Промиват ли мозъци турските сериали?

• 47 910
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 645
Ще ме прощаваш, но мнението ми за Турция не се базира на сериалите, които съм гледала, а на лични впечатления от посещения там! Най-рахат почивките съм ги карала в турски курорти, обслужването е супер, условията прекрасни! Истанбул е един от най-вълнуващите градове,  красив,чист, подреден, с много паркове, уреден транспорт.....да не изброявам. Сигурно няма да доживея да видя София в такъв вид, за съжаление! И никой не те щипе по улиците, както  авторката на темата тръби наляво и надясно, хората са супер приветливи и учтиви като цяло, особено като разберат, че си българин!
И сега само не ми излизайте с довода, че е така само по курортите и в големите градове! Защото и у нас разликата между Варна и Долно нанагорнище е от земята до небето!

Ердоган пък изразил съжаление, че едва 32 000 турски туристи през 2009 г. са посетили България. Българските туристически пътувания у комшиите са били 1,4 млн.
Това е част от статия, цифрите са доста показателни!

# 646
dunavska baba, аз една-две страници по-назад зададох въпрос, на който никой не ми отговори...
На какво ви учат сериалите (турски, аржентински, латиноамерикански и подобни сапунки)?
Кое ваше хоби засягат, например? За кое точно, от реалния живот, ви помогнаха да оправите/да се съвземете?
Какви точно емоции ви носят?
Защото, мен лично, такива неща могат само да ме натоварят допълнително и не ми носят абсолютно нищо...
(от чисто любопитство съм гледала около една серия общо от такива сериали, защото човек трябва да е информиран предварително, за да изгради критериите си)

mimata67, Истанбул и курортите са разкошни, да...
Това че и тук има разлика между Варна и Горно нанадолнище - точно така е, но това не ни прави прекрасна и уредена страна като едно цяло, нали?!
Всеки има вкус, аз се опитвам да разбера останалите и не се заяждам, нито пък го приемам вътрешно, както повечето вас, виждам водите си спор...
Аз лично, предпочитам Дубай пред Турция за курорт...

# 647
Гледането на сериали е за забавление и приятно прекарване на времето, а не за обучение! Всеки сам преценява как да запълни свободното си време!

# 648
Гледането на сериали е за забавление и приятно прекарване на времето, а не за обучение! Всеки сам преценява как да запълни свободното си време!
Уважавам правото на избор на всеки.
Но, за да добия представа за събеседниците си, бих искала да попитам - гледането на сериали е забавление, това е така, но какво забавление могат да носят слъзливи, интригантски, подлярски, несподелени любовни истории и т.н.?

# 649
  • Пловдив

Да ви имам забавлението  Joy
Я се забавлявайте с децата и мъжете си, оставете тези филми  за пенсионерите и самотните хора Mr. Green

# 650
dunavska baba, аз една-две страници по-назад зададох въпрос, на който никой не ми отговори...
На какво ви учат сериалите (турски, аржентински, латиноамерикански и подобни сапунки)?
Кое ваше хоби засягат, например? За кое точно, от реалния живот, ви помогнаха да оправите/да се съвземете?
Защото, мен лично, такива неща могат само да ме натоварят допълнително и не ми носят абсолютно нищо...
(от чисто любопитство съм гледала около една серия общо от такива сериали, защото човек трябва да е информиран предварително, за да изгради критериите си)

Личен отговор, незасягащ никой друг, /може би пък и малко уточнение, аз си гледам само един сериал от турските, но мисля че той не е тип сапунка, и не е в праймтайма, защото тези, които ги дават по това време не ги гледам, защото по това време предпочитам качествен филм, а дори и кабелна да нямам и да нямам дистанционно, за да превключа и да гледам това, което искам, ще си слушам касети на Бах, Верди........ на Павароти и т.н.т., това дойде малко в повече, сори/, това е нещо което всеки иска да пресъздаде в собственото си семейство, като разбирателство, уважение и т.н.т, прости човешки неща, не нещо възвишено, вярно че има доста захаросани, неизпипани и смешно-фантастични неща, но човек просто в един момент се упокоява от натовареното си ежедневие по този начин, нищо не оправят, никой от нищо не се съвзема, просто  едно спокойствие, това е моето мнение, или както има една приказка ИДИЛИЯ, семейно-битово щастие.

