Ползвате ли БИО козметика?

• 110 240
  • 760
  •   1
Отговори
# 495
Химия са, от сравнително безобидната; на мен не ми се отразиха добре на косата.

# 496
Кажете някакъв хубав и нескъп шампоан?

# 497

В Ремедиум има едни нови френски Le Petit Olivier, различни видове. Аз си взех с карите за къдрава коса и съм доволна. Косата не се изсушава, разресва се лесно и няма нужда от балсам. Имат био сертификат (99 % естествени съставки). Към 10 лв. е цената.

# 498

Ако си падаш по онлайн пазаруването, мога да ти препоръчам шампоаните на Giovanni - купувам ги оттък http://www.iherb.com/Giovanni. Аз съм много доволна от повечето продукти за коса на бранда. Мога да ти дам и код за отстъпка, ако имаш интерес (TOV126).

# 499
аз не съм си купувала Мадара, защотото ми се струват скъпи. Нищо чудно да са ти дали мостри с изтекъл срок на годност, на мен ми е случвало

От няколко дена ползвам мостри на латвийската козметика Madara, много ми харесва дневния флуид за комбинирана кожа, попива страхотно лесно, кожата стои матирана и някак си я усещам освежена, с по избистрен тен  Peace
Определено ми харесва, сега идва следваща стъпка да взема решение дали това ще е следващият ми дневен крем. От нощния регенериращ крем също съм доволна, след ползване на мостра  Peace
Има ли някой, който е ползвал тази козметика, да сподели впечатления  Hug

Като си купувах друга козметика, в Би фит ми дадоха голям набор от мостри на Мадара. Използвах някои от тях (тоник за комбинирана кожа, нощен крем, хидратиращ гел, крем за около очи) и всички ми миришат много неприятно. Даже чак се зачудих така ли си миришат по принцип или нещо мострите не са във ред.  Иначе кой знае какъв ефект не забелязах, освен че крема за около очи никак не ми попива добре.

# 500

Всеки сам си решава в крайна сметка, но честото ексфолииране кара кожата да привикне и ако спреш за малко да я ексфолиираш тя става мътна и груба. ето една статия от днес на тази тема:
http://shine.yahoo.com/event/vitality/top-10-skin-myths-debunked-2508471/

момичета, търся си хубав ексфолиант за чувствителна кожа, но който да се ползва ежедневно.......идеи всякакви приемам Hug
Имай пред вид, че ексфолиант се ползва най-често един път седмично, в никакъв случай всеки ден. Пробвай ескфолианта Перфектна кожа от Органик шоп, много съм доволна от него.
не е точно така - зависи си от ексфолианта - аз имам един, но не е био, който е много нежен и се използна ежедневно, просто ми се искаше да го сменя с органик такъв, но явно ще продължа да си го позвам...и без това съм си доволна от него. Сега ще разгледам и този, който казваш Grinning

# 501
Химия са, от сравнително безобидната; на мен не ми се отразиха добре на косата.
И дай пример, все пак да е ясно.

# 502
В линка за ексфолиацията първо иде реч за "manual scrubs",което за мен означава с ексфолиращи частици, които дейтват като търкаш нежно в кръг.
Ча честота в брой пъти за седмица не се говори конкретно.
За всяка кожа тази нужда е различна.
А освен всичко има и ензимни пилинги или с плодови киселини,при които не е нужно да се търка така да се каже и не са така груби.

# 503
  • Варна

Всеки сам си решава в крайна сметка, но честото ексфолииране кара кожата да привикне и ако спреш за малко да я ексфолиираш тя става мътна и груба.

Абсолютно подкрепям. Особено за чувствителни и сухи кожи. Дори мисля, че процедурата повече вреди. Единствено на носа си я правя и там внимавам, защото имам проблем с капилярите. Това дори и леко обновяване на кожата води до изтъняването й, а от там до по - бързо стареене и бръчки. По - лесно пигментиране и други чудни ефекти. Тази заблуда е като теорията, че на мазната кожа трябва да и се въздейства със силно подсушаващи продукти, които само я карат да произвежда все повече себум.

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 17:23 от didaka

# 504
И аз това казах, че зависи от кожата.Сухата кожа в повечето случаи освен по тънка е и с по невидими пори и няма нужда от толкова поистване.
А това за мазната  кожата отдавна е известно.Но все  още се произвеждат продукти с алкохол например, за мазна кожа, които след това водят до още по голямо отделяне на себум.
Както и се смяташе че всякакви масла и мазни продукти не са за мазна кожа.А де факто има масла които влияят удесно на такава кожа, както и балансиращо.

# 505
Не знам до колко Лумене са "био", но ползвах три седмици спиралата им True Natural Volume, която е страхотна, точно това, като ефект и нанасяне,което търся, но ми изпадаха миглите толкова брутално, че не искам повече нито да ги виждам, нито да ги чувам  Crossing Arms

# 506
В линка за ексфолиацията първо иде реч за "manual scrubs",което за мен означава с ексфолиращи частици, които дейтват като търкаш нежно в кръг.
Ча честота в брой пъти за седмица не се говори конкретно.
За всяка кожа тази нужда е различна.
А освен всичко има и ензимни пилинги или с плодови киселини,при които не е нужно да се търка така да се каже и не са така груби.
Става дума за manual srubs , защотото така се ексфолиира. Другият начин е пилинга, за който говориш, при който само мажеш и след това миеш. Но въпросът от самото начало беше за ексфолииращи продукти. В тази статия дори пише, че кожата и сама може да се справи с мъртвите клетки, което едва ли е в подкрепа на ежедневното ексфолииране.

# 507
Не знам до колко Лумене са "био", но ползвах три седмици спиралата им True Natural Volume, която е страхотна, точно това, като ефект и нанасяне,което търся, но ми изпадаха миглите толкова брутално, че не искам повече нито да ги виждам, нито да ги чувам  Crossing Arms
Лумене нямат нищо общо с био козметиката

# 508
Може би задавам досаден въпрос, но с какво си боядисвате косите ...Достъпно в БГ, да не е гадна химийка и все пак да покрива белите коси .....И да е подходящо за много суха коса ...Четох за тия индийските растения (индиго, кънаи т.н.) много, обаче за настина суха коса, не ми се струват хич ОК ....

# 509
Може би задавам досаден въпрос, но с какво си боядисвате косите ...Достъпно в БГ, да не е гадна химийка и все пак да покрива белите коси .....И да е подходящо за много суха коса ...Четох за тия индийските растения (индиго, кънаи т.н.) много, обаче за настина суха коса, не ми се струват хич ОК ....
Всичко е химия. Към настоящия момент трайните бои наистина са гадна химия, нетрайните (в т.ч. и къната) също не са кой знае каква хубост.
Иновативните все още не са на пазара, а за натурални...

Общи условия

Активация на акаунт