Ползвате ли БИО козметика?

• 110 226
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
Логона също e качествена. Консистенциите на са така тежки.

На Логона пробвах тестери (дневен, нощен) - на мен са ми много мазни и тежки. Но не могат да бият Annemarie Boerlind - пробвах разни тестери за дневни кремове (пише "идеална основа за грим") - а то супер мазно и ужасно. брр  #Crazy  От Weleda (от скоро) съм доволна за сега.

За Annemarie Boerlind много странно ми се видя това, че са супер мазни и тежки кремовете им. Аз съм с комбинирана към мазна кожа и точно те пък най-добре ми попиват и пасват на кожата. Да не би да си ползвала тестери, които да са за много по-зряла кожа и да не са били подходящи за твоята  newsm78.

# 346
Не знам откъде идва това объркване между "био" и "натурална" козметика.
Ако си измия косата с яйца от магазина, това не е био козметика, макар и да е натурално средство.

А от CI очаквах много по-адекватно включване по темата, жалко.

# 347
Първо няма нужда от толкова много въпросителни. Темата е за обмяна на опит, но щом ти си решил да пишеш само, ако имаш интерес - ок.
Второ - шампоанът може да не е изцяло био, но 85% за мен е добре както и липсата на други неприятни съставки. Освен това съм го ползвала и съм доволна. Да, 20лв е, но като го разделя на 4-те месеца, през които го ползвам, се пада 5лв месечно. Предполагам, че толкова ще излезне примерно рецептата с яйцата Simple Smile
Трето - аз пробвам различни неща стига да ми хареса написаното съдържание така, че не виждам, защо, ако предложиш нещо добро, да не го пробвам. Можеше направо да напишеш марката на тези продукти или къде да прочетем написаното от FDA Peace
Не ми е в интереса = не виждам морална удовлетвореност, не ме кефи. Никога не съм рекламирал никоя марка, така че надали и сега. 11 и нещо паунда са си 25 лева, както и да го гледаш, а щом ти излиза сметката няма значение аз какво мисля, макар за 5 лева да се купуват 30 и кусур яйца. Няма полубременна, както и "почти изцяло био", или? Има редица синтетични съставки, за балсамите да не говорим. Това имах предвид. Доста се възползват с процентите, макар да няма стандарт, то не е редно. Апивита ще ви предложат всякакви проценти. И? Не усещаш ли, че е заиграване и мамене на потребителя, а все пак темата е за био-козметика, нали?
За мен или си напълно натурален, или си менте. Няма това-онова.
Кои по-точно са синтетичните съставки в шампоана, който пуснах? Питането ми е с цел информиране, а не спор.
За процентите лично аз им вярвам, защото имат и такива с 30 и такива с 80. Ако си измисляха би трябвало да пишат повечко на всички продукти. Пишат, че нямат петролни съставки, синтетични аромати и оцветители, растителен продукт е, което за мен е важно.
''Почти изцяло био'' аз не съм писала в поста си. Изцяло био за мен значи, че съдържа 100% био съставки (водата не се включва). А, за да има сертификат за био трябва да изпълни всички изисквания. Но тези неща сме ги коментирали преди доста време.
Цената ми излезна 20 лв с кодче. За яйцата идеята ми беше, че все пак трябва редовно да купуваш яйца и като направиш сметка 6 яйца всяка седмица, за 4 месеца... ми не излиза много евтино. Също подкрепям мнението на Алексче.
Освен това, ако прочетеш темата от началото и, коментират се доста продукти, които не влизат в графа био и не знам, защо се хвана точно за шампоана ми, който е сигурно с повече био съставки от 1/2 от продуктите коментирани тук  Simple Smile Препоръчах го, защото съм го тествала, а и преди време мисля, че за съдържанието му бях питала в една друга тема и отзивите бяха добри.

