Ползвате ли БИО козметика?

• 110 201
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
Някой поръчвал ли е оттук? http://edenallurebg.com/face.html Нещата органични ли са?Коя марка е по-горен клас?Благодаря

# 361
Аз не намерих инфо на сайта да са органик.Пише натурални.
И марката е кажи речи само една, та няма как да се каже кое е по висок клас.

# 362
Не знам към коя марка да се ориентирам?Може ли да ми препоръчате хидратиращ крем за смесена кожа?Dr.Hauschka добра козметика ли е?

# 363
Има ли някаква особена разлика между Био розовата вода и обикновената?
До сега не съм ползвала био и се чудя.
Това е био например:

http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D … -%D0%BC%D0%BB.175

http://www.morfey-online.com/product.php?id_product=75

Въпросът ми е най-вече към тези, които са ползвали и двата вида - и био и нормалната, откривате ли реално разлика в действието или единственото, по което се различават е етикета Био?

# 364
  • Варна
kassi , Dr.Hauschka е много добра марка, но я няма в България. Тя има Natrue сертификат като Веледа, който е  световен стандарт и критерий за качество.
Какво ще кажете за Cattier? Имам тестер на концентрата за очи. 

# 365
Mda, Хаушка е добра. А аз лично( плюс няколко дами около мен) не съм доволна от Каттиер.От състава им включително.Точно около очи получихме обриви.
Но на теб може да ти понесе...само не знам дали от едно намазване с мострата ще се получи евентуална реакция или не.
Не помня на кое намазване се случи с мен.
 Simple Smile

# 366
  • Варна
dora7511,   bouquet  Вижте каква информация намерих. По - подробно се изяснява разликата и обхвата на сертификатите - http://www.professional-look.com/professional/bio

# 367
Аз специално от околоочния крем на Cаttiеr съм много доволна, почти ми привърши опаковката и мисля пак да си взема.
И други техни неща ползвам без проблем.

# 368
  • Варна
Алексче , пробвах го и ми понесе на очите, което е основен проблем. Видя ми се богат, но май няма силно дренажно действие като шипката на Веледа. Алкохолите също са му в повече. Иска ми се единично присъствие на алкохол в състава. Може количествата да са малки, защото няма спиртен аромат и е доста кремообразен като консистенция. Ще трябва по - дълго тестване. Как ти действаше на контура( подпухване, тъмни кръгове )?  

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 16:32 от didaka

# 369
Имах малки бръчици, които определено се поизгладиха,  подпухването също изчезна. Като цяло зоната около очите изглежда много по-гладка и свежа. Не мога да направя кой знае какво сравнение с други кремове, ползвала съм само на Ейвън и Алверде, но от тях нямаше никакъв видим ефект.

# 370
  • Пловдив
От Weleda съм доволна от емулсията с шипка за комбинирана кожа (мн. добра основа за грим) и от капсулите от същата серия (те са за вечер преди сън).
Точно Логона Анти ейдж мостри пробвах - на мен ми бяха много тежки и мазни.
За Annemarie Boerlind - http://www.boerlind-bg.com/facial-care-products/Combination-Skin.aspx - дневен и нощен мостри - още по-тежки и мазни за мен.

Това твърдение ме хвърли в ъгъла. Именно серията за комбинирана кожа на Annemarie Boerlind е изключително лека и бързо попиваща в кожата. Не оставя никакъв мазен филм, а и не става на "трици" както много други козметики, които съм ползвала преди време. Особено дневния флуид е с изключително лека консистенция...далеч от определението "мазен и тежък"  #Crazy. До скоро ползвах нея, а сега съм със серията за над 30 г. - http://www.boerlind-bg.com/facial-care-products/LL-Regeneration.aspx, която въпреки, че е за по-зряла кожа пак е достатъчно лека и приятна за нанасяне. Кремът за околоочната зона от тази серия ми е абсолютен фаворит в момента - много, много нежен  Peace.

# 371
  • Варна
Какъв сертификат има марката Annemarie Boerlind? Вече критерий за натуралност и био ми е произхода на сертификата. Вариантите не са много. Съставът на крема за около очи не е натурален. Стига ми само да видя феноксиетанол и то не в края му.

