Промиват ли мозъци турските сериали?

• 47 976
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 525
  • гр. Шумен
Ето прекрасен пример за чист български език:

Господин Министре,

С душесмут окосъзрех вестилище във вестопродавниците всекидневни, че е сторена изпъдица на самоличността ми от Висшето просветилище народно, поради негодие старешко. Това вля злино грочиво в душепокоя ми и ме подтикна към устопсувни и матерни мръснословия. защото, ако ме олицезрете, ще заключите, че съм душесвеж, сърцемлад и в прекрасно ярколетие. Никакво коленослабие и кръстонемощие не са ме спохождали. Храноглътните ми желания са като у новобрачни. Гълталището ми, коремието ми и продължаващите ги телесни добавки са в изправност. Сърцетупът ми е нормален, любощенските ми подсети - непрестанни.

При това младосърдие и яколетие бива ли да ме подвергвате на изпъдица?

С настоящето си буквописано заявление Ви моля да не ме изпращате в песионно пуствремие, а в бъднодневие да ме оставите на трудотворна занимавка. Последна доплънка:

Виж, ако става реч за професора Влахов, той, макар да е в ергенски самолипс, изпада в кръстонемощие и е в пълен угас на любощенските подсети. Ето защо неговата изпъдица е по-належаща.

С почит: Проф. Балан,

роден 1851 г."

Писмото е по повод пенсионирането на проф. Балан като ректор на СУ.
Това е невероятно! Ако някой от днешните ни "културтрегери" съумее да напишие нещо приблизително такова, паметник трябва да му въздигнем. Ама нещо акъл не им достига ли, чувство за хумор ли, що ли... Само празни приказки ръсят.
Сори, ама не можах да се сдържа!
И кому е нужно в днешно време да пише по този начин? Езиците се развиват, търпят промени. Някой думи се заменят с други и т.н.
С цялото ми уважение към проф. Балан, но времето когато хората са пишели и са се изразявали по този начин е отминало доста отдавна.
А да не мислиш, че тогава точно така са говорели. Имам усещането, че е написано нарочно по този начин, с някакво особено чувство за хумор и фина ирония.
Колкото до днешния ден, като нищо един блестящ ум може да спретне нещо съвсем различно, но носещо същото послание. ДА, ама де го тоя ум.

# 526
  • София - Рим и обратно
... елементи на американски лукс и морал.
Какво, какво??? Това пък к'во е?!

# 527
  • София
... елементи на американски лукс и морал.
Какво, какво??? Това пък к'во е?!

Генно модифициран заместител на осезателно отсъстващите категории.

# 528
  • гр. София
Най-голямото промиване на мозъци.

# 529

Въх! А бразилските?

# 530

Въх! А бразилските?

Е, не, те са образователни - от къде иначе ще научиш за Девата от Гуадалупе?

# 531

Въх! А бразилските?

Е, не, те са образователни - от къде иначе ще научиш за Девата от Гуадалупе?
Joy Joy Joy

# 532
Само на мен ли ми става гот, като видя плажовете на Рио?
Ако има сериал с обилно представяне на природа, море и т.н да ми сигнализира веднагически!  Mr. Green

# 533
Ей затова гледайте Клонинг  Mr. Green

Има и религиозна тематика, и научна с клонирането, пък и плажовете редовно ги даваха, и филма е бразилски, и действието се развиваше в ислямска среда... за всеки по малко!

# 534
  • София - Рим и обратно

Генно модифициран заместител на осезателно отсъстващите категории.
ИзклЮчително точно.
Само че, едва ли за тях самите тези липси са осезателни.  Да живее генното инженерство и пластичната хирургия Sick. На кой му пука за морални устои и интелигенция.

# 535
Взимам си думите назад - турските сериали определено промиват мозъци  ooooh! Преди няма и 5 минути ми хвърлиха лаптопа на земята, защото отказах да ровя в интернет, да видя колко серии продължава сапунката.... това не го вярвах, че се е случило, ама нейсе  Sick Stop

# 536
 Shocked Трейс, заведи дело Grinning

# 537
Зависимостите са си зависимости, не трябва да подценяваме реакциите на зависимите.

# 538
Зависимостите са си зависимости, не трябва да подценяваме реакциите на зависимите.

Точно на това ми заприлича... ooooh!

# 539
  • София
Да, бе!

Човек ако е нервно болен, не му трябват сериали - ще намери какво и защо да запокити.

Общи условия

Активация на акаунт