Трябва ли родителите да плащат сватбата?

• 24 830
  • 557
  •   1
Отговори
# 75
  • Най-красивата страна
Сами си платихме сватбата Grinning
Аз бях на 20 ,а съпруга ми на 23.

# 76
Мисля че редно сами да си плащат сватбата. Нямам и намерение да им плащам сватбата на децата. Като искат да се женят да си плащат. Аз съм на принципа че сам трябва да се бориш за да ти е сладко. Ако искат коли да карат да си събират пари и за кола и за книжки. Но пък и те си знаят така че не се и коментира.
Събират си пари за шофьорски книжки да са живи и здрави.

# 77
  • София
Ние се женихме преди 3 месеца и тъй като живеем заедно от много години и имаме дете, всичко си имаме за дома. Майка ми и баща ми дълго се чудеха какво да ни купят и накрая решиха да поемат почерпката и спането на гостите. Бяхме 9 човека и 2 деца и се оженихме в едно селце до Банско. Позволихме им. Това беше техния подарък за нас! Но някой ден като си направим църковен брак мислим да е с всичките ни приятели и тогава всичко ще си е за наша сметка. Дано да успеем скоро да си го позволим.

# 78
  • София
Няма закон,в който да пише,че трябва или не трябва родителите да плащат сватбата на децата си.
Нашата я платиха те.Съпругът ми имаше хубава работа тогава,живееше отделно от родителите си и се издържаше сам от доста време,в друг град.Но за сватбата не е  и ставало дума да я плащаме ние,такива са си традициите ако щете ги наречете,в семействата ни.Неговите родители и моите си разделиха разходите.Свекърва ми ни купи сватбените халки.
Никога не биха се съгласили и от двете страни ние да си платим,никога.
Живот и здраве и на нашите деца ние ще им платим сватбите,стига те да го желаят.Ще е голямо удоволствие и чест за нас.Не намирам нищо срамно и притеснително в това,дори напротив.

# 79
Кой как може. Можете ли сами- най-добре!

# 80
Не смятам,ние си платихме всичко,без храната и беше супер!Първата церемония в Лондон за гражданският брак беше платена от нас а сватбата в Бг беше 5 месеца след това ,отново от нас ! Разходите за храната си я разделиха нашите родители по равно!Наехме си сватбена агенция да организира всичко,взехме си 3 дни отпуск за да дойдем до Бг да резервираме и изберем ресторант,спането на гостите в хотел и църква,платихме,купихме костюма на мъжът ми ден преди сватбата, моята рокля бе поръчка от Америка по пощата!Дойдохме си 2 дни преди събитието и изкарахме чудесно,както и нашите родители,които отпочинали,спокойни и веселящи се ни подариха апартамент и пари заради отмяната:)!

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 15:22 от tanyatais

# 81
Не бих се събрала с мъж, който ще чака майка ми и баща ми да му платят сватба, или да му дадат апартамент където да живее с мен.
Това трябва да е абсолютен пу*ьо, или аз абсолютна пу*ка, която няма шанс да я вземе нормален, работлив мъж.  Laughing
Не знам, ако съм някоя грозна, пъпчива,  ниска 100килограмова и нямам шанс с мъжете, може би родителите щяха да се напъват да плащат само и само да ме вземе някой. Т.е не, не трябва родителите да плащат сватбата.

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 15:22 от Вергилия

# 82
Не бих се събрала с мъж, който ще чака майка ми и баща ми да му платят сватба, или да му дадат апартамент където да живее с мен.
Това трябва да е абсолютен пу*ьо, или аз абсолютна пу*ка, която няма шанс да я вземе нормален, работлив мъж.  Laughing
Не знам, ако съм някоя грозна, пъпчива,  с наднормено тегло и нямам шанс с мъжете, може би родителите щяха да се напъват да плащат само и само да ме вземе някой. Т.е не, не трябва родителите да плащат сватбата.
То мнението Ви го  разбрахме по темата ама защо така с лошото?

# 83
  • София
Не знам, ако съм някоя грозна, пъпчива,  ниска 100килограмова и нямам шанс с мъжете, може би родителите щяха да се напъват да плащат само и само да ме вземе някой. Т.е не, не трябва родителите да плащат сватбата.
10 години се чудя каква беше истинската причина родителите ми с такова удоволствие и трепет да ме омъжат,а ето ,че ти разкри тайната.
Блестяща,както виинаги!
Понеже те прочетох преди да е редактираш,та затова да се допълня,макар и не по темата-сериозен напредък е,че си разбрала разликата между наднормено тегло и 100килограмова,поздравления!

# 84
Вергилия, хахаха, твоето мнение просто цепи мрака...)))))
Хайде сега всички, на които родителите им са платили сватбите за нищо да не стават, сигурно са грозни и на нищо не приличат, че и апартаменти им дали да не ги гледат другите...))))
Последните дни се учудвам до какви безумни изцепки може да стигне човек тук...)))

Аз лично не знам дали бих платила сватбата на детето (или децата) си...ако имам финансовата възможност за това, защо не? Ако те държат сами да си платят, тяхно право си е. )
Но да се изкарват по-долна категория хора, на които родителите са дали парите за сватбата....е просто абсурдно. )

Валенце, а така, разбра ли сега защо родителите ви са ви оженили. ))))))

# 85
  • София
Разбрах,Мира,разбрах!
И на мен ми е странно някоя майка като реши,че бабите са длъжни да и гледат децата,да ги дондуркат,да носят ядене на дъщерите си,щото видиш ли,те имали дете и били уморени.Но не бих ги нарекла с гореописаните епитети,грозно  е и говори достатъчно красноречиво.

# 86
Не мисля ,че "трябва родителите да плащат сватбата".При нас не е било така,а виждам че и при вас LaughingНоо има и такива случаи Wink

# 87
Според мен не е задължително,ако младите искат и имат възможност да си поемат разноските-даже по-добре.Аз съм свикнала да ми се натяква(да,това е думата) за всичко ,което правят за мен,така че ако реша да се женя определено няма да искам те да плащат каквото и да  било.А пък и в интерес на истината,аз не си падам особено по големи бели сватби,на които няма да познавам половината от гостите.Предпочитам нещо скромничко,с най-близките хора.

# 88
  • Варна
Всички разходи по нашата сватба се поеха от родителите ни, като си ги разделиха. Не биха се съгласили да си я плащаме ние. Това, че повечето искат сами да си я плащат и така било правилно, ами да си я плащат тяхна си работа и понеже нямат друг вариант да не злобеят срещу останалите . На нас си ни беше много добре така Peace

# 89

И на мен ми е странно някоя майка като реши,че бабите са длъжни да и гледат децата,да ги дондуркат,да носят ядене на дъщерите си,щото видиш ли,те имали дете и били уморени.Но не бих ги нарекла с гореописаните епитети,грозно  е и говори достатъчно красноречиво.
А,не позна.На Вергилия щерката е на диета!нищо, че е бебе

Общи условия

Активация на акаунт