Една жена на 40-вход свободен..

• 25 249
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
Я каква хубава темичка имало. Здравейте  wavey и от мен. Аз все още съм на 41, но само за още месец. Никога не съм страдала от нарастването на годините си - само на 40-ия ми Ден Ден в такава дупка се бях сурнала, че мъж ми едва ме удържа да не си изключа телефона и да се заключа в мазето поне до залез слънце. Ама мина деня Х и нещата си продължиха по старому. Общо взето и аз имах един ежеминутно набъбващ списък със задачки да направя......; да отида......; и т.н. и още ми остават, но ги прилагам към списък "Преди да стана на 50". Силно се надявам, че ще мога да си направя още едно бебенце /както се казва "Всичко в тоя живот сама съм направила- и децата сама съм си правила"/ , та и аз на това се надявам, а то ако чакам на моя..... Пък нека после смее някой да ми каже "Оооо и вие ли с внучето" #2gunfire Абе не че на 30 не се чувствах по-добре физически, но както казваше тати /лека му пръст/ - "Човек като мине 40 и сутрин като се събуди и нищо не го боли - значи е умрял!". Та мили момичета - да си ни понаболва, ама да сме живи.

# 76

Момичета, днес е много специален ден за мен.
Татко навършва 70 г. Много съм щастлива, че с мама са здрави и щастливи.
До вчера не отдавах толкова голямо значение на самата възраст, а и бяхме заети със сестра ми да му приготвим разни изненади за довечера.

Днес обаче ми е много мъчно, просто защото остаряват... Cry
Сутринта едвам се сдържах да не се разплача докато го поздравявах.
Предвид заглавието на темата предполагам, че на повечето мами тук родителите са възрастни.
Какви чувства ви спохождат в такива моменти?

Фран, да е жив и здрав татко ти. Пожелавам на родителите ти много здраве. На мен майка ми миналата година навърши 71. И друг път съм писала в тази тема, че за мен годините не са от значение, важното е човек да е жизнен и здрав. Аз имам и жива баба на 94 години. Лошото е , че от 5-6 години е на легло, тъй като си счупи тазобедрената става. Но преди да претърпи тази злополука беше изключително жизнен човек. Цял живот е помагала на майка ми, отгледа мен и сестра ми.... Преди да падне всеки ден правеше гимнастика.Ние с майка ми с ме с дископатии - такива болежки никога не са я морили. Всъщност никакви не са. Това е тъжно, не годините. Човек прикован към леглото, съзнаващ състоянието си ....Понякога плаче и пита , защо господ я наказва и не иска да я прибере.

Диди, честит рожден ден на момата. Нека се сбъднат всичките и мечти!
 newsm59
На бременните - лека бременност.  bouquet Аз лично много ви се радвам, малко завиждам и възхищавам на куража. Но себе си не виждам като бъдеща майка. Струва ми се , че няма да мога да издържа още някой пубертет. Че не бих могла да отгледам със същото спокойствие още едно дете, както съм гледала щерките. Ще чакам внуци - да им се радвам.
 Диети може да се каже, че никога не съм спазвала. Хранила съм се преди години разделно -определено имаше ефект. Сега пък се храня според кръвната си група и също съм доволна. Все пак всеки ден да хапвам по нещо сладичко и да не напълнявам си е добре. Embarassed

# 77
Лелее, колко сте изписали! И много нови попълнения от нашата красива възраст, браво! Аз уж съм от свежарките, ама нещо съм се умислила, не от възрастта, естествено, ТЯ Е ПРЕКРАСНА! Поздрави от мен на всички и лека вечер!

# 78
   Момичета, липсвахте ми! Искам да ви се похваля, че за няколко дни с една приятелка си направихме кратко бягство до Велинград-басейнчета,масажчета и други лиготии...Чувствам се заредена и пълна с положителна енергия! Пожелавам го и на вас!
   Яд ме е само, че поради "прозаичните" финансови причини, не мога да си го позволявам често! А е толкова приятно и зареждащо! Отидохме без мъже, без деца, без натоварващи разговори и затормозяващи емоции! В най-мрачните януарски дни да се окажеш сред красивите Родопи, цопнат в горещата минерална вода.... От сърце ви желая да си организирате едно такова тридневно релаксиране! Grinning

# 79
  • София
Добро утро и от мен,момичета!
Ауууууууу  Lorra , искрено ти завидях!
Искам и аз такава почивка , ама за сега поне не се очертава свободно време.
Ще продължавам да си мечтая.

# 80
  • Варна
Лорчеее, Йядосваш мееее! Mr. Green
Аз пък, живот и здраве, на 22 февруари, заминавам с мъжа ми на така дълго отлаганата ни "медена седмица" - в Рим. Предупреден е, че "мед" ще види га му останат сили след сериозно обикаляне. Наизуст го знам този град, крайно време е да го видя. Стискайте палци да не ми мине котка път!

# 81
Лорра, навяваш ми прекрасни спомени - и аз си правех навремето бягства там, във Велина, няма по-добри масажисти, ееей! После и мъжа ми го "светнах" и доволно готини уикенди сме си правили Wink

Ментова, успех за Рим! Прекрасен е! Разстоянията не са големи, няма да се плашите, по цял ден - пеша, пеша и вечер - "мед", "мед"!

