Fragrancex.com - аромати и доставки- 10 тема

• 46 273
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Lodsi, чакам с нетърпение да споделиш какво стана на митницата!  Rolling Eyes
Линдор, защо мислиш,че ще си намериш пратката там.Както виждаш доста хора чакаме пратки от декември,ако твоята е там-със сигурност ще получиш известие!
Peace

# 46
  • София
Lodsi, чакам с нетърпение да споделиш какво стана на митницата!  Rolling Eyes
Линдор, защо мислиш,че ще си намериш пратката там.Както виждаш доста хора чакаме пратки от декември,ако твоята е там-със сигурност ще получиш известие!
Peace

Ми незнам,аз вече съвсем не знам какво става,мисля си, че може да са ме пропуснали... Rolling Eyes

# 47
  • София
Ще пиша задължително когато си взема пратката. Просто работното им време не ме устройва и още не съм измислила кога и как да отида. Събота и неделя са почивни дни, а през седмицата работят от 8.30 до 12.30 и след това от 13 до 16.30.
Дали са телефон за връзка понеже предлагали нова услуга - доставка на посочен адрес и вчера се обаждах. Казаха ми, че до Младост /където работя/ транспорта ще ми струва 7.50 лв + по 20 ст. на килограм. Отделно се плащат 4 или 6 лв. за освобождаване на пратката и отделно ДДС.
А, освен това транспорт предлагат в случай, че пратката не е спряна на митница, но това предполагам го проверяват едва когато заявиш транспорт.

# 48
Моят парфюм излезе  32 лева с free  доставка  и го шипнаха час след  заявката.Сега ми е много интересно  дали ще се ходи на  митница... .Thinking

# 49
  • Варна
А какво става ако човек не отиде да си вземе пратката от митница или откаже да я вземе?
Нали я връщат на изпращача, не остава в полза на държавата?

# 50
  • София
А какво става ако човек не отиде да си вземе пратката от митница или откаже да я вземе?
Нали я връщат на изпращача, не остава в полза на държавата?
Да, ако пратката не бъде потърсена в 20 дневен срок я връщат на продавача.

# 51
Lodsi,а има ли вероятност пратката ти да бъде над 2кг и затова да е попаднала на митница?!  Rolling Eyes

# 52
  • София
Съмнявам се, но така или иначе си уредих ходенето този следобяд, така че ще кажа Simple Smile
Чакам 8 пратки, най-големите са с по един парфюм от 100 мл, едва ли ще е над 2 кг....
Но си спомних, че съм чела май в тази тема, че по-скъпите неща ги пращат с куриер и минават през митницата, а на 26.01. поръчах Идилията на Герлен, 100 мл, освен него да са ми го пратили с куриер....както и да е, ще пиша като взема пратката!

# 53
Lodsi, чакаме с нетърпение да споделиш, развитието по твойте пратка до Веслец.

# 54
защо не мога да разглеждам сайта като хората и по точно тестерите? Като ги подредя например по цена и дамски се подрешдат на 1 стр и на следващата вече са се объркали с мъжките и не виждам всички, ако на един ред са 3 или 4-ри парфюма на мен последните не ми се виждат, охххххх незнам дали обясних / разбрахте ме ooooh! #Crazy

# 55
  • София
Ходих до Веслец 84 и получих пратката си, поръчка направена и шипната на 19 януари, парфюм за 75 долара.
Цялата процедура по получаването ми отне 45 минути. Имаше доста хора, гишетата са около 35 на брой, служителките са супер бавни.
Отидох на гише номер 13 с известието, която бях получила в пощенската кутия. От там изнамериха някаква друга бележка, с която отидох на гише номер 12. Лелката, която беше там ми каза, че трябва да отидем заедно в склада да отвори пред мен кашончето и да провери за фактура. Обясних й, че сумата е изписана отгоре на кашона, на стикер, но тя искаше да отворим пратката. Видя парфюма, видя, че няма фактура и каза да отида пак на гише 12 и да я изчакам. Дойде тя след 5 минути и седна да пише на компютъра.....някакъв формуляр попълни където определи каква е сумата, която трябва да платя  - ДДС. "Системата" пак нещо не работела, принтеше таблици с празни полета, не можеше да попълни цената на парфюма. Както и да е, след няколко опита все пак успя (там са две лелки, помагат си с попълването и принтенето на формулярите). От там отидох пак на гише 13 където платих ДДС + 3,50 "такса за представяне пред митницата" каквото и да означава това. След това ме пратиха на гише 30, за да получа пратката си. Това е всичко.
Да ви кажа, че ако пратката престои в митницата повече от 5 работни дни се плащат по 30 стотинки на ден за магазинаж. А ако искате да направите справка дали имате пакет трябва да отидете на гише 22 и след заплащане на такса от 1.15 лв ви правят справката.
Казаха ми, че не само колетите, но и малките пакети ще ходят там, така че ако сега получавате нещо над 30 лв. в пощенския си клон, то най-вероятно е изпуснато от митниците и е било чист късмет, че сте го получили от пощата. Всичко над 15 лв ще ходи на митница и ще се плаща ДДС.

# 56
Ужас. ooooh!
Колко ддс плати?

# 57
  • София
Lodsi, а ДДС-то  как го изчислиха като нямаш фактура? Аз днес получих дънки от САЩ в пощенския клон без никакви проблеми.

# 58
  • Варна
Lodsi, пак с малко си минала, добре, че не са взели и акциз и мито, както пише, че се облагат парфюми. Учудих се, че е нямало и разни такси за митн. декларации и такса за превод на ДДС.

# 59
  • София
Ами на 75 долара и нещо платих 19.71 лв ДДС, без такса за превод по сметка, без други глупости. Изчислили са си го по някакъв техен курс, не знам. Сумата се вижда от стикера на кашона, така че явно не е необходимо да нося разпечатка за направеното плащане.

Общи условия

Активация на акаунт