Ползвате ли БИО козметика?

• 110 294
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Може би задавам досаден въпрос, но с какво си боядисвате косите ...Достъпно в БГ, да не е гадна химийка и все пак да покрива белите коси .....И да е подходящо за много суха коса ...Четох за тия индийските растения (индиго, кънаи т.н.) много, обаче за настина суха коса, не ми се струват хич ОК ....
Виждала съм на Логона натурални био бои за коса, но никога не съм ги пробвала. Много ми е любопитно как боядисват

# 511
аз си взех на алтея против бръчки и околоочен контур, но още нямам впечатления... Иначе един скраб за тяло отново био също си поръчах, той е страхотен, мирише страхотно и е изцяло с натурални съставки зехтин, средиземноморска сол, хвойна и още нещо ...  newsm78

# 512
А каква ти е косата?
Кажете някакъв хубав и нескъп шампоан?

# 513
Аз съм много доволна от ето този. Но през лятото използвам хидратиращия вместо интензивно хидратиращия - по-лек е за през жегите.

Препоръчайте ми  хубав  био дневен крем за суха кожа над 30г.

# 514
Цоп!... и аз тук, че нещо съм ви пропуснала Simple Smile Като обсъжадете магазините за биокозметика в Пловдив не забравяйте и Балев Биомаркет в МОЛ-а на Перущица. Там вече има доста богат асортимент на биокозметика. От там си купих за морето слънцезащита на SANTE и съм много доволна - не остава бяло, нанася се леко, мирише гот.
Солей, по моя преценка хубавите кремове за суха кожа, които се продават у нас са на Веледа и Логона, но този на Логона ще ти  хареса повече защото е много по-лек и фин като текстура (по-приятен за кожата), с много по-приятен аромат. Виж и тук го препоръчват най-много: http://www.cosmetic-check.com/themen_056_gb.php

# 515
Много полезен линк, мерси! на мен на Логона ми е прекалено натрапчив аромата на роза. Предпочитам тези на Лавера с био роза. между другото някой знае ли дали в България може да се намери тази марка Melvita? имат много интересни продукти на сайта си.

# 516
Аз вече като една веща в занаята  Party - т.е. ползването на био козметика, споделям тези 2 линка с 2 статии на тема био козметика, защото са мнооого ценни:

Защо био - http://www.-spam120-/page/14/zashto-bio.html

Коя козметика е био - http://www.-spam120-/news/91/h1-class-pos-title-style-text-align … span-span-h1.html

Аз, сина ми и мъжа ми вече ползваме само био козметика + био почистващи и перилни продукти.

# 517
Сертификата не   е гаранция  за качество.За безвредност не зная.Всеки може да с еокаже алергиен към съставка и в най сертифицирания крем.
Има чудни продукти без сертификат, но произведени от органични суровини.
Както и такива със сертификат, но в състава им примерно 13 % органик, а останалото натурално или не толкова.Но като цяло с несполучливи формули.
Нещата са по сложни от единия сертификат.

# 518
А, Доре, не е съвсем така Naughty
Биосертификатът (оригиналния!) гарантира, че над 95% от съставките на един продукт са били проследени за коректно практикуване на био земеделието. Нещо повече немския стандарт BDIH гарантира още, че минимум 60% от продуктите на една марка са био сертифицирани.
Доколко може да се вярва на био сертификацията четете тук
Продукти, които претендират за органичен състав под 95% не са органични съгласно директивите на ЕК и съответно няма как да са сертифицирани от оригинален биосерт. орган. За сметка на това, обаче, българския (и не само) пазар е залят с фалшификати на био продукти, които са обозначени за "био" и "еко" с някакви емблеми за ISO стандарт или пък някаква абсолютна измишльотина на производителя (както например серията Pure&Natural на NIVEA - абсолютно био менте! ) Био сертификатите за козметика са тези, посочени в публикацията, която Lulova цитира. Всички останали знаци и респектиращи емблемки са фалшификат, пък било то и на мултинационалните гиганти, на които сляпо им се доверявате.
Относно алергиите - това са реакции на организма, който има намаленна имунна защита. Реакции, които един здрав организъм не проявява.
Алергиите могат да се проявят до значителна степен от синтетичните съставки, които приемаме в организма и които нямат аналог в естествената среда, но не се изключват реакции и от абсолютно чисти натурални съставки. Познавам човек, който проявява алергия към различен тип вода. Познавам ... себе си..., която, както знаете, съм педант по отношение на биокозметиката, но наскоро получих ужасно грозен алергичен дерматит по цялото тяло, въпреки най-добрата био козметика, която ползвам. Можеше да реша, че това е реакция от козметиката и да налетя на "всемогъщите" кортикостероиди, но вместо това направих детоксикация на черния дроб. Обривите отминаха, а аз продължавам да използвам същата тази козметика, дори още повече за да регенерирам засегнатите места.
Хората с голяма склонност към алергии трябва задължително да тестват всяка нова козметика, независимо дали е био или не.
За цените на био козметиката. Сега на нашия пазар се предлагат както доста евтини био сертифицирани продукти (Alverde на DM), които задоволяват елементарните нужди на кожата за нейната грижа, така и по-скъпи марки с богат състав за по-ефективна грижа. Не мисля, че можем да се оплакваме от липса на предложения на по-ниска цена.

