Промиват ли мозъци турските сериали?

• 47 160
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ето как живее мое познато семейство турци в Истанбул. Мъжа е  колега на мъжа ми  летец,  учил не в Турция, покраи работата си  съответно и известно време  не живееше и в Турция. Със жена си се намериха в странство където тя  учеше стоматология-тя също е туркиня.Та женят се  тези две гълъбчета , заживяват в странство той и забранява да работи въпреки, че шанса да си намери  работа в чужбина е висок, ражда през година две три момичета, е четвъртия път най-после момче. По магазинете ходи само с детегледачката и  всичките деца, за кафе с приятеллки само в къщи., дрехите се подбират много внимателно от благоверния, е шалвари и  фереджета няма  ама  това което остава е много морално Simple Smile. Двамата са родени в Истанбул, така че  това не им идва от някакво селско възпитание.А и когато им ходим на гости в Истанбул , той седи а тя само притичва  и слугува около масата, не и позволява и да пие поне са едно Наздраве.Не ми се мисли как се държат необразованите турци с жените си.
А вие ми говорете за нощен живот   там и за живот като в сериалите.

# 61
Промиват мозъка на този, който така или иначе търпи промиване!  Simple Smile

# 62
А и когато им ходим на гости в Истанбул , той седи а тя само притичва  и слугува около масата, не и позволява и да пие поне са едно Наздраве.Не ми се мисли как се държат необразованите турци с жените си.
А вие ми говорете за нощен живот   там и за живот като в сериалите.

Ами такива са им нравите, ти се опасяваш, че някой в България може да вземе пример ли?
Филмите от соц-реализма например бълват жени, които режат салати, носят пантофи или ходят до барчето за бира или тичат по децата,  докато съпружието цака карти  на плажа ... Каква е разликата? Че ходят и на работа?

„-Пепи, к'ва е тая бира, ма?… Е не,тоя път наистина ще отидем да му я треснем в главата! ... Оркестър без име
http://www.vbox7.com/play:4ef892c2

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 12:53 от 10c's Cafè&Lounge

# 63
Ами такива са им нравите, ти се опасяваш, че някой в България може да вземе пример ли?
Филмите от соц-реализма  например бълват жени, които режат салати, носят пантофи или ходят до барчето за бира или тичат по децата,  докато съпружието цака карти  на плажа ... Каква е разликата? Че ходят и на работа?

Да не забравяме за пеньоарите! hahaha

# 64
аз като не гледам, няма как да ми го промият мозъка... пробосфорска конспирация също не съзирам... може би такава бих потърсила, ако ги бяха оставили недублирани, та и немалкият брой турскоговорящи в БГ да разбират...  на мен ми е по-интересно друго... дали турски телевизии биха излъчили български сериал, как мислите?

# 65
...на мен ми е по-интересно друго... дали турски телевизии биха излъчили български сериал, как мислите?

Въпросът не е дали те биха излъчили, а дали ние имаме какво да предложим...  ooooh!

# 66
Ако има какво да купят и е подходящо за техния пазар сигурно биха -  тези сериали не са по линията на междукултурния обмен, а са комерсиален продукт, някой ги плаща.  Между другото същата 'инвазия" я има и в Румъния.  Моя позната, която пристигна в Италия преди 4 месеца ги знае всичките.

# 67
Моят мозък не могат да го промият, защото не ги гледам. Но за съжаление мисля, че промиват мозъците на много жени, които потъвайки в сапунените сюжети, забравят своите истински проблеми, отговорности и ежедневие. Днес гледайки сблъсък се смях много на едно изказване на защитника на тезата, че турските сериали не промиват мозъци (не си направих и труда да му запомня името). Той сравни американските сериали с турските и попита нещо от сорта на това дали Америка не целяла със сериалите си да предизвика интерес към нея ( това в отговор на опозицията, която каза че турците пропагандират държавата си чрез тези сериали). Стана ми смешно, защото си представих момента, в който Америка призовава други държави да я харесат и да я приемат. Американците пет пари не дават за това какво мислят останалите и винаги са си правили каквото искат, той ще ми сравнява Турция с Америка  ooooh!

# 68
  • до една звездичка
...на мен ми е по-интересно друго... дали турски телевизии биха излъчили български сериал, как мислите?

Въпросът не е дали те биха излъчили, а дали ние имаме какво да предложим...  ooooh!

Е, как бе?! Блестящият шедьовър "Забранена любов", например.  Crossing Arms Ще го гледат със затаен дъх...  ooooh!

# 69
"Забранена любов" не го познавам, съвсем отскоро гледам бг телевизия.
Там сигурно реалността за българската действителност е едно към едно.
България и нейното мнение за Турция е извън всякакво значение. Нищо, че ББ обеща да 'говори" Laughing
Ние се побираме в един истанбулски квартал. Те просто си продават продукта, защото у нас има пазар. Това е.
И когато те са нужни на Европа, тя ще ги приеме. Аз лично мисля, че това скоро ще стане, защото Европа има нужда някой да бачка.

# 70
  • София
Не мисля, че турските сериали са с нещо по-различни от мексиканските, американските, бразилските и т.н. Всичките си имат една таргет аудитория, която се прехласва по тях. Дали ще е Дързост и красота (18 563 епизод) или Листопад, все ми е тая, една категория са.
Мисля, че в случая се преекспонира произходът на сериала, тъй като георграфски и исторически връзките ни с Турция са по-близки.

# 71
Не са една категория Листопад и Дързост и красота.
Листопад е една категория с "Дом за нашите деца". Е, в Домът българка чистеше ориза и т.н., но и двата филма имат сходни сюжети и проблеми. Всъщност, ние сме много подобни, като общества, но това май трудно се преглъща.
От събуването на обувките пред входа, през подаването на главата на семейството, до култа към МОла- има страшно мн. прилики. И пазарът не закъснява да реагира.
 В Италия турски сериал по никакъв начин не би вървял.

# 72
Ауууу това с обувките ме подсети... помните ли преди години как всички се прехласваха по това как американците ходели с обувки вкъщи?  Crazy

Всъщност, ние сме много подобни, като общества, но това май трудно се преглъща.

Мдааа права си! Все за Европата говорим, ама всичко към Ориента ни тегли! Но това ние е в кръвта - ние сме южен народ! Много по-близо сме до Турци, Гърци, Бразилци, Колумбиици, отколкото до Скандинавци и Канадци!

# 73
  • до една звездичка

Аз нямах предвид толкова дали отразява действителността в момента, а факта, че този филм за мен е апогея на тоталната бездарност на български "актьори". Просто няма такава отврат!

# 74

Аз нямах предвид толкова дали отразява действителността в момента, а факта, че този филм за мен е апогея на тоталната бездарност на български "актьори". Просто няма такава отврат!

Специален поздрав:  Mr. Green

http://www.vbox7.com/play:821f9d77

(от 1:16 мин напред гледай!)

Общи условия

Активация на акаунт