Ползвате ли БИО козметика?

• 110 198
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Алверде в никакъв случай не е био козметика....за мен лично не е и особено качествена козметика,поне от изпробваните им продукти не съм никак доволни и не бих повторила с тях...
И защо, какво не и е? Просто за протокола...

# 586
Момичета,някой с отзиви за Мадара ? В частност продуктите за нормална/смесена кожа.

# 587
Алверде в никакъв случай не е био козметика....за мен лично не е и особено качествена козметика,поне от изпробваните им продукти не съм никак доволни и не бих повторила с тях...

Прекалено силно ароматизирана е,чак е неприятно,все едно си се поляла с долнопробен парфюм,а и има доста агресивни измиващи съставки,от които кожата ме сърби и се изсушава-това за душ-гел от марката,пробвала съм и шанпоан-още по-голяма гадост. Sick

# 588
Прекалено силно ароматизирана е,чак е неприятно,все едно си се поляла с долнопробен парфюм,а и има доста агресивни измиващи съставки,от които кожата ме сърби и се изсушава-това за душ-гел от марката,пробвала съм и шанпоан-още по-голяма гадост. Sick
Всяка съставка си има име, моля публикувай "подозрителните". Защото това, че имаш алергия към даден компонент на етерично масло съвсем не значи, че не е натурална или био. Има доказани 28 броя такива, и се описват, ако превишават дадени концентрации, ако си ги знаеш е редно да ги избягваш. Не твърдя нищо за Алверде, просто това, което съм гледал и ползвал, е перфектно - 3-4 продукта. Но пък не знам всичко.

# 589
Някой ползвал ли е козметиката на Алверде?
Тя био ли е? Доволни ли сте?
Аз вече поръчах този крем -ще ми го доставят до няколко дни и ще видим дали ще остана доволна.
http://www.kimberlysayer.com/moisturizers.html

# 590
CI,не се заяждай...не мисля,че имам алергия,незнам ТИ как ги постявяш тия диагнози...че е прекалено ароматизирана козметиката е очевадно бих казала и се установява съвсем лесно,от сърбежа и лющенето след измиване е логично да се направи извод за състава...думата ,,натурална'' пък изобщо не съм я използвала в поста си и не виждам връзката и  с био-продуктите.

# 591
CI,не се заяждай...не мисля,че имам алергия,незнам ТИ как ги постявяш тия диагнози...че е прекалено ароматизирана козметиката е очевадно бих казала и се установява съвсем лесно,от сърбежа и лющенето след измиване е логично да се направи извод за състава...думата ,,натурална'' пък изобщо не съм я използвала в поста си и не виждам връзката и  с био-продуктите.
И защо реши, че едно съмнение относно мнението ти е заяждане? Добре, не е алергия, а свръх чувствителност, защото според теб е силно ароматизирана (никаква връзка с квалификацията био-небио), затова така си помислих. Намажи се с био розов конкрет и пак напиши. Напиши състава и тогава ще видим за какво иде реч. Възможно е тези продукти да не са балансирани откъм типа пенители. Ти явно незнаеш (лошо няма де), но за да е нещо био преди това трябва да е натурално. За шампоан и балсам да са над 50 % био/органик е почти невъзможно.
А как ги поставям диагнозите - ами просто знам, чак толкова странно да е не виждам.

# 592
На Алверде ползвам шампоани,балсами,течен сапун,мляко за почистване на грим,кремове за тяло и ръце,някои за лице.Не ги намирам прекалено ароматизирани.Най-много ми пасва дегримьора с роза.
Като цяло не са толкова "приятни"-бързо попиващи и ефектни като тези с парабените и пр.,но тук целите са други.Като цяло биокозметиката-не само Алверде,но и Веледа,Санте и мн.др.,които съм пробвала,не дават това луксозно усещане и мигновен блясък,малко по-тежки ми идват,но въпрос на личен избор е какво ще ползваш.

# 593
На Алверде ползвам шампоани,балсами,течен сапун,мляко за почистване на грим,кремове за тяло и ръце,някои за лице.Не ги намирам прекалено ароматизирани.Най-много ми пасва дегримьора с роза.
Като цяло не са толкова "приятни"-бързо попиващи и ефектни като тези с парабените и пр.,но тук целите са други.Като цяло биокозметиката-не само Алверде,но и Веледа,Санте и мн.др.,които съм пробвала,не дават това луксозно усещане и мигновен блясък,малко по-тежки ми идват,но въпрос на личен избор е какво ще ползваш.
Парабените нямат никакво отношение към сензориката - те са си консерванти и се влагат в около 1 %. Виж, емолиентите и емулгаторите - да, и понеже в био и сходни категории (да не ползвам натурално) не могат да се ползват силикони (силно неполярни и с други характеристики), а предимно растителни масла (силно полярни) е така - тежки са, не "попиват" бързо и те така. Но и това скоро ще се промени. Защото съзнателното изискване и търсене на био-продукти няма да спре, това е цяла философия (не обаче на маркетинг, нито щото е модерно!!!), и потребителите винаги искат повече и повече, има вече и съставки със силиконо-подобни качества.
Възприятието за сила на аромат е 100 % индивидуално и няма връзка с темата. 

