Изгубени години(Kaybolan yillar) ТЕМА 18

• 28 289
  • 721
  •   1
Отговори
# 690
Бризче, стигам до извода,че май Кака е вложила доста в сценария от истинския живот ,а в образа на Есмер от този на Сарухан.... Сега като каза и за стъкларя, още повече се убедих....
А поправи ме  ,ако греша,ти ли беше споменала,че много обичал децата и наистина ? Сетих се за това вчера като гледах как онова дете му стисна ръката и той извади един много искрен поглед , все едно щеше да изтича и да го гушне  newsm78
Този момент с детето и на мен ми направи впечатление. Изобщо забелязях, че във всички сцени с хлапета лицето му се преобразява и погледът му става един такъв топъл. Или наистина много обича децата или е страхотен актьор и изпипва всеки детайл. А може би и двете  Wink, макар и да е Тимерут  hahaha

А тук мокрият Есмер е направо страхотен  Heart Eyes Heart Eyes #Crazy #Crazy

# 691

Първо една екскурзийка до тепетата ( между др там има една сладкарница ориенталска в подножието на едното тепе ,дето има онова нещо пишмание ) , после на акция намери съфорумките и разкажи играта на Сару....  hahaha имаме ли споразумение с тебе ?  Praynig Hug
Тонка-а-а Hug Hug Hug да не би да имаш впредвид "Джумаята"?Или има и друга предлагаща такива вкуснотии? #Crazy #Crazy #Crazy

# 692
Харесвам тази снимка!ОБОЖАВАМ Я! newsm44 newsm68 newsm44 newsm68 newsm44

# 693

Първо една екскурзийка до тепетата ( между др там има една сладкарница ориенталска в подножието на едното тепе ,дето има онова нещо пишмание ) , после на акция намери съфорумките и разкажи играта на Сару....  hahaha имаме ли споразумение с тебе ?  Praynig Hug
Тонка-а-а Hug Hug Hug да не би да имаш впредвид "Джумаята"?Или има и друга предлагаща такива вкуснотии? #Crazy #Crazy #Crazy
Точно тя  newsm44 newsm68 Леле, там като седнеш , няма ставане ....  hahaha
Тити, направиха една на пешеходния мост , пак ориенталска,но там съм ходила още първи курс  и не знам дали още съществува ... Иначе от тази втората изгледа беше много красив , нед реката  ядеш ашурета и  баклави ... леле..... hahaha

# 694
Бризче, стигам до извода,че май Кака е вложила доста в сценария от истинския живот ,а в образа на Есмер от този на Сарухан.... Сега като каза и за стъкларя, още повече се убедих....
А поправи ме  ,ако греша,ти ли беше споменала,че много обичал децата и наистина ? Сетих се за това вчера като гледах как онова дете му стисна ръката и той извади един много искрен поглед , все едно щеше да изтича и да го гушне  newsm78
Този момент с детето и на мен ми направи впечатление. Изобщо забелязях, че във всички сцени с хлапета лицето му се преобразява и погледът му става един такъв топъл. Или наистина много обича децата или е страхотен актьор и изпипва всеки детайл. А може би и двете  Wink, макар и да е Тимерут  hahaha

rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao rotfImbo rotfImao smile3532 rotfImbo rotfImao smile3532

# 695
една любов, победила времето

# 696

Точно тя  newsm44 newsm68 Леле, там като седнеш , няма ставане ....  hahaha
Тити, направиха една на пешеходния мост , пак ориенталска,но там съм ходила още първи курс  и не знам дали още съществува ... Иначе от тази втората изгледа беше много красив , нед реката  ядеш ашурета и  баклави ... леле..... hahaha

Тази която е на моста след Новотела ли имаш в предвид?Там пих кафе в неделя,но го няма това разнообразие като в "Джумаята".Има едно кафене в стария град в един от антиквариатите-като седнеш на балкона му и целия Пловдив е в краката ти.А видях,че са превърнали бившите царски конюшни в хостел.Интригуващо изглеждаше отвън. newsm78 newsm78 newsm78

# 697
  • Варна
Ако видиш котка на пътя , мятай и нея в колата и газ до дупка.... hahaha hahaha hahaha
до после , мили дами, да видим тази вечер как ще е серийката  Whistling Hug Hug Hug  bouquet
Бриииииз...ако видиш мачка метай я в колата...ама да не забрайш на Тонката пощенския гълъб дето го загуби преди месеци...ако го срещнеш метай и него у колата... smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532....А на път за София се огледай за моя прилеп...последно беше у Венета ама незнам дали не го изфърлила на вън...така че натовари и него... rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Зизу, по тия сметки требе да тръгнем с микробуса  newsm78 newsm78 newsm78, па него съм го зачислила на мойто Гаргамел- 12 на 100 гори- не е за мене тоя Дзвер, че ми прилапа джобните- а си немам ни Юмит, ни Мехмед, за връзка с петролните кладенци на Божеството. Я че си Фърчим с пежотката !!!! мачките , гълъбите, прилепите и другите твари, дет и на Сару са му слабост друг, некой като него да ги обира! Naughty Naughty

# 698
Ако видиш котка на пътя , мятай и нея в колата и газ до дупка.... hahaha hahaha hahaha
до после , мили дами, да видим тази вечер как ще е серийката  Whistling Hug Hug Hug  bouquet
Бриииииз...ако видиш мачка метай я в колата...ама да не забрайш на Тонката пощенския гълъб дето го загуби преди месеци...ако го срещнеш метай и него у колата... smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532....А на път за София се огледай за моя прилеп...последно беше у Венета ама незнам дали не го изфърлила на вън...така че натовари и него... rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo

