Ирак, но от дистанция - безумна дестинация за Вашата ваканция !

• 37 114
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
На мен пък Мечо Пух никога не ми е бил любимец. А Едмондо де Амичис ми е един от любимите автори и затова много се бях изнервила от екранизацията на "От Апенините до Андите", бяха загубили толкова хубави неща от смисъла на разказа.

Харесвам Тери Пратчет не само заради сарказма в творбите му, а и заради вниманието към малките детайли от човешкия живот.

Ум Яхя, има четящи от израелската тема, но те винаги са били "буйстващи", каквото и да значи това, както и доста хора от тази тема четат израелската, някои и пишат, а други също са от "кротките". аз уважавам обмяната на мнения   bouquet, но остави това. Как са твоите слънчица ? А по повод мача - диването от мъка реши да се напие с горещ шоколад и сега само гледай какъв обрив има (изпи около 3 кани - 4.5 л общо) ! Сега му викам "петнистия" !

А като сме почнали разговор за книгите, кой от вас е чел нещо от арабски автори, независимо на какъв език и какво е чел.

# 76
Гордо и невъзмутимо ще пропусна покрай царствените си уши намека за временната петниста окраска на моята нежна кожа ! обаче може ли да говорите за детски книги, за Астрид Линдгрен и да пропуснете Карлсон от покрива... жалко, че нямаме снимка да видите лелчето как имитира героите, четейки ни от книгата - еййййй такива очи ококорвахме. после като се ограмотихме ни караше да четем поред като спяхме у тях (а това си беше честичко, нали от малки си бяхме банда навлеци с братовчедите, а и приятелските деца).

Еееееххххх, детство... да знаете само каква иракска атмосфера беше у лелини. Децата на приятели, роднини и съседи седяхме да слушаме приказки на леля Ася (лелята на hadil, по-голямата сестра на майка й), на майката на лелчето, а и на лелчето. После половината агитка си отиваше, част идваха да си я приберат заспала, а останалите - класическите навлеци, оставахме да спим у тях.

А колко хубави издания имам на разните африкански, индийски, английски и т.н народни приказки. Я да ви питам, че отдавна с лелчето търсим по всякакви антиквари "Приключенията на Незнайко", ако някой я има съгласни сме и на фотокопие, само и само да я имаме.

# 77
Хоп–троп  Party Да се запиша и аз в новата тема, чак на шеста страница!

Виждам си говорите за книжки, едни от най хубавите ми детски спомени, обожавах да чета като дете (и все още обичам, но за съжаление рядко имам време) Романите за деца на Ерих Кестнер, приключенските книжки на Майн Рид и Карл Май съм ги чела най малко по 3 пъти.
Но първата книжка, която прочетох бе именно за Незнайко. Още не ходех на училище, а баба и дядо ме гледаха, и първо те ме научиха да разпознавам буквите. А след това аз ли, те ли ми избраха тази книжка,в началото я четях доста бавно, сричайки, но след няколко глави вече можех да чета  Flutter
  Само  дето не си спомням точното заглавие – Незнайко трябваше да направи три добри дела за да получи вълшебната пръчица, помогнете с името на частта  Blush И ако е това, което търсите, бих ви пратила копие на книжката, макар и от 70те, тя е доста запазена, дали защото все момичета сме я чели, първо майка ми, след това аз и сесрта ми.  Peace

Иначе ако я няма в антикварни магазини, потърсете в интернет. Например тук http://www.studentskigrad.com/showthread.php?t=6026 някой я продава под номер 697. А намерих я и в оригинал, на руски http://www.lib.ru/NOSOW/nezn1.txt

# 78
  • Varna
Слагам едно Мачиато и бЕгам да видя до кухнята

Ваше Величество, така петнист изглеждате, неустоим thumbsup

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 10:18 от DELTA_DELTA

# 79
  • по пътеката
аз имах някъде  незнайко, голямото издание," той в слън4евия град ",но не знам дали моите са я опазили! имаше едно наводнение в мазите, където ми бяха прибрали кашоните преди заминаването! аз май помня като първа "патиланци"! сри4ане ,но на инат за да разбера и бавно, и славно я про4етох! майн рид  и марк твен, както и ян бибиян, разните амфибии,пирати и тн около 3-4 кл! е, щом в 7 4етях и декамерон( де, да съм знаела ,4е ще се изу4ава от  моите деца) тайни4ко!  Mr. Green
какъв е този шоколад,бре, ясине? да не сте разтопили това коли4ество истински? и аз с 4ашата бих се наредила ,до тебе! аз няма да си разваля тена, ами линията! Laughing