Все пак, ако решиш, препоръчай готов продукт Peace Много писане щяхме да си спестим, ако беше казал още в началото - тези и тези съставки не са ок, ето тези продукти примерно отговарят на темата и т.н.  Simple Smile

# 348
Кои по-точно са синтетичните съставки в шампоана, който пуснах? Питането ми е с цел информиране, а не спор.
Първо - състава не е изписан по законодателството.
Второ - видя ли някъде "trimonium chloride"и после не чета - това е синтетика, откъде мислите идва метилхлорида, който е последния реакционен етап на кватернизирането? Всеки случай не от билки или семки: Hydroxypropyltrimonium honey, Guar hydroxypropyltrimonium chloride - това е от шампоан, а ето и съставка в балсам:Cetrimonium chloride.
Не бъркайте добрия с натуралния продукт! Винаги съм твърдял, че наистина добрите продукти са комбинация!
Но пак казвам, темата е за био-козметика, и поради това негодувам, че ви заблуждават, т.е. вие се оставяте да бъдете заблуждавани! Използвайки термина "био" (че тези нагли са и ремедиес), "медицинска" ви карат да плащате многократно повече за продуктите!
И понеже са "внос" им се има доверие, а към български качествени продукти отношението е следното: "Ооо, как така да струва толкова много български продукт?", "Ооо, ама ние продаваме само медицинска козметика, няма такива български", "А как е сметнат УВ-фактора" и т.н., да не говорим, че родните РИОКОЗ разцепват от проверки всички БГ-производители.
Може да се направи био-шампоан и балсам, само с натурални продукти. Ами нека го направят тогава, че да ви искат по 100 лв/кг, но тези просто не са такива! 

# 349
Не знам откъде идва това объркване между "био" и "натурална" козметика.
А от CI очаквах много по-адекватно включване по темата, жалко.
т.е. какво по-точно? Да ръкопляскам, като ви лъжат, или какво? Да напиша 2-3 фирми? Сигурно е известно, че не го правя по принцип, а в редките случаи, когато нещо наистина е добро, съм го казвал.
Био би трябвало да е еднакво с органик - освен неизползване на какви да е химични реакции, то се проследява процеса на отглеждане на културата/растението (пръскане с химикали изключено), посевния материал плюс сертифициране на терена, където се отглеждат (никакви ГМО садени, никакви тежки метали в почвата и т.н.). От това следва, че 100 % био няма.
Но! Нека има 85 %, но до 100 да не са синтетика!
Това обаче въобще не е евтино, и сега наблюдавам и реклама на Нивеа с еди-колко си % натурални продукти. Защо аджеба? За да имат по-голяма печалба - по-висока продажна цена с по-ниски разходи. Е, редно ли е да ви заблуждават?
Ще дам следния пример - киселото мляко. Редно ли е да слагат, па макар и 0.1 % силни консерванти (например)?

# 350
Не да ръкопляскаш, че ни лъжат или да препоръчваш марки, а например да започнеш с това, което написа в последните си два постинга - информативно, полезно и по същество, за което ти благодаря.

# 351
Не да ръкопляскаш, че ни лъжат или да препоръчваш марки, а например да започнеш с това, което написа в последните си два постинга - информативно, полезно и по същество, за което ти благодаря.

Е, няма нужда за благодарности. Но от лъжата ми се гнуси, за това.
А за яйцата беше майтап все пак Grinning Laughing

# 352
Ако законодателството е да се изписват първо съставките които са най-много, за моят шампоан съм сигурна, че първо има масла. Консистенцията е доста различна от другите шампоани. Пак пускам състава, защото не виждам тези съставки, които си посочил в него Thinking

Helianthus annuus (Sunflower) seed oil*, Simmondsia chinensis (Jojoba) seed oil*, Sodium cocoamphoacetate, Lauryl betaine, Glycerin*, Calendula officinalis (Calendula) flower extract*, Alcohol denat.*, Aqua (Water), Cetearyl glucoside, Lavandula angustifolia (Lavender) oil*, Aloe barbadensis (Aloe vera) leaf juice powder*, Xanthan gum, Citric acid, Coumarin, Geraniol, Limonene, Linalool. *Organically produced ingredient. Natural constituent of essential oils listed. Made with 85% organically produced ingredients. This is a vegan product.

Между другото, този шампоан беше още по-изчистен преди и предимно от масла. А ремедис предполагам са защото предлагат разни билки, хомеопатия и др. такива.

За био-то съм наясно. Правя разлика между него и натурално. Но има нужда от информация, защото доста момичета не са наясно Peace Вече синтетиките не са ми много ясни , но гледам да е по възможност 100% натурален, да няма петролни продукти, силикони, животински продукти и т.н. Тия Нивея ги зарежи... кой ли пък ще им се върже Laughing
 Не съм съгласна, че няма 100% био.

