Трябва ли родителите да плащат сватбата?

• 24 647
  • 557
  •   1
Отговори
# 480
няма да спорим извън зададената тема, нали  Grinning

# 481
Именно!
Simple SmileЗнам,че така написано очакванията ми са "безкрупулни".
Но отчитайки обстоятелствата.... не се обвинявам.
Естетсвено... няма да тръгна да скубя родителите си за безумно скъпи рокли,обувки, ресторанти и куп излишни и разточителни разходи.

# 482
  • София
Само да кажа, че не съм чела темата, само последните три страници.
Според мен чак да трябва - не, не трябва.
Във времето, в което живеем, бракът не е задължителен, а пък сватбата въобще!!!
Иначе, нашата история со кратце:
Имахме връзка две години, решихме че е време за бебе и сватба. Светкавични финанси за сватба нямаше, значи започваме с бебето. Wink На петия месец бебето беше факт. Не сме говорили, че сватбата е задължителна, но така се случи, че мъжът ми спечели достатъчно пари за сватба и за първоначалните съкрушителни разходи за бебето. И...планирахме си я, организирахме си я и толкова. Поканихме само приятели и преки роднини - моята майка и дядо ми, от страната на мъжа ми - баща му.
Толкова. Беше невероятно щура сватба, невероятна.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Само ще спомена, че имаше стриптийз (не от бременната булка, все пак де).
Ако трябваше да чакаме родителите, все още, 6 години след сватбата нямаше още да сме женени. Не че има значение.

# 483
ами не трябва да я плащат.много тъпо се получава после."ама майка ми плати тва""не майак ми плати това".по добре без брак от колкото семейни скандали за цял живот.

# 484
  • Варна
това пък що за щуротия е, никога не сме се карали кой какво е платил, то си се знае и откъде накъде ще е повод за спор и кавги newsm78

# 485
Месечинка виторога когато започнем да си говорим за сватбата се стига и до споменаване на тези неща.

# 486
Аз бях и сега съм на мнение, че не трябва да поемат даже и част от разходите, но те настояха и платиха половината.  Embarassed

# 487
посмъртно не бил дал пари, равняващи се на чисто нова кола или 5 годишен запазен SUV, или лукс - обзавеждане на гарсониера, за сватба, само и само баба ми на село да се хвали как са оженили унуката и да нахраня и напоя 100 човека дето след 1 месец няма да помнят нищо от цялата ситуация!!! умирам и от смях, когато хора теглят кредити, или спят на земята в апартамент под наем, само и само да платя масрафа на "Деня". постоянно благодаря да Бог че жена ми е практична и не мечтае за бяла рокля и заедно се подсмихваме като слушаме за наши познати, почти фалирали заради сватбата си!

# 488
посмъртно не бил дал пари, равняващи се на чисто нова кола или 5 годишен запазен SUV, или лукс - обзавеждане на гарсониера, за сватба, само и само баба ми на село да се хвали как са оженили унуката и да нахраня и напоя 100 човека дето след 1 месец няма да помнят нищо от цялата ситуация!!! умирам и от смях, когато хора теглят кредити, или спят на земята в апартамент под наем, само и само да платя масрафа на "Деня". постоянно благодаря да Бог че жена ми е практична и не мечтае за бяла рокля и заедно се подсмихваме като слушаме за наши познати, почти фалирали заради сватбата си!
Ама, разбира се!При факата, обаче, че ги имаш парите Wink остава и да не сбъднеш мечтата на жена си  да се види в бяла рокля- нищо, че тя била практична и се подхилквала!Фалират тези, които нямат финанси Peace

# 489
сега като се замисля,  ако изобщо някога се омъжа, вероятно сватбата ще излезе като сума не повече от една средна до висока пенсия, ама макс... при това положение, защо да не я платят родителите ми ако ги кефи... все тая е. но принципно, аз съм против плащането на сватбата от родителите (говоря за по-едри сватби от едно скромно подписване и сладкарницата после).

# 490
Честно казано и аз съм за скромния вариант, все пак това е празника на 2-ма души, а не на лелата на 3тата братовчедка на баба ми по бащина линия Simple Smile

# 491

Жалко за жена ти дето се е омъжила за такъв който се стиска да и плати мечтата да е в бяла рокля! По-голямо проклятие от стиснат мъж е само мъж-алкохолик или побойник.

пс. А разходите за сватбата като правило се възвръщат, та и препокриват освен ако не си бил прекалено стиснат. Остава веселбата, купона, романтиката на най-вълнуващия ден на едно семейство, което се помни цял живот.

Да...и аз съм с февруарска сватба Simple Smile Точно на днешния ден. Днес се навършват 19 години от тогава и помним и най-малката подробност от деня сякаш беше вчера.

# 492

Жалко за жена ти дето се е омъжила за такъв който се стиска да и плати мечтата да е в бяла рокля! По-голямо проклятие от стиснат мъж е само мъж-алкохолик или побойник.

Не ,не е !
С алкохолика и побойника можеш да се разведеш.Имаш причина за пред съда.
А за скръндзата какво да кажеш: "Искам развод,щото мъжа ми е стиснат?!"    Mr. Green

# 493
С мъжа ми живяхме на семейни начала 6 години, преди да сключим брак и да направим сватба. Причината да не го направим по-рано беше именно финансова - понеже нямахме средства, за да вдигнем сватба, която ние възнамерявахме да платим. Теглих кредит за тази цел. Майка ми плати разходите за гостите от наша страна, както и половината от "общите" разходи по сватбата, защото така направила със сватбата на брат ми. Свекърите нямаха никаква възможност да дадат пари, а и аз не съм се и надявала на помощ от тяхна страна. Дадоха ни пари за халки - толкова, колкото са дали на девер ми и етърва ми за сватбата им преди 3 години.
С мъжа ми сме на мнение, че младоженците трябва да си поемат разходите по сватбата, а другите, ако имат желание, могат да помогнат. Човек създава семейство, когато е готов да поеме отговорността за съществуването на това семейство, но при нас, българите, нещата съвсем не стоят така. Или пък обстоятелствата те принуждават. При нас с мъжа ми стана точно така. Държахме да се оженим, когато съберем пари, за да го направим, но пари така и не събрахме, аз забременях, а родителите настояваха, че е редно да сме сключили брак. Така се наложи да изтегля кредита. Имахме повод най-накрая да направим тази крачка. Поне всичко беше по наш вкус, на място, където ние искахме, с гости, които само ние сме поканили, и с меню, което ние си избрахме.

# 494

Да...и аз съм с февруарска сватба Simple Smile Точно на днешния ден. Днес се навършват 19 години от тогава и помним и най-малката подробност от деня сякаш беше вчера.

Честито!Да сте здрави и още много години любов и разбирателство!

Общи условия

Активация на акаунт