# 80
Как ме върнахте в детството с тези любими книжки Simple Smile. Макар че нямам много хубави спомени от този период, книжките си ги спомням с голямо удоволствие Heart Eyes

Ясин, бързо да ти минават петната Hug. А следващия път се опитай да удавиш мъката с оранжада вместо с топъл шоколад Wink

Марси, ще се разгранича от мнението на останалите по въпроса за прическата. Намирам дъщеря ти за много нежна и красива именно руса. Тъмният цвят състарява (по мое мнение).

Ясмин, прочетох за кърмаческите ти терзания и те поздравявам за решението  bouquet. Мисля, че все пак ще родя още едно дете, само и само да си го кърмя докато то желае Rolling Eyes. Още ми е тъжно, че с Илия не се получи както ми се искаше.

Ум, Делте, Хадил, Айа Hug Hug Hug Hug

# 81
  • по пътеката
астарта мерси! аз оставих на нея ,както винаги изборът си е ли4ен!предпо4итам я с нейната си окраска, светлата коса, но ..! беше много по-зле с 4ерната, изсветлихме я дотук, но драсти4ното й предстои ,както каза- тези дни! Thinkingи цялата  хамалогия, заради един шампоан -оцветител!  #Cussing out
делте, мерсаж за кафето,може  ли от онова трицветното, моля?  Crazy

# 82
  • София
астарта мерси! аз оставих на нея ,както винаги изборът си е ли4ен!предпо4итам я с нейната си окраска, светлата коса, но ..! беше много по-зле с 4ерната, изсветлихме я дотук, но драсти4ното й предстои ,както каза- тези дни! Thinkingи цялата  хамалогия, заради един шампоан -оцветител!  #Cussing out
делте, мерсаж за кафето,може  ли от онова трицветното, моля?  Crazy

Аз се извинявам амааа не разбрах сега коя снимка в подписа ти е на майката и коя на щерката, че ич не мога да ги различа.

# 83
  • по пътеката
хахахха, е ти ме уби ,дядко! и двете са на голямата ми дъщеря!просто исках да 4уя  и вашето мнение за  кое й ходи пове4е като цвят на косата! това стана малко  като реклама на някоя  боя за коса, ако сложа и другите  нюанси- 4ервено , 4ерно и с ки4урите !  Mr. Green но моми4етата ,които са ме виждали, намериха  прилика, а тази прилика   е отскоро- странно!  Laughingдядко мене си ме виждал във фейса,ако се сетиш кой -кой е! Crazy

# 84
Аз си мисля, че и двете снимки са на щерката.

Дядо хаджия, като стана дума онзи ден за Великите пости, от 15.02 ли започват? Решила съм тази година да ги спазвам, затова ще съм благодарна на всякакви идеи за разрешени храни и манджи.

# 85
  • София
...дядко мене си ме виждал във фейса,ако се сетиш кой -кой е! Crazy

Ми тооо това е номера да се сетя аз там кой кой е, че някои даже ги познавам само от интернет.

А иначе и двете визии ми харесват.

Хайде сега да ви предложа нещо. Дадения по-долу от мен линк, ще ви отдведе в профила на един мой интернет (за съжаление) приятел. Атанас Шиников е араболог, неговото хоби е калиграфията. Насладете се на неговите творения:

Калиграфията на Атанас.

Не мога да ви кажа със сигурност, дали всички снимки за на негови творения или е слагал и други, ама ако искате мога и да го попитам. Аз и преди съм виждал негови калиграфии.

# 86
Здравейте !
Айа, благодаря - на руски я имаме, но търсехме българското издание заради малките братовчеди (лелчето си е наумила, че няма да ги остави да забравят българския като са в Багдад и мискинчетата освен арабски и английски учат и български. ходят при една българка, която живее в Багдад от 30 години, за да ги учи на граматика и правопис), та ще пробваме да купим тази от списъка, който си ни дала.

Астарта - не става да си давиш мъката в оранжада, все пак шоколадът действа като антидепресант ! Влез ми в положение !

Марси - не сме разтопили истински шоколад. Просто взимаш шоколад на прах, 3 канички горещо прясно мляко и смесваш... и пиеш естествено. Ама аз прекалих с шоколада и с кифличките (козуначени кифлички). Сега съм на зверска диета