Зизу, по тия сметки требе да тръгнем с микробуса  newsm78 newsm78 newsm78, па него съм го зачислила на мойто Гаргамел- 12 на 100 гори- не е за мене тоя Дзвер, че ми прилапа джобните- а си немам ни Юмит, ни Мехмед, за връзка с петролните кладенци на Божеството. Я че си Фърчим с пежотката !!!! мачките , гълъбите, прилепите и другите твари, дет и на Сару са му слабост друг, некой като него да ги обира! Naughty Naughty
/Бризче,ако тръгнеш към Софето,свиркай плийз-з-з-з Praynig Praynig Praynig и без тва в петък натам съм се запътила-да те чакам на магистралата Hug Hug Hug.Аз съм дребна,руса,мършава и зла  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evilне заемам много място/ще се сместя между гълъба и прилепа/. Ако трябва хич няма да спираш на магистралата-ще се метна в движение! Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 699

Точно тя  newsm44 newsm68 Леле, там като седнеш , няма ставане ....  hahaha
Тити, направиха една на пешеходния мост , пак ориенталска,но там съм ходила още първи курс  и не знам дали още съществува ... Иначе от тази втората изгледа беше много красив , нед реката  ядеш ашурета и  баклави ... леле..... hahaha

Тази която е на моста след Новотела ли имаш в предвид?Там пих кафе в неделя,но го няма това разнообразие като в "Джумаята".Има едно кафене в стария град в един от антиквариатите-като седнеш на балкона му и целия Пловдив е в краката ти.А видях,че са превърнали бившите царски конюшни в хостел.Интригуващо изглеждаше отвън. newsm78 newsm78 newsm78

Тити , абсолютно си права ,мн добре изглеждат .... А онова кафе,ако е същото (по уличката на етнографския музей) ни е запазена марка на бившия клас, Флюбени сме в него ...  даже мисля там да заведем и Сару,че кафенцето е близо до един "ритуален дом"  hahaha hahaha hahaha сещате се, да го легализираме като наш  hahaha hahaha hahaha

# 700
Зизке сега е твой ред да отидеш да доведеш любимеца Thinking Thinking Thinking
Всички ще ви чакаме с нетърпение! smile3508 newsm08 newsm44 newsm44 newsm44 newsm44

# 701
  • Варна
И сега на спокойствие сбед работния ден да си поразсъждавам на клавиатурата по това, което каза Тони за сценария. bowuu
Ами, дали точно от реалния живот е всичко не зная, зная само, че повод за написването му е разказаното и за изгорялото сиропиталище и това, че не са открили кой го е подпалил. Оплетена или омаяна от разказите за различните съдби на децата от дома, тя просто е доразвила тези разкази. Знае се че повод за всяко литературно произведение има- няма значение дали става дума за разказче, роман, поема, стих или даже мъничко четиристишие- човек пише, когато нещо го е развълнувало! Няма как да не я вълнува съдбата на децата- те и двамата са абсолютни детешари- или поне такива аз ги видях- знаете, че не мога да отговоря на въпроса за техни лични деца- и там е една мистерия newsm78. Що се отнася до това че в Есмер е вложила нещо от характера на Сару, не е точно така Има негови черти и това е нормално, все пак това е човека, когото познава най-добре и обича най-много, а тя гради идеалния образ на мъж. Есмер е силен, мъжествен, сексапилен, верен на любовта и приятелите си, не се отказва, когато срещне трудности, жертвоготовен е- изобщо е мъж-мечта! Сару, не е мъж-мечта. Той е властен, груб, може би понякога, но е факт, че е груб, капризен, прави и говори това, което иска без да се съобразява как то се отразява на околните.... Изобщо има безброй качества, които изобщо ги няма в характера на Есмер. Но не може авторката да не надари собствения си герой с прекрасни качества и да не вмъкне там и някой от чертите на своя любим. От друга страна в почти всички сценарии има образи, които са писани специално за благоверния, тя знае какво той харесва, какво би изиграл и какво ще отмине с безразличие. Друг е въпроса, че въпреки, че образа е писан специално за него, той пак отхвърля ролята. Това четох например за филма и "Дувар"- и там има образ с ачествата и на Есмер и на Доу, но Сарухан бей отказва да участва. Що се отнася до Джамджи баба. Значи според мен тя е вплела всичко което Сару и е разказвал за двамата си познати, а може би и тя ги е познавала и за да не е съвсем открадната идея на Сарухан бей, вместо дърводелеца, прави стъкларя злодей, но не им отнема нищо от всичко положително, което е видяла у тях. Вярно, махнала е единия, но може би в другия е сложила и от чертите на дърводелеца а може би е и доразвила образа като Баш злодей за да покаже, че дори такива хора, с толкова положителни черти като не са постигнали мир в душите си обикновено стават престъпници. Между другото тук има вплетени нишки от религиозните идеи, които изповядва Сарухан бей.
Уф, пак много писааааааааааах. Простете ми за дългия постV

# 702
за нас твоите постове/стихове са истинско удоволствие smile3525

# 703
Бризче винаги чета с голямо удоволствие твойте стихове  и постове . newsm20 newsm20 newsm20
Аз съм гола вода от към тези неща  БЛАГОДАРЯ ТИ МИЛА! newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 704
ЕЕЕ най- накрая идва една от любимите ми сцени – когато се сбиват за нея в къщата на Али и после в болницата разбират,че е бременна - е там и двамата играят чудесно !!!!! #Shocked

Общи условия

Активация на акаунт