Имам един въпрос (само дето пропуснах май да поздравя вчера за хубавия родителски празник , на патерици се поправям днес), когато се налагат разни медицински интервенции, например една операция на щитовидната жлеза...как се справяте, ако се мотка родителката и се ослушва? Да не говоря за пердето, което по-добре да оперира, дала съм и парички да иде в Токуда...ама тя (майка ми) си се ослушва и отлага, отлага. И нещата се влошават. Сега и поставих "ултиматум", но може би сгреших...даже не говори вече за тези проблеми, ами се разсейва. Много хитра, като не съм и на главата да мърморя...усещането е сякаш се вдетинява...
Та въпросът ми е как се справяте с такива неща - с "добро" или с "лошо" ?  newsm78

# 82
Привет и позволете на патерица да честитя на празнуващите  bouquet , но вчера само можех да ви чета.
Болна съм!  Tired  Close

# 83
  • В светлината на слънцето
Привет и от мен  Hug Тия дни ми се очертава доста работа, та ще се включвам по-рядко. Но после ще наваксам, обещавам.  Grinning

# 84
  • Варна
Боби40, ето по този въпрос и аз чакам съвети! Майка ми е "45 кила с мокри дрехи", работи от сутрин до вечер, лекар е, а ходи болнава, неизследвана, нелекувана. Говоря, говоря, но..."като си пееш, Пенке ле...". Имам й респект, но май е дошло време да обърна дебелия...Като я хвана менопаузата (ние знаем, че такова нещо няма, това е част от световната конспирация и на нас няма да ни се случи Mr. Green  Mr. Green), 1 година ходеше като торнадо, върхлиташе те там, дето не очакваш, но на лекар не отиде. Доброволно. Има една по-бясна от нея приятелка, на която се обадих, разказах и ... скоро мама пак си беше нормален човек. Но, ако бях оставила на нея?
Бижу, оправяй се бързо!

# 85
Малеее, Ментова, и твойта не е лесна...Аз критическата на мама я "изпуснах" да я проконтролирам, в рода сме зле - на 40-41 години - хайде довиждане, та съм била на 18 тогава и вятър ме е веел на бял кон мен, но поне за кокалите последните години и носих едни хранителни добавки от Щатите (чинно си ги пие, защото явно и помагат и явно много я болеше) , дето в БГ си ги беше купила за 54 лрва опаковка от 30 хапченца (за 1 месец), а там излизаха същиите бройки 7 лева (същия продукт...22 долара 180 хапчета). Та я водих с мен, върнахме ги в аптеката, че на нея не искаха да и върнат парите (пенсията и беше 132 лева тогава), та да видиш като си знам правата дали не ми козируваха в аптеката.
Но явно ще обърна дебелата страна и аз, до сега с леки "заплахи", ама не става, то инат. Нито докторите са я стреснали обаче...не и пречело, а че става по-зле и едва диша понякога....не знам.

# 86
  • София по рождение
Здравейте,
мечтая си и аз за такова приключение като Лора,
Бижу, бързо оздравявай!

# 87
привет, момичета!
аз пък с моята майка имам противоположния проблем. мисля си, че е хипохондрик. чете вестник "трета възраст" напр. и като прочете за някоя болест, веднага започва да "страда" от нея. шкафчето й е една мини аптека. и с личната й лекарка съм разговаряла. между другото майка ми й се е оплаквала от мен, че заплашвам да изхвърля всички хапчета. преди коледа й поставиха пейс мейкър и сега мисля, че е добре. но тя винаги е "ох, боли ме еди какво си". вярно, че е възрастна вече /на 77 години е/, но мисля, че положението не е страшно. сега само я предупреждавам всеки ден да не смее да излиза по поледиците, че само едно падане й трябва. пази боже!

# 88
  • София
Здравейте и от мен! И честито на всички, които имат поводи.

Кажете, дами, какви кремове ползвате, ходите ли на някакви по-специални козметични процедури, замисляли ли сте се за ботокс, филъри с хиалурон и тем подобни.  newsm78

# 89

Кажете, дами, какви кремове ползвате, ходите ли на някакви по-специални козметични процедури, замисляли ли сте се за ботокс, филъри с хиалурон и тем подобни.  newsm78

Аз ползвам от 25 годишна дневен за лице и очен контур, понякога за врата съм купувала, но забравям хихихи, тип - основно според възрастта и всеки път (т.е.на 6/12 месеца, в зависимост от опаковката 30 или 50 мл) сменям марката, основно ползвам Естее'Лодер, Лореал, Виши, Живанши, понякога Герлан, Шанел, Диор и Хелена Рубенщайн, на Ив Роше от 3-4 години нощен (като се сетя, де). За 15 години от тези 10-тина марки съм супер доволна, по-добре скъп веднъж годишно и с резултат. Козметичка - просто почистване на лицето - винаги като ми кажеше "хайде мила, време ти е". Тук, където живея сега са много смотани и не съм ходила от 2 години. Правя си краставична маска лятото като се сетя (сигурно 2 пъти миналото лято), но съм винаги с 50 или 60-ти фактор на лицето против слънце през лятото.

В последно време след всички истерии и писаници на тема парабени, четох, четох, но реших, че не мога да се лиша от хубавата козметика заради стабилизатори, консерванти и подобни. Има къде по-важни неща - например да не ядем буклуци ....отколкото крема, който си мацам на муцуната, едва ли той ще ми е препъни камъка на живота Wink но съм водила спорове (безмислени) по този въпрос  и е тежко да се спори, просто се отказах, това си е моето лично мнение Wink

За срам ще кажа, че за ботокса разбрах преди 2 години като ме питаха тихичко кога за последно съм го правила и аз се облещих. Е, обясниха ми, та знам сега какво е , но не предвиждам. Сега да попитам и какви са тези филтри  newsm78

Благодарна съм на моята бивша началничка, която в последствие ми стана приятелка, после и кума на сватбата, че беше така добра да ми обясни на 25 г какво, кога и защо трябва да правя за себе си. Аз бях започнала на 18 да опитвам с козметичните грижи, но не беше "по правилата" - бях си самосъчинила как Wink

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 12:16 от bobi40

Общи условия

Активация на акаунт