# 651
Ще ме прощаваш, но мнението ми за Турция не се базира на сериалите, които съм гледала, а на лични впечатления от посещения там! Най-рахат почивките съм ги карала в турски курорти, обслужването е супер, условията прекрасни! Истанбул е един от най-вълнуващите градове,  красив,чист, подреден, с много паркове, уреден транспорт.....да не изброявам. Сигурно няма да доживея да видя София в такъв вид, за съжаление! И никой не те щипе по улиците, както  авторката на темата тръби наляво и надясно, хората са супер приветливи и учтиви като цяло, особено като разберат, че си българин!
И сега само не ми излизайте с довода, че е така само по курортите и в големите градове! Защото и у нас разликата между Варна и Долно нанагорнище е от земята до небето!

Ердоган пък изразил съжаление, че едва 32 000 турски туристи през 2009 г. са посетили България. Българските туристически пътувания у комшиите са били 1,4 млн.
Това е част от статия, цифрите са доста показателни!
Потвърждавам от личен опит.

newsm10 smile3501

# 652
 violenza, не ми давай акъл как да се забавлявам, ако обичаш! Както и аз не ти се бъркам! ooooh!
Servallan, аз пък изобщо не харесвам Дубай - много лъскаво, много мирише на пари, но никаква история! Но въпрос на вкус - къде да почиваш, какво да гледаш, всеки има право сам да избира!  Не може всички хора да имат еднакви интереси и възприятия, точно защото сме различни светът е вълнуващ!Ако бяхме като по калъп щеше да е супер скучно!
Но не приемам, че турски сериал промива мозък, а пък да речем "Дързост и красота" e върха на жанра. Сериалите се делят на хубави и лоши, а не на турски и други..... И има хора, любители на сериали, и такива, които не поглеждат сериал....

# 653

Да ви имам забавлението  Joy
Я се забавлявайте с децата и мъжете си, оставете тези филми  за пенсионерите и самотните хора Mr. Green
[/quote]

Каква ти беше темата скъпа"промиват ли мозъци турските сериали", мисля че всеки отговори по своя начин на въпроса, сега защо не я промениш  с това "да се забавляваме с децата и мъжете си, или да се забавляваме с турските сериали?"

# 654
Аз ти отговорих .

Да ви имам забавлението  Joy
Я се забавлявайте с децата и мъжете си, оставете тези филми  за пенсионерите и самотните хора Mr. Green
Да ти имам аз пък твойто да висиш в тема за нещо ,което не харесваш и да плюеш лекичко хората ,които го харесват?

# 655
  • София
Цитат
Но не приемам, че турски сериал промива мозък, а пък да речем "Дързост и красота" e върха на жанра. Сериалите се делят на хубави и лоши, а не на турски и други.....

абсолютно  Peace Поне внучката не спи с дядо си, който пък има дете от комшийката, която се пада първа братовчедка на зет му, който пък е спал с лелята на жена си ooooh! Това учи много  ooooh!
За филмите: (и аз немога да следя повече от един сериал), НО се забавлявам с детето си и мъжа си 20 часа от 24, така че все 4 часа за себе си мога да имам и да реша как да ги прекарам. 1 час мога да отледя за ТВ (независимо сериал или нещо друго)  Peace

# 656
  • София
Хората с високо IQ си личат по това, че гледат Сексът и градът - дълбоко, многопластово произведение, надскачащо дори някои класически комедии...

# 657
Само като им чуя "нежните" имена на героите,и ми настръхва козината,не мога да се насиля да гледам турски сериал,и ума ми не го побира,как може по двете най-силни телевизии в най-гледаното тв. време да дават по два часа това.

# 658
Хората с високо IQ си личат по това, че гледат Сексът и градът - дълбоко, многопластово произведение, надскачащо дори някои класически комедии...

Извинете мила, забравяш "Отчаяни съпруги", снощи благоверния го заставих да изгледа серията, за да се повъзпита и научи на нещо, но направо след това ме изяде с парцалите, какво съм го накарала да гледа   bouquet

# 659
  • София

Извинете мила, забравяш "Отчаяни съпруги", снощи благоверния го заставих да изгледа серията, за да се повъзпита и научи на нещо, но направо след това ме изяде с парцалите, какво съм го накарала да гледа   bouquet

тъкмо пишех "Отчаяни съпруги" и видях, че са ме изпреварили  Peace

Общи условия

Активация на акаунт