# 594
  • Sunshine state
Не,не ползвам био козметика,защото не вярвам,че е БИО.  Peace

# 595
  • София
Парабените нямат никакво отношение към сензориката - те са си консерванти и се влагат в около 1 %. Виж, емолиентите и емулгаторите - да, и понеже в био и сходни категории (да не ползвам натурално) не могат да се ползват силикони (силно неполярни и с други характеристики), а предимно растителни масла (силно полярни) е така - тежки са, не "попиват" бързо и те така. Но и това скоро ще се промени. Защото съзнателното изискване и търсене на био-продукти няма да спре, това е цяла философия (не обаче на маркетинг, нито щото е модерно!!!), и потребителите винаги искат повече и повече, има вече и съставки със силиконо-подобни качества.
Възприятието за сила на аромат е 100 % индивидуално и няма връзка с темата. 

Да, така е. Ползвам крем, който е био, и дава усещане точно като силикон, без да има капка силикон в него.

# 596
Това е, което аз ползвам като основа и леко овлажняване, но не знам колко процента му е био-то и дали всичко му е наред: Certified Organic Aloe Vera (Aloe Barbadensis) Leaf Juice; Certified Organic Macadamia (Macadamia Ternifoila) Oil; Certified Organic Shea Butter (Butyrospermum Parkii); Cetearyl Glucoside (Vegetarian); Calendula (Calendula Officinalis) Extract; Certified Organic Oils of Rosehip (Rosa Canina); Evening Primrose (Oenothera Biennis); Hazlenut (corylus Americana); Avocado (Persea Gratissima); Apricot (Prunus Armeniaca); Sclerotium Gum; Glycerin (Vegetarian); Grapefruit Seed (Citrus Grandis) Extract; Certified Organic Essential Oils of Lavender (Lavandula Angustifolia), Sandlewood (Santalum Album), Ylang Ylang (Cananga Odorata) & Geranium (Geranium Maculatum); Rosemary Extract (Rosemarinus Officinalis).
Попива сравнително бързо и като слагаш по малко се разнася сравнително лесно.

На Алверде ползваме сапуни, душ-гелове + някои други женски продукти и не ми идват твърде ароматизирани. На мъжът ми не му харесва много, че не се разпенват мъжките им продукти, но гледам да го превъзпитам в това отношение Simple Smile

# 597
Не,не ползвам био козметика,защото не вярвам,че е БИО.  Peace

Аз от две години ползвам единствено продукти на Стикс, защото се оказаха единствената козметика (при много проби в рамките на послените 24 години на американски, немски, канадски, австрийски, руски и френски продукти), която оставя спокойна моята много лесно разраняваща се кожа. Имам остатъчни петна от невродермит на лицето (брадичка и бузи), който 2 до 3 пъти годишно се събужда и предизвиква разраняващ се сърбеж и силни болки, които траят до 5 дни. Поставянето на каквито и да било други козметични продукти ме довежда до същата мъка по всяко време.

Освен потвържденията на производителя (първо и второ) на Стикс съм им виждала и самите сертификации за произход на съставките и качество на продуктите и резултатите от тестовете.
Купувам си ги в България, само сапуните ми ги носят директно от Австрия. За бебетата също друго освен техни продукти не прилагам и не подарявам.

# 598
Освен потвържденията на производителя (първо
И сега какво, содиум лаурет... само че е и сулфат, незнам защо има срамно да си го допишат.
Това не само, че не е био, ами не е и натурално, понеже наставката "-рет" на лаурет означава етоксилиране на лаурилов алкохол с етиленов оксид, нещо, което е изключително неразрешено за такъв тип продукти!
Няма лошо, че конвенционален продукт ти действа добре. Както и няма нищо странно, че био продукт може да те ощави.

# 599
Да напиша отзиви за Hand Made-
Купих си подхранващ крем за лице за суха кожа и околоочен с роза и карите. Доволна съм, по-добре попиват и не остават лъскавина като тези на Треварно.
Доволна съм и от шампоана против пърхут на Logona, и от мекия балсам за цялото семейство на Urtecram.

Общи условия

Активация на акаунт