А, защо реши, че не взимаме и бг продукти? Купувам си био розова вода на Алтея. Една маска за коса тяхна съм харесала и ще я пробвам скоро. Няма значение за мен страната производител стига да ми хареса съдържанието Peace Щом са вложени хубави суровини, нека струва и повече пари. Имам само една забележка -повечето не изписват дали продукта е подходящ за вегетарианци, а тази информация винаги я има на английски продук, което е огромно улеснение за мен.

Забравих да кажа, че не съм склонна да се откажа от натуралното за сметка на някакъв супер ефект от продукт пълен със синтетика. С натуралните също се постига отличен резултат Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 16:27 от JeniB

# 353

Второ - видя ли някъде "trimonium chloride"и после не чета - това е синтетика, откъде мислите идва метилхлорида, който е последния реакционен етап на кватернизирането?

Пак съм аз Simple Smile Това ли е натуралната алтернативата - ''behentrimonium methosulfate (from GMO free rapeseed )''?

Ето такъв натурален шампоан бар ще си купя накрая(ако има био вариант, още по-добре) - http://theorganicbodycareshop.com/product-details.asp?SID=61& … oduct=Shampoo_Bar  Grinning

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 16:48 от JeniB

# 354
Пак съм аз Simple Smile Това ли е натуралната алтернативата - ''behentrimonium methosulfate (from GMO free rapeseed )''?
А това е още по-голяма отврат, с диметил сулфат бррррр!!!
Няма "тримониум", който да е наред.
Използват се диривати на протеинова основа (хидролизати, хидрогенирани масла и прочие), хитинови, лецитин, PCA-естери.
Ако маслата са най-много в този шампоан, как мислиш ще изглежда? Пробвай и смеси 50/50 зехтин и конвенционален шампоан, и напиши какво се е получило. Нали едното е на водна основа, другото - маслена, как ще се смесят в такива преобладаващи количества? И колко е добре да има спирт в козметичен продукт? Последно - не се допуска употреба на продукти, които се добиват от умрели животни, това за био-съставките и веган-а. В случая, че е веган (или вегетарианец, не са едно и също) значи, че водата е мокра. Мляко и млечни диривати обаче да, пчелен восък - също.
Този "твърд шампоан" си е най-обикновен луксозен сапун, но защо ли са изтървали поне 1-2 съставки? Като натриева основа най-малкото...
Все нещо ще изтърва - розовата вода е козметична съъставка, която може да се ползва и така, т.е. не е сериозно да се числи като козметичен продукт. Маската... дано да е наистина козметика,.

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 18:03 от CI

# 355
# 356
Доре, то си им пише - вегетариански и вегански. Peace

# 357
От Weleda съм доволна от емулсията с шипка за комбинирана кожа (мн. добра основа за грим) и от капсулите от същата серия (те са за вечер преди сън).
Точно Логона Анти ейдж мостри пробвах - на мен ми бяха много тежки и мазни.
За Annemarie Boerlind - http://www.boerlind-bg.com/facial-care-products/Combination-Skin.aspx - дневен и нощен мостри - още по-тежки и мазни за мен.

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 11:25 от lawless

# 358
Точно Логона Анти ейдж мостри пробвах - на мен ми бяха много тежки и мазни.
За Annemarie Boerlind - http://www.boerlind-bg.com/facial-care-products/Combination-Skin.aspx - дневен и нощен мостри - още по-тежки и мазни за мен.
Това е основен проблем на истинската натурална козметика, и поради което писах, че перфектния продукт (според мен) трябва да е комбинация, не задължително натурален. Какво имам предвид - например може да се използват само растителни масла като емолиенти, а те са полярни, и съответно -тежки като усещане. Силиконите са забранени в биопродукти, а те точно придават лекота и разнесимост. Доколкото имам информация, само на пръстите на едната ръка се броят наистина опасните силикони, които много рядко съм ги виждал като съставки. Доказано хипоалергични са, токсикологията им се изучава от поне 50 години.
Все пак вече има и натурални продукти, естери, които имат силиконо-сходни качества сензорни, но не на 100%.

# 359
Лично но мен Борлинд много ми допадат,попиват добре и не мазнеят след това,виж Плант систем и Веледа са ми като...разредени с вода все едно-кожата ми е нормална,може би лееко към суха.

Общи условия

Активация на акаунт