Ползвате ли БИО козметика?

• 110 192
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Като цяло биокозметиката-не само Алверде,но и Веледа,Санте и мн.др.,които съм пробвала,не дават това луксозно усещане и мигновен блясък,малко по-тежки ми идват,но въпрос на личен избор е какво ще ползваш.
Мда, и аз не мога да открия луксозното усещане в Био-то с изкл. на Weleda - мисля, че кремчетата си го имат. Като цяло съм на мнение, че ако го няма луксозното усещане от даден продукт - по-добре нищо!  Sunglasses

# 601
Аз това, което казвах, е, че единствено се оказа, че мога да понеса тази козметика на базата на етерични масла. Всичко друго води до някакви ужасяващи рани и болка. Първо ползвах варианта с кобилешко мляко, а сега минах на розата. Те са по-скъпа тип козметика в някои случаи, но като имам предвид какво мини количество отива при мене, съм ок   bouquet

# 602
CI,не се заяждай...не мисля,че имам алергия,незнам ТИ как ги постявяш тия диагнози...че е прекалено ароматизирана козметиката е очевадно бих казала и се установява съвсем лесно,от сърбежа и лющенето след измиване е логично да се направи извод за състава...думата ,,натурална'' пък изобщо не съм я използвала в поста си и не виждам връзката и  с био-продуктите.
И защо реши, че едно съмнение относно мнението ти е заяждане? Добре, не е алергия, а свръх чувствителност, защото според теб е силно ароматизирана (никаква връзка с квалификацията био-небио), затова така си помислих. Намажи се с био розов конкрет и пак напиши. Напиши състава и тогава ще видим за какво иде реч. Възможно е тези продукти да не са балансирани откъм типа пенители. Ти явно незнаеш (лошо няма де), но за да е нещо био преди това трябва да е натурално. За шампоан и балсам да са над 50 % био/органик е почти невъзможно.
А как ги поставям диагнозите - ами просто знам, чак толкова странно да е не виждам.

CI,явно се имаш за голям капацитет,но ако спреш да се държиш като  стара мома-учителка,комуникацията ще е доста по-лесна(и смислена).
Попита защо според мен определена козметика не е добра и отговорих-кожата ми не се чуства добре с нея,обясних и защо....мисля,че е достатъчно,за да я определя като некачствена лично за мен...никого не съм ангажирала с мнението си и нямам нужда от диагнози,определения,проценти и т.н...а по въпроса за био-то ако някой иска да провери дали е е такава козметиката няма нищо по-лесно-имат си страница,има ги налични в определени дрогерии и всичко си пише...аман от дървени философи,които се имат за незаменими... Sick

# 603

CI,явно се имаш за голям капацитет

Не голям, а най-големия, ОК?

# 604
Искам да попитам за добър шампоан и балсам за къдрава и суха коса,ако сте попадали на такъв.След лятото косата ми е жива плява и има нужда от добър хидратант.
CL,какво мислиш за Silicone Derivatives в шампоаните?Едва ли е биосъставка,но бих искала да знам.

# 605
Искам да попитам за добър шампоан и балсам за къдрава и суха коса,ако сте попадали на такъв.След лятото косата ми е жива плява и има нужда от добър хидратант.
CL,какво мислиш за Silicone Derivatives в шампоаните?Едва ли е биосъставка,но бих искала да знам.
Ползвала съм на Лавера с розова вода и бях много доволна: http://zelenbio.com/product/2169/bio-shampoan-rozovo-mlyako.html. Учудващо косата не ми се заплиташе. Сега ползвам на Bentley  с лавандула, жожоба и алое - в началото не бях очарована, но с времето взе да ми харесва. Днес ще пробвам и този на Лавера: http://zelenbio.com/product/2232/bio-mek-shampoan-s-esentsia-ot- … ormalna-kosa.html и ще мога да кажа как е.

# 606
Силиконите са несъвместими с органик продуктите, но са най-доброто решение за косата.

# 607
Благодаря,CI .Предполагам,че и с тях не бива да се прекалява.Не,не са в органикпродукт,в шампоан на Керастаз са,по-точно този  http://www.feelunique.com/p/Kerastase-Nutritive-Bain-Satin-2-250ml.
maita5 ,ще опитам предложения от теб шампоан,благодаря.Разгледах сайта,който си дала.Пробвала ли си някой от кремовете за лице,защото на мен тази марка  http://www.eco-naturkosmetik.de/ ми е абсолютно непозната.

# 608
За мен ECO са в ниския клас , както и Лавера и някои др.
Чела съм им състава на сайта, до колкото помня малък процент е органичното,таналото е от естествен произход.Което не ми е достатъчно.

# 609
Само да дам отзив за прословутата слънцезащита Badger с цинков оксид. Еми, при мен не работи - зачервявам си се яко (и под чадъра), пигментирам си се на воля. Днес се върнах към химиите, за да не стана като една истинска петниста хиена. Сърцето ми се свива, като чета съдържанието, ама пуста суета, не ме пуска....

# 610
  • София
STYX и Weleda са категорично предпочитаните от мен.

# 611
В Бг избора все още не е голям, та какво ли да предпочете човек.
Слава Богу може да са пазарува онлайн от целия свят.

# 612
Ползвала съм на Лавера с розова вода и бях много доволна: http://zelenbio.com/product/2169/bio-shampoan-rozovo-mlyako.html. Учудващо косата не ми се заплиташе. Сега ползвам на Bentley  с лавандула, жожоба и алое - в началото не бях очарована, но с времето взе да ми харесва. Днес ще пробвам и този на Лавера: http://zelenbio.com/product/2232/bio-mek-shampoan-s-esentsia-ot- … ormalna-kosa.html и ще мога да кажа как е.

Този шампоан на Бентли с лавандула не ми измиваше добре косата, дразнеше ми скалпа и от него ми се появи ужасен пърхут. Като цяло е един от шампоаните от които съм най-недоволна.  Използвах го 3-4 пъти и го изхвърлих.

# 613
  • София
Искам да попитам дамите от София или Варна за магазин за натурална козметика, по-специално ме интересуват сапуни, душ-гелове, соли за баня... нещо от този род  Praynig  bouquet

# 614
А за балсам - близо от половин година ползвам кокосово масло. На влажна коса слагам малко количество на ръцете и после понамазвам косата, разресвам се после идеално Wink) Кокосовото масло ползвам и за тяло, и за хапване - универсално  Joy Само, че действа само на къдрава коса директно, за права се прави като маска с измиване.

Общи условия

Активация на акаунт