Ползвате ли БИО козметика?

• 110 219
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Danito:) , от двете марки бих ти препоръчала Dr.Hauschka или Neobio серията с магнолия

# 556
На продуктите на Веледа много ми хареса бебешкия измиващ продукт:
http://usa.weleda.com/our-products/shop/calendula-shampoo-and-body-wash.aspx
От млякото им за тяло никак не съм доволна,миризмата му беше много особена,намазах се 2 пъти и си го оставих за морето...е за 1 месец се развали-разделиха му се фазите,разтече се една мазнотия-като пресечено,гадост:
http://usa.weleda.com/our-products/shop/mallow-body-lotion.aspx
Водата им за уста не е нещо особено,но е удобна за пътуване,малка опаковка:
http://usa.weleda.com/our-products/shop/mallow-body-lotion.aspx

# 557
Kabiv благодаря ти за съвета.За Необио нямам никаква информация,сега ще прочета:)

# 558
Данито, и аз като Кабив щех Хаушка да препоръчам( от двете ти предложения).
За Необио нямам наблюдения, не съм проучвала съставите им.
ЗА мен Веледа не е достатъно био( въпреки сертификатите).

# 559
  • София
Мата Хари, на Алтея ползвам икономично серум за лице и съм много  доволна. Също балсам за устни два вида, предимно през зимата (всъщност ги купихме заради екзема на устните). Тези дни децате се намазали и ароматът беше вълшебен. Измишнали са точно 9 месеца от отварянето и на трите опаковки и няма никаква промяна. А аз съм безмилостно чувствителна към миризми.

По отношение на Веледа -една опаковка масажно масло с невен използвахме цялото семейство над 2 години, срещу ухапване, след ухапване, всякакви сърбежи успокоява са секунди, след злоупотреби с природните стихии Simple Smile и за парфюмиране (по моите критерии).

Използвала съм няколко техни продукта от БГаптеки, но най-доволна съм от медицинските им препарати закупени от Германия. Там обаче съставките не съм проверявала, щото очаквам неприятни изненади. Трябва да го направя най-сетне. Докато чакам да започнат да ги продават и тук.

# 560
На Веледа ползвам хидратиращата емулсия с Ирис и ми се отразява много добре на кожата. Иска ми се да го сменя с нещо друго, защото отдавна я използвам и е за по-млада кожа от моята, но след няколко проби на други кремчета пак се връщам на него. Кремовете за около очи с шипка и нар също ми харесват.

За сметка на това от бебешките им серии не съм особено доволна - използвала съм бебешкото олиото с невен (то беше ОК, макар и да не е кой знае какво), но от крема против подсичане с невен нямаше абсолютна никаква полза, даже по-зле стана като мазах с него, от крема против лоши метеорологични условия й се зачервяваше кожата на моята девойка и също мазах само 2-3 пъти и го изхвърлих.

# 561
  • Варна
Кремовете за около очи на Веледа са най - доброто, което съм ползвала. Марката е много качествена, но кремовете за лице ми активират куперозните зони. Явно реакцията е към алкохола или към многото масла. 

# 562
Благодаря! Наскоро ми попадна един тестер на противостареещия нощен крем. Според мен е доста добър, единствено аромата е първоначално много силен - явно концентрацията на розово масло е доста вискока. Но пък след това кожата става много хубава.
На първо време ще си взема ето този (надявам се мирисът да не е толкова силен): http://organicshop.bg/bg/natural-and-organic-face-moisturisers/2 … -moisturizer.html
По-нататък мисля да пробвам и серума.

Мата Хари, на Алтея ползвам икономично серум за лице и съм много  доволна. Също балсам за устни два вида, предимно през зимата (всъщност ги купихме заради екзема на устните). Тези дни децате се намазали и ароматът беше вълшебен. Измишнали са точно 9 месеца от отварянето и на трите опаковки и няма никаква промяна. А аз съм безмилостно чувствителна към миризми.

По отношение на Веледа -една опаковка масажно масло с невен използвахме цялото семейство над 2 години, срещу ухапване, след ухапване, всякакви сърбежи успокоява са секунди, след злоупотреби с природните стихии Simple Smile и за парфюмиране (по моите критерии).

Използвала съм няколко техни продукта от БГаптеки, но най-доволна съм от медицинските им препарати закупени от Германия. Там обаче съставките не съм проверявала, щото очаквам неприятни изненади. Трябва да го направя най-сетне. Докато чакам да започнат да ги продават и тук.

# 563
Kabiv ,търсих в нета някаква информация за Необио на български,но не открих нищо.Предлагат ли ги в някой онлайн магазин?

# 564
  • на последния етаж
Момичета, имате ли впечатления от тази маска ?

# 565
аз имам тази маска и съм много доволна: хидратира и почиства страхотно, кожата става много гладка и мека. аз я нанасям на много тънък слой вечер преди да си легна и на сутринта я измивам. Този съвет го прочетох в сайта на фирмата. Но предполагам , че ако се нанася по обичайния начин за 15 минути ефекта е същия.

# 566
Нямам опит.Само да уточня, серията не е органик.Натурални съставки и органични етерични масла.
Името е подвеждащо. Peace

# 567
важното е, че нямат никакви вредни съставки и са наистина натурални. За мен поне това е достатъчно.

# 568
  • Варна
Органик козметика не означава ли натурална newsm78 Мислех си, че био е другата категория, която разглежда произхода на съставките. 

# 569
Мисля, че органик и био е едно и също и касае наличието на съставки от сертифицирано земеделие. Англоговорящият свят използва "органик" а френско- и немскоговорящите използват "био". В българския се използват и двата.
Натуралната козметика би следвало да съдържа висок процент натурални съставки, но не непременно от сертифицирано земеделие.

Общи условия

Активация на акаунт