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 16:47 от didaka

# 372
Различни кожи - различни проявления. Всъщност на мен доста неща ми стоят мазни на лицето (противно на това, което пише на тях) и това е проблем при избора ми на поддържаща козметика..

# 373
Didaka много благодаря за линка  bouquet 
Някои серии обаче, които се водят био не отговарят на споменатото в линка.Например за това че се произвежда в малки количества,ръчна изработка, семейна традиция и бизнес, етика, опаковки( стъкло или био разградими)- на първо четене се  сещам за ниските класове като Logona, Sante, Alverde, Lawera и т.н.За това и не ги ползвам и не бях особено доволна.

Ане Мари Борлинд и аз съм я зачеркнала.
За сертификатите хубаво е да е запознат човек и да не купува ментета.Но....
отдавна установих ,че сертификата не е достатъчна предпоставка за качество.В по големите фирми тестове и контроли се правят рядко, и в останалото време Господ знае колко се спазват стандартите и качеството.ЗА етика да не говорим( каквато би могло да се спазва в малка семйна фирма, където хората работят от сърце и по убеждение, а не ги движи само комерсиализъм).

И последно, има прекрасни марки , все още не сертифицирани, но отговарящи на всичко изредено в линка на Дидака, с много хубави пордукти.Някой от тях скоро ще го направят, други не желаят, за да не оскъпяват още вече скъпите си продукти и да загубят клиенти.А качествената  и истинска Oрганик козметика си има съответната цена Simple Smile

# 374
Didaka много благодаря за линка  bouquet 
Някои серии обаче, които се водят био не отговарят на споменатото в линка.Например за това че се произвежда в малки количества,ръчна изработка, семейна традиция и бизнес, етика, опаковки( стъкло или био разградими)- на първо четене се  сещам за ниските класове като Logona, Sante, Alverde, Lawera и т.н.За това и не ги ползвам и не бях особено доволна.

Ане Мари Борлинд и аз съм я зачеркнала.
За сертификатите хубаво е да е запознат човек и да не купува ментета.Но....
отдавна установих ,че сертификата не е достатъчна предпоставка за качество.В по големите фирми тестове и контроли се правят рядко, и в останалото време Господ знае колко се спазват стандартите и качеството.ЗА етика да не говорим( каквато би могло да се спазва в малка семйна фирма, където хората работят от сърце и по убеждение, а не ги движи само комерсиализъм).

И последно, има прекрасни марки , все още не сертифицирани, но отговарящи на всичко изредено в линка на Дидака, с много хубави пордукти.Някой от тях скоро ще го направят, други не желаят, за да не оскъпяват още вече скъпите си продукти и да загубят клиенти.А качествената  и истинска Oрганик козметика си има съответната цена Simple Smile

Линкът е всичко друго, но не и професионално инфо, даже е доста аматьорски написано, с груби грешки, както например "етерни сулфати" били овлажнители (точно обратното всъщност)... Хеле пък парабените -дъвкани и предъвкани, сега чак били и алергени!!! Дали не е превеждан на гугъл? Но общо взето има и вярна информация.
Истината е, че всеки трябва сам да си прецени какво да ползва, стига, разбира се, да не се заблуждават хората. И затова трябва да има сертифициращи лейбъли.
Но пък идейно е другото - в сътоветните магазини да си направят стелаж за натурални продукти - както правилно си отбелязала, не е задължително да си плеснеш печата и си ОК. Например не разбирам защо Космос се поддава на натиска на мултинационалните и какво ли значение има 95 % натурално, като рестото може да е ужасно гадно!
Виж, не съм съгласен с поставяне под въпрос за качеството на всеки един продукт и за големите фирми - там това е рутина. И за да станат големи значи са се доказали през годините. Въпросът е, трябва ли големите да изкарват още по-големи печалби със заблуда?
На "Зелени дни" се изтипосали и Плантерс, били натурални... Ужас направо, тези продукти дори не са в средния клас конвенционална козметика!

Общи условия

Активация на акаунт