Трябва ли родителите да плащат сватбата?

• 24 624
  • 557
  •   1
Отговори
# 540
Ами, не, не трябва. Родителите ни не са длъжни да ни дондуркат цял живот.
Ние сами си я платихме Simple Smile

# 541
Този въпрос звучи,като "трябва ли родителите да плащат лятната ми почивка?"Дали е сватба,купон,кола -
мисля,че не това е функцията на родителите!Няма нищо задължително!Лично аз не бих платила.

# 542
Този въпрос звучи,като "трябва ли родителите да плащат лятната ми почивка?"Дали е сватба,купон,кола -
мисля,че не това е функцията на родителите!Няма нищо задължително!Лично аз не бих платила.

Е, те това е разликата.  Аз бих.   Някак си няма да ми е гот да си вея увисналия старчески задник, а пък децата да нямат пари да отидат на почивка.

Съжелявам се пише - съжалявам! Даже има отделна тема по въпроса!
Извинете че не е по темата!

notar , това ми е трън в задника. Толкова ли е трудно?!

# 543
аз съм виждала в този форум доста по-неграмотни хора, чийто майчин език е български. не е хубаво да се правят класификации на хората по национална, расова, полова итн принадлежност.

и бих помолила да не се опитва някой да ме заяжда относно липсата на главни букви в постинга ми.

относно плащането на сватбите, смятам че е недопустимо на пълнолетни хора да ТРЯБВА да им се плаща сватбата, още повече ако сами не могат да си позволят да направят такава. спорът се поражда от думата "трябва" във въпроса - нищо не трябва. ако имат желание родителите,  може. друг е въпроса, че аз например, не бих допуснала подобно нещо.

# 544
  • Бургас
Не разбирам родители, които теглят кредити, за да плащат сватбите на децата си и още по-малко разбирам децата, допуснали това да се случи Naughty

# 545
Ако имат желание и възможност защо да не я платят или да помогнат.Ако акта е доброволен за мен няма нищо нередно.
Родителите и децата са за това да си помагат едни на други в зависимост от финансовото състояние.
Това с честта не го разбирам.Ако утре родителите ви имат нужда от пари за лекарства да не ги приемат защото имат чест ли?Важното е да има разбирателство пък кой платил сметката не е от значение. Peace

# 546
Ако имат желание и възможност защо да не я платят или да помогнат.Ако акта е доброволен за мен няма нищо нередно.

Актът е добре да бъде доброволен и от двете страни. Тоест, родителският принос да не бъде натрапен.

Не разбирам родители, които теглят кредити, за да плащат сватбите на децата си и още по-малко разбирам децата, допуснали това да се случи Naughty

Аз като цяло не разбирам практиката да се теглят кредити за сватба или свързаните с това атрибути, като годежен пръстен, например. В една друга тема потребителка обясняваше колко е щастлива, защото има пръстен с нам-си-къв диамант, нищо, че с годеника си още го изплащат. Е, благодаря за такъв годежен дар, дето n на брой години ще му плащам лихвите. 

# 547
Галя79, сравняваш несравними неща - сватба и лекарства. Без сватба няма да се разболееш.

# 548
  • Ямбол
А аз не разбирам такава предварителна категорична нагласа. Или може би вече имате бракувани деца?

# 549
Галя79, сравняваш несравними неща - сватба и лекарства. Без сватба няма да се разболееш.
Ако на някой му е фикс идея,мечта,защо да не му повлияе на психическото здраве липсата на пари за сватба?
 Crazy
Парите са си пари,независимо за какво се използват.
Не твърдя че някой е длъжен,а че когато има желание за мен няма нищо нередно.
Да не говоря че за родителите обикновено е по-чакан и желан този момент отколкото при съвременните двойки.И ако аз реших че няма да съм в рокля и съкратих цялата тупурдия,сигурно един ден ще изпадна в умиление ако видя дъщеря си в бяло.Ако имам възможност бих платила,за да доставя щастие.Това си е един вид пак подарък.Хайде да пуснем тема "дали родителите трябва да подаряват подаръци на децата за рождения ден".Не е ли всичко до желание  и възможности в крайна сметка? Peace

Ходих на годеж на приятели.Те бяха на по 20 и съответно с цял комплект баби и дядовци на по има няма 60г.Като се извадиха листове и тефтери и започна едно писане до 200 човека я докараха. #CrazyМладите имаха само 10-на приятели на сватбата.В тази ситуация на налагане бих отговорила че бабите ТРЯБВА да платят сватбата.Този случай го казвам с цел да ви обясня че случай разни и няма как да се сложи всичко под общ знаменател. Peace

Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 09:33 от GALQ79

# 550
  • Варна
Разбира се. Някои хора го играят много горди и самостоятелни, сакън нещо ще стане, ако приемат помощ/подарък от родителите си. Не виждам защо трябва да се изпада в крайности.

# 551
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Не сме се ангажирали с финансова подкрепа от никого. Искахме това да е нашият ден, съхранил емоцията на двама ни.  Затова решихме и сами си организирахме всичко, поради тази причина сватбата ни беше в САЩ.  Peace
Но все пак си мисля, че всичко това за помощта е жест на доброволност и съпричастност от страна на родителското тяло , но не и непременно ангажиране чрез поемане изцяло на  разходите  за такъв вид мероприятие.  Naughty
Но все пак всеки си има свое виждане по въпроса, още се срещат такива личности, които приемат нещата, като даденост и смятат, че някой им е длъжен в такъв момент.

# 552
  • Бургас
А аз не разбирам такава предварителна категорична нагласа. Или може би вече имате бракувани деца?
Не, нямам деца, пиша от гледва точка на дъщеря, която не би допуснала това и говоря за кредит, т. е. да се надскачаш, а после да се чудиш от къде да заделиш, за да върнеш сумата(понеже около мен има такива случаи  Rolling Eyes).

# 553
  • София
Peace
Съгласна съм и то от позиция на дъщеря, чиято майка тегли кредит, заради сватбата ми. Срамувам се, че го допуснах, сега го отчитам като огромна грешка. Това е най-голямата глупост и простотия от моя страна - че допуснах майка ми да тегли кредит, който едва погасяваше 3 поредни години. Къде ми е бил акълът кой знае!

# 554

Съгласна съм и то от позиция на дъщеря, чиято майка тегли кредит, заради сватбата ми. Срамувам се, че го допуснах, сега го отчитам като огромна грешка. Това е най-голямата глупост и простотия от моя страна - че допуснах майка ми да тегли кредит, който едва погасяваше 3 поредни години. Къде ми е бил акълът кой знае!

А може би майка ти е била щастлива, че е могла да го направи, макар и с кредит.  И 3 години не си  е мислела Егати глупачката съм, а Колко хубаво, че успях да направя празник   на дъщеря си.

Общи условия

Активация на акаунт