Ползвате ли БИО козметика?

• 110 171
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Искам да попитам дамите от София или Варна за магазин за натурална козметика, по-специално ме интересуват сапуни, душ-гелове, соли за баня... нещо от този род  Praynig  bouquet

В София вече има доста био магазини, но най-добър избор има онлайн, а и е най-лесно да се сравняват продукти цени и т.н. Аз лично пазарувам онлайн от органик шоп, но има и други варианти разбира се.

# 616
Искам да попитам дамите от София или Варна за магазин за натурална козметика, по-специално ме интересуват сапуни, душ-гелове, соли за баня... нещо от този род  Praynig  bouquet

В София вече има доста био магазини, но най-добър избор има онлайн, а и е най-лесно да се сравняват продукти цени и т.н. Аз лично пазарувам онлайн от органик шоп, но има и други варианти разбира се.
Във Варна има в Сатори до Кукления театър някои неща, и в Балев био маг на Чаталджа разни други ...По някои аптеки също Simple Smile.

# 617
От няколко дена ползвам мостри на латвийската козметика Madara, много ми харесва дневния флуид за комбинирана кожа, попива страхотно лесно, кожата стои матирана и някак си я усещам освежена, с по избистрен тен  Peace
Определено ми харесва, сега идва следваща стъпка да взема решение дали това ще е следващият ми дневен крем. От нощния регенериращ крем също съм доволна, след ползване на мостра  Peace
Има ли някой, който е ползвал тази козметика, да сподели впечатления  Hug

Ползвам тази козметика и за сега съм много доволна. И аз имам флуида и го ползвах през лятото наитина е много лек и придава някакси свежест. За зимата ти препоръчвам нощния. Аз изкарах миналата зима с него и е супер. Той е по-мазен и ми държи кожата хидратирана освен цяла нощ, че и през деня понякога не нанасям друг. Сега съм решила в допълнение да си взема и тоник.

# 618
  • София
Ползвам тоника на Madara за нормална и комбинирана кожа, много е приятен. Що се отнася до магазин, почти всичко купувам от Зоя на Аксаков.

# 619
Аз купувам само онлайн от сайта на Стикс (писах за тях по-напред в темата някъде), защото ми е много по-удобно да ми ги донесат в офиса. Аз съм малко нещо глезла и по едно по едно не ми идва хич да се нося по магазини да купувам това онова. Правя си списък с всичко, което ми е необходимо (примерно два различни шампоана, 2 балсама.... и т.н.) поръчвам наведнъж + ползвам всеки път някоя промоция или тествам нови неща.

Но аз за всякакви продукти съм така. Книги също купувам само онлайн - чета си прегледи, анотации и критика или ако са ми необходими служебно и си ги поръчвам по куриер. Хеликон например над 60 лева имат 15% отстъпка. Купувам веднъж на 6 месеца козметика по въпросния списък като си прегледам кутиите с маслата и шкафа с шишетата. Единственото изключение е като има био-изложение - там купувам на място и така се получава 4 пъти годишно пазаруване. Времето си в ходене по магазини не инвестирам  Laughing

# 620
Някой има ли отзиви за Гел срещу пъпки Touch'Express, и изобщо дали е добра цялата серия за кожа с несъвършенства? Предлага се в зоя бг и органик шоп и много му се чудя newsm78

# 621
Здравейте мами,

следя с интерес темите във форума и реших и аз да се регистрирам и да изкажа мнение. От години с цялото ми семейство ползваме немска такава. Преди си поръчвах онлайн, но няколко години намирам в България каквото ми е необходимо. Знаете, че всеки сам определя на коя марка да се довери. Лично аз  обожавам серията с роза на Логона, понеже кожата ми е ужасно суха, ползвала съм какво ли не и просто това ми "фитна"! А и кремовете им с витамини са страхотни, поне за моята безумно суха кожа Simple Smile

На dr.Haushka също са много много хубави продуктите, но още ги няма на нашия пазар, а и са сравнително скъпички...

