Ползвате ли БИО козметика?

• 110 194
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Какво ще кажете за шампоаните на Корес:
http://www.korres.com/

Ползвала съм тяхна маска за коса с карите и бях доволна. Сега смятам да си взема слънцезащитния крем с 50 фактор.
От кога пък гърците станаха читави в нещо (каквото и да е, освен ядене и пиене), че и козметика, че и натурална? Лъгаха света и Европа 30 години и живяха на аванта...

# 391
Е , пълно щастие очевидно няма CI.Но се стараем Grinning
И твоята информация ни е полезна Wink
Перем с био препарати, а от скоро с Ecoballs.
Много просто - тези грийн не са такива, каквито трябва да бъдат. Не че не може, но те просто не са.
Умишлено го написах за прането, щото там кашата е тотална. Имат едни странни критерии, че свет да ти се извие.

# 392
CI, защо ли ми се струва, че всички сме дълбоко заблудени и само вие химиците сте наясно за какво иде реч. Tea13 пита за органик шампоан предполагам, защото започна много да се тръби колко вредни били сулфатите - натрупвали се в мозъка, очите, били канцерогенни и прочие. Та би ли казал наистина ли са толкова вредни всичките му Sodium Laureth (Lauryl) Sulfate, Amonnium L.Sulphate и другите им производни? Понеже казваш, че шампоана се измива това означава ли, че тези съставки не могат да проникнат през кожата на главата и биха били толкова вредни, само ако са в постояннен контакт с кожата, както кремовете например?

# 393
Какво ще кажете за шампоаните на Корес:
http://www.korres.com/

Ползвала съм тяхна маска за коса с карите и бях доволна. Сега смятам да си взема слънцезащитния крем с 50 фактор.
От кога пък гърците станаха читави в нещо (каквото и да е, освен ядене и пиене), че и козметика, че и натурална? Лъгаха света и Европа 30 години и живяха на аванта...

Моля без обиди. Точно за нещата за душата и тялото са читави - ядене, пиене и натурална козметика.  WinkСледващият ми шампоан ще бъде този с хвойна и маслина на Корес.  Peace

# 394
CI, защо ли ми се струва, че всички сме дълбоко заблудени и само вие химиците сте наясно за какво иде реч. Tea13 пита за органик шампоан предполагам, защото започна много да се тръби колко вредни били сулфатите - натрупвали се в мозъка, очите, били канцерогенни и прочие. Та би ли казал наистина ли са толкова вредни всичките му Sodium Laureth (Lauryl) Sulfate, Amonnium L.Sulphate и другите им производни? Понеже казваш, че шампоана се измива това означава ли, че тези съставки не могат да проникнат през кожата на главата и биха били толкова вредни, само ако са в постояннен контакт с кожата, както кремовете например?
Лаурилетер (лаурет) или лаурил? Натриевият лаурилетер сулфат е силно дразнещ кожата, предизвикващ трансепидермална водозагуба, разбира се след упротеба.
Амониевият лаурил сулфат няма такова действие обаче. Натриевият лаурил сулфат е основен в паста за зъби. Има меки пенители, които са частично или напълно натурални и частично органик, има обаче и меки синтетични. Един Кокамидопропил бетаин може да е натурален, частично органик (ако кокосовото масло е бил органик), но може и да си е синтетичен, си е мек. Натриев кокоил изетионат е с прекрасен дерматологичен профил, но си е синтетичен.

# 395
Моля без обиди. Точно за нещата за душата и тялото са читави - ядене, пиене и натурална козметика.  WinkСледващият ми шампоан ще бъде този с хвойна и маслина на Корес.  Peace
[/quote]
Извинявай, питаш, защото искаш съвет, или ехо?

# 396
Извинявай, питаш, защото искаш съвет, или ехо?
[/quote]

Ами ти не ми даде никакъв съвет, не каза нищо за съставките им и колко са "органик". Директно ги отсвири, защото били гръцки.

# 397
Ами ти не ми даде никакъв съвет, не каза нищо за съставките им и колко са "органик". Директно ги отсвири, защото били гръцки.
Естествено, че ще ги отсвиря! Гледал съм състави и на Корес, и на Апивита.
Това ли ще да е натуралния шампоан?
http://www.korres.com/temp/layout/SHAMPOO_ALOE_LAST_UPDATE_2009-08-05.pdf
Или този:
http://www.korres.com/temp/layout/SHAMPOO_RICE_PROTEINS_&_OLIGOELEMENTS_LAST_UPDATE_30_5_10.pdf

Натуралната козметика иска доста знания и коректност, все неща, от които гърците имат генетична дефицитност.

# 398
Лаурилетер (лаурет) или лаурил? Натриевият лаурилетер сулфат е силно дразнещ кожата, предизвикващ трансепидермална водозагуба, разбира се след упротеба.
Амониевият лаурил сулфат няма такова действие обаче. Натриевият лаурил сулфат е основен в паста за зъби. Има меки пенители, които са частично или напълно натурални и частично органик, има обаче и меки синтетични. Един Кокамидопропил бетаин може да е натурален, частично органик (ако кокосовото масло е бил органик), но може и да си е синтетичен, си е мек. Натриев кокоил изетионат е с прекрасен дерматологичен профил, но си е синтетичен.

Не правя разлика между Лаурилетер (лаурет) или лаурил и  Натриевият лаурилетер сулфат. Гледам, че във всичките ми шампоани има Sodium Laureth Sulfate (и в тези от 5лв, и в по-скъпи от 20лв също), та специално за него ме интересува какво представлява и колко е вреден?

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 11:19 от dark soul

# 399
# 400
  • Варна
Плантерс като цяло не са натурална козметика. Имат една линия козметични продукти, която е био и сертифицирана с ECOCERT. Хубавото от целия шум, който се вдигна около вредните съставки е, че много марки започнаха да се чистят от тях. За да не се чудя има ли ги си пазарувам Веледа. Лощото е, че трудно откривам натурален крем, който да не ми зачервява лицето и не мога да мина напълно на органик. Сега съм в търсене.

# 401
CI, аз мисля че след всички марки които оплю е време да дадеш един положителен пример Wink

# 402
CI, аз мисля че след всички марки които оплю е време да дадеш един положителен пример Wink

Дал съм, и то не един, и то не само на марки. И в тази, и в други теми. Grinning

# 403
Даде за пример селските яйца. Аз с тях обаче няма да се мия, колкото и да са "био".

# 404
Даде за пример селските яйца. Аз с тях обаче няма да се мия, колкото и да са "био".
Нелеп опит:
Цитат: "Веледа са бетон сертифицирани от-до, Нюкс са традиционно с много добри продукти."
Само на предната страница е, а за яйцата също писах, че се пошегувах, макар да са много добър избор, и лецитина, който е в тях, масово да се използва като органик (даже мисля, че е единствения, който може да бъде 100% органик, разбира се растителен) емулгатор и пенител.
Яйчният шампоан да напомня, с яйчен прах се прави.
Писал съм многократно и за душ-гел и шампоан на Baby Love, напълно натурален.
Дай един читав пример за продукт, аз няма да си спестя суперлативите. Но и няма да критикувам, когато е боклук. Просто не лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт