Трябва ли родителите да плащат сватбата?

• 24 620
  • 557
  •   1
Отговори
# 30
Не е по темата,но понеже аз пък хич не съм по традициите,за мен сватбата си е излишен масраф.
Но за да отговоря на конкретното запитване -  и според мен разходите трябва да са за сметка на тези които са решили да се женят.

# 31
Трябва ли... Мненията, естествено, ще се разделят на две - тия, дето мама и тати са им платили сватбата, ще кажат - що не, тия дето са си я платили сами, ще кажат - в никакъв случай...
Ако родителите могат и искат да платят за голяааама сватба, а младите са съгласни - лошо няма. Наблягам на могат и искат, а не да влизат в дългове, щото виждаш ли, на разглезените дечица им хрумнало да съберат по 100 човека от двете роди + още толкова приятели, колеги и пр.
Аз лично сама си платих сватбата. Напънах се лятото (в курортен град), изкарах парички за роклята, за обувките, за неговите дрехи и неговите обувки..., а бях само на 19. И съм някак си горда от този факт  Embarassed. Вярно, че гостите ни се брояха на двете ми ръце, но пък ни останаха незабравими спомени. Каквито остават след всяка сватба, било то малка или голяма.

# 32
Ако родителите могат и искат да платят за голяааама сватба, а младите са съгласни - лошо няма. Наблягам на могат и искат, а не да влизат в дългове, щото виждаш ли, на разглезените дечица им хрумнало да съберат по 100 човека от двете роди + още толкова приятели, колеги и пр.
напълно съм съгласна с теб, ние решихме да направим сватба и само съобщихме на родителите си, като им казахме, че държим ние да си я платим и да е само с приятели, без някакви грандиозни неща  Laughing , но  родителите на съпруга ми настояваха те да поемат разходите по тържеството, като това за тях беше много важно и затова се примирихме, но да решаваме за сватба и да разчитаме да ни я плати някой, при положение, че няма възможност и трябва да се взимат заеми - не  Naughty

# 33
За сватбата да я платят-ок,но мен лично ме учудва факта,че има хора,които след като се женят продължват да очакват от родителите им да ги издържат. Shocked

# 34
  • на майната си
Не трябва, и понеже са ни различни разбиранията, подписах и после ги уведомих Simple Smile.
Така си спестих скубане на коси и "какво ще каже родата" Simple Smile. Не съжалявам, никога не съм искала да бъда булка Simple Smile и да имам сватбата-мечта.

# 35
Аз съм много против сватбите и никога не бих се омъжила..., но като редова клюкарка да се разпиша в темата!  Mr. Green

Адски ми е смешно като чуя, че мама и тате платили сватбата  hahaha Уж семейство ще стават, уж сериозна работа, а мама и тати плащат  newsm78 Като нямаш пари за сватба, къде си тръгнал да се жениш...  (изключвам случайте с някви разглезени богаташки наследници, говоря за редовия българин).
Още по-жал ми става като разбера, че някой теглил кредит или взел заем за сватба...така де - трябва да се нахрани и напие народа, инче кво шЪ кажЪт за наЗи  Mr. Green

Та така...не ги разбирам сватбите и плащанията около тях! Колко струва една сватба - 3000, 5000, 10 000лв??? Че това си е нов автомобил или почти пълно обзавеждане на апартамент.... Crazy

# 36
... има хора, които след като се женят продължават да очакват от родителите им да ги издържат. Shocked
и да им отгледат и децата, а после самите деца да ги издържат. До 50 родителите, след това - децата  Grinning

# 37
  • Някъде там на юг...
В тази икономическа обстановка няма нищо нередно  Peace В повечето ми известни на мен случаи родителите я плащат, защото просто така са  възпитани, т.е. поне в провинцията мисленето е такова  Peace

# 38
В повечето ми известни на мен случаи родителите я плащат, защото просто така са  възпитани, т.е. поне в провинцията мисленето е такова  Peace

Абсолютно!  Peace Две сестри, мои познати от провинцията. Майката работи 3 години в Италия, връща се прави сватба на едната си дъщеря! Пак заминава. На въпроса "Защо?", отговаря "Направих сватба на едната си дъщеря, сега трябва да събера и за другата, иначе какво ще кажат хората"  #Crazy А и двете й дъщери никога не са работили...от чист мързел...  Tired

# 39
Според мен - няма никакво значение кой плаща сватбата. Т.е. няма точна формула кой, колко и как...
Ако родителите имат това желание и възможност - защо не?!
Ако самите "деца" имат възможност и желание - защо не?!
Ако и родители, и "деца" искат да поемат разходите заедно - защо не?!

# 40
Сватбата сами си я плащахме.Според мен родителите не трябва да се товаряр и с това.
Сватбата ни не беше от най луксозните и пищните,но си беше -нашата сватба.Поканихме само най близките-родители, баби и дядовци ,братя/имаше и сърдити от тези които не бяха поканени,но това си е техен проблем/.Стана си съвсем хубава.Според двама ни няма нужда а и смисъл да каниш хора,които никога на си виждал и после сигурно няма и да видиш,а и почти винаги след това ще чуеш приказки Naughty.

# 41
  • София
Абе сватбата сами си я плащате, ама пък я някой от госитте да ви донесе тиган или някакъв друг ненужен подарък?  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire   newsm78
Или пък наследствено жилище от мама, тати, баба и дядо може, но точно за сватба пари - не!

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 16:34 от бъръльо-бъръльо

# 42
...ама пък я някой от госитте да ви донесе тиган или някакъв друг ненужен подарък?

Ама сватбата заради подаръците ли се прави?  newsm78 Ако е така, защо не инвестирате парите за сватба в подходящите "подаръци", вместо да ги чакате от друг?

# 43
  • София
Аз лично не чаках пари вместо подаръци. Ама я потърси теми, в които се реве, че са получили три комплекта тигани, два кухненски робота и чаршафи.
Имаше тема преди време "Рентабилна ли е сватбата?"

# 44
Моля ви, темата не е нито за и против сватбите, нито за сватбените подаръци, нито пък за наследствените имоти!

Общи условия

Активация на акаунт