На Логона ползвам и шампоаните- е, няма второ такова качество.
Както казва баба- немското си е немско Simple Smile

# 622
Ще си позволя да не се съглася.Има и Немски неща с по "средно" да го кажем качество.
И аз и други познати от Логона, Лавера и т.н.нисък клас не сме доволни.
На който му пасват е на далавера, реализира икономия в бюджета.
По принцип не се доверявам на нещо заради принципа- щото е Немсков  случая.Чета си състава на всяко едно нещо, проучвам марките по обстойно, пробвам и т.н.
За съжаление в повечето случаи хубавите неща вървят със съответната цена.
 Peace

# 623
Аз вече от доста време използвам комбинация от серум и капсули с хиалуронова киселина. Серумът се води интензивна хидратираща терапия и наистина кожата става много мека, гладка, а бръчиците се позаличиха. Капсулите също се използват за подмладяване на кожата, съдържат колаген и освен за изглаждане на бръчките, смазват и ставите. И двете се наричат Хидраплениш и са американски.

# 624
Ще си позволя да не се съглася.Има и Немски неща с по "средно" да го кажем качество.
И аз и други познати от Логона, Лавера и т.н.нисък клас не сме доволни.
На който му пасват е на далавера, реализира икономия в бюджета.
По принцип не се доверявам на нещо заради принципа- щото е Немсков  случая.Чета си състава на всяко едно нещо, проучвам марките по обстойно, пробвам и т.н.
 Peace

Да се включа за двете марки и аз: ползвала съм шампоан (с бира май) на Логона - не ми беше добре. Ползвала съм слънцезащита на Лавера за лице - ок е, според мен, макар и леко да белее.  На Лавера ролоните - ами, както с повечето био ролони, само по-лошо става...
Не мисля, че са "нисък клас", но и не мисля, че всичките им продукти са идеални и сполучливи.

# 625
Право на личен избор Simple Smile

Аз също чета състава на продуктите, които ползвам и не мисля, че тук говорим за нисък клас козметика. НО всеки с предпочитанията си Simple Smile

Искам да попитам коя козметика за теб е био и какво всъщност ползваш?

# 626
Аз също така и не разбирам какво всъщност харесва dora7511.
Една съфорумка преди време я попита, но тя не отговори.
Всъщност, като се замисля, не ми е чак толкова важно да разбера какво харесва dora7511 и какво ползва, просто ми създава някакъв дискомфорт постоянното недоволство и мърморене.

# 627
В наши дни начините на информация са много и достъпни и съответно, за да направи своя избор, всеки може да се допита до различни източници.
Относно състава на продуктите съм склонна да се доверявам на компетентните сертифициращи органи, които ми гарантират качеството им. Като знам, че не е възможно да бъдат допуснати химични съединения в козметиката, която ползвам, и съответните институции следят за това, съм напълно спокойна  Wink А и състава е изписан на опаковката, проверявала съм цялото INCI на продуктите на Логона и Haushka Simple Smile

Когато един продукт от дадена марка не ми допадне, това не означава, че цялата марка не струва. Всичко е строго индивидуално, поносимост към съставки, миризми, цена, ако щете..

# 628
Аз също така и не разбирам какво всъщност харесва dora7511.
Една съфорумка преди време я попита, но тя не отговори.
Всъщност, като се замисля, не ми е чак толкова важно да разбера какво харесва dora7511 и какво ползва, просто ми създава някакъв дискомфорт постоянното недоволство и мърморене.

Ако не си разбрала досега, ето това е смисълът на твърденията й:

Peace

Идеята е, че продуктите на Логона и др. от "нисък клас" не са хубави, защото са евтини.
Хубавата био-козметика е скъпа.

# 629
Добре де, нека да е скъпа...
Но, да кажем, искам да си купя от тази толкова скъпоценна, толкова труднодостъпна биокозметика. Но коя е тя, не става ясно. Ето тук, на стр. 8, пак се поставя този въпрос:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=582630.msg19077628#msg19077628
Но ясен отговор няма - нищо не е достатъчно био, нищо не е, както трябва. Да, появява се DR. HAUSCHKA, но тя е само "от по-качествените", а кои са най-качествените?

Общи условия

Активация на акаунт