Промиват ли мозъци турските сериали?

• 46 046
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 30
Мой познат от Израел, учил в Щатите, определи българските села, включително и дестинациите за селски туризъм, като доста примитивни.

А мои гости-туристи пак от Сащ, споделиха, че Слънчев бряг е като Лас Вегас!  Mr. Green

Така че правилото се потвърждава - зависи от мястото и мирогледа!

А Истанбул е 16млн град - това е повече от 2 Българии - има мнооого мат'рял за обсъждане!

# 31
  • София
Телевизията като цяло промива мозъци. Турските сериали също, както и останалите сериали ...
А това което гледаме в тези сериали определено не е представата ми за цивилизована държава, така че не виждам конспирация в това.  Peace

# 32
А дали пък Забранена любов показваше средния българин.

# 33
Отвратителни са турските сериали!"Забранена любов"- също!
БТВ отдавна съм я отписала, сега идва ред и на Нова.

# 34
Нищо не ми промиват на мен, за другите не мога да отговарям.

# 35
Никой не може да ме върже насила да гледам турски сериал. Нито какъвто и да е друг. В този смисъл, невъзможно е да ми промият мозъка посредством нещо, за което имам избор /да го гледам или не/. Промиване би било ако по всички телевизии, по 24 часа излъчват само турски сериали, във вестниците има само реклами за Турция, в училищата говорят само за величието и значението на Турция . Както навремето ни облъчваха със соц. лозунги и реклама на СССР. /и въпреки тази масирана атака, насочена към съзнанието на човека от самото му раждане, пак не всички мозъци се повлияха и поддадоха на обработката/.

# 36
Е то в Смолян и преди турските сериали са преобладавали имена като Мехмед и Айше.

Някой по-напред в темата написа, че турските сериали са като туристическа реклама на страната им. Може и да е вярно, ама бих се радвала ако се появи поне един български сериал, който да се възприема от гледащите го като туристическа реклама, и да доведе повече туристи в страната ни ... ама като виждам какво е качеството на съвременното българско кино и сериалопроизводство, едва ли ще доживеем този момент.

# 37
  • София
    И от какъв зор частни телевизии ще правят реклама на Турция? Видяха телевизиите,че има интерес и започнаха да купуват, за тях е важен рейтинга, а не политиката.Всеки има глава на раменете и сам може да си прецени, какво да гледа, от какво да се повлияе.      Предпочитам децата да възприемат уважението към по възрастните, отколкото това, че може да се убиват безнаказано или ,че колкото и да стреляш, взривяваш, пребиваш един герой, толкова по-силен, жив и здрав става. Ако противниците на турските сериали си бяха направили труда да почетат в някоя такава тема,могат да видят какво харесват хората и какво не. Не си мислете,че приемаме всичко на сляпо.

# 38
  • София
Само като видях кои са защитниците на тезата за " прекрасните" турски сериали , разбрах кой ще спечели.Баба Латинка  дето Мутафова и е виновна , че играеше цял живот трето пънче от ляво на дясно и актьор които дублира бози Laughing

# 39
Нищо не ми промиват на мен лично!Предпочитам ги пред латиноамериканските сериали!И наистина ми е скучно вечер по това време,мъжът ми работи,любовник нямам.И да,клюкарка съм!Е,и?

# 40
  • София
След ерата на латиноамериканските, следва ерата и на турските сериали.
Промиват мозъци, как да не.
Не мога да се начудя как може някой да харесва да гледа за мазни и долни интриги, нещастни любови и т.н.

П.П. "От местопрестъплението" лично аз - не харесвам. Но, все пак, това си е свързано с някакво хоби да кажем - за любители на разгадаване на престъпления, за запалени по полицейски истории и т.н.
"Lost" - също - за любители на разни мистерии.
"Heroes" - за любители на фантастика...
"Supernatural" - за любители на разни истории с духове и свръхестесвено...
И т.н.
А тези сериали, за които е темата, те за какво са - за любители на интриги, подляри, гадняри, онеправдани, депресирани?!
Тези сериали са любителите на семеини ценности. LaughingИ да те научат
1 Да миеш краката на мъжа ти
2 да научиш , че на свекър и свекърва  думата не се оспорва
3 най-добрия мъж за теб е този , които мама и тате са ти избрали
4 когато мъжО ти се връща от работа да го чЕка  подредената маса , а ти да си готова  за след масата и другите му  мурафхети да задоволяваш
някъде ми се губят  ползите за жените, ама важното е на мъжовете да им е кеф Grinning

# 41
  • София
Колкото всеки друг сериал с хиляда серии Confused Не гледам такива неща и се дразня, че майка ми и сестра ми са ги зяпнали, все едно че ако изпуснат 5 серии, после няма да схванат за какво иде реч ooooh! Харесвам основно сериали, без особена връзка между сериите. В смисъл - то връзка има, но поне не повтарят една и съща сцена в пет серии, да не би някой да я е изпуснал Crazy Примерно "Анатомията на Грей" ми харесва. "Приятели" ми беше супер любим. Ей такива неща гледам с кеф...

# 42
  • Пловдив
Друга позната се омъжи за доста богат турчин и замина да живее в някакъв богат квартал, точно в Истанбул.
Съпругът й не разрешава тя да излиза сама, не разрешава да се облича "модерно" навсякъде.
През деня, докато тя е сама, си стои вкъщи, пазаруване, хвърляне на боклук се прави само от специален иконом, а тя не напуска въобще жилището си без съпруга си.

Точно това се случи и с моя приятелка, мъжът й я накара е да си подари всички разголени рокли Mr. Green
Преди два дена бяхме с нея в женска компания на бар и тя беше облечена като пенсионерка  Tired

Била съм много пъти в Турция и там е пълно с мустакати мургавелковци, които пощипват задници и жени със забрадки, които незнайно защо ги няма в сериалите  Whistling

# 43
които незнайно защо ги няма в сериалите 
Оставам с впечатлението, че всички противници на турските сериали са изключително добре запознати с това какво има и няма в тях. Ако може да ми обясните как не гледате сериалите, а знаете в подорбности имената на героите и какво се случва...

# 44
които незнайно защо ги няма в сериалите 
Оставам с впечатлението, че всички противници на турските сериали са изключително добре запознати с това какво има и няма в тях. Ако може да ми обясните как не гледате сериалите, а знаете в подорбности имената на героите и какво се случва...

Ами то е като с чалгата. Невъзможно е да живееш в България и да не знаеш коя е поредната на Коко Динев.

Общи условия

Активация на акаунт