# 519
Мога да се съглася отчасти.

На био сертификатите като цяло може да се вярва, но това не означава, че продукти, произведени от органични суровини и без химични съставки, не са добри. Много от производителите на такива продукти са малки фирми и нямат ресурса да минат през процеса на био сертификация, който отнема време и пари. Като грамотен потребител чета внимателно състава. За хората, които нямат желание или време да се задълбават, логото изпълнява тази информативна функция.

А алергия човек може да има към всякакви вещества, както естествени, така и синтетични. Това е проява на свръхчувствителност на имунната система, известна като реакция от първи тип. Алергичната реакция в никакъв случай не е показател за намалена имунна защита.

# 520
Алергичната реакция в никакъв случай не е показател за намалена имунна защита.
Ама ти сериозно ли? Алергията има пряка връзка с имунната система. Дори и най-класическия лекар ще го потвърди. Виж например това - ИЗТОЩЕНАТА ИМУННАТА СИСТЕМА ПРИЧИНЯВА АЛЕРГИЯ
За останалата част от отговорът ти виждам, че споделяш същото, което писах и аз. Само един съвет - не се доверявай на всякакви лога по етикетите

# 521
Кабив съгласна съм.Обширна е темата.
Но наистина има такива марки.На опаковката има знак от известните за сертификат, а като се заетеш се оказва е той е за няколкото съставки, а целия крем примерно не е органичен.В по добрия случай поне останалото е натурално.

И за малките фирми е така.Някои не искат да се сертифицират и да вдигат още цената.Но в същото време ползват органични суровини и продуктите им са много добри.
Много е шарено положението на пазара и човек трябва да се информира.

# 522
Добре де, кажете кои са тези малки фирми с органични кремове, които не искат да се сертифицират? И аз не се доверявам сляпо на марки, чета етикетите, но и да срещна някоя малка фирма, на чиито етикет пише само две-три съставки, кое ми гарантира, че останалите не са скрити и всичко е написано коректно след като няма контрол над тях?
Аз позлвах досега козметиката на Алверде и Лавера, но кожата ми вече не е съвсем млада и ми трябва по-интензивна грижа. Ще пробвам на Логона кремовете.

# 523
Добре де, кажете кои са тези малки фирми с органични кремове, които не искат да се сертифицират? И аз не се доверявам сляпо на марки, чета етикетите, но и да срещна някоя малка фирма, на чиито етикет пише само две-три съставки, кое ми гарантира, че останалите не са скрити и всичко е написано коректно след като няма контрол над тях?
Аз позлвах досега козметиката на Алверде и Лавера, но кожата ми вече не е съвсем млада и ми трябва по-интензивна грижа. Ще пробвам на Логона кремовете.

Пробвай и на Рингана - още ги няма в България, но познавам хората, които ги правят в Австрия. Има и сайт - но не го помня - напиши в Гугъл RINGANA - повече няма да казвам, че ще е като реклама.
Но сигурно ще те заинтересуват, щом си фен на органиката :Simple Smile

# 524
Аз отворих сайта им, но няма пълен състав.Само няколко активни съставки са посочени за даден продукт.Такива фирми не ме кефят хич, навярно крият нещо .

Общи условия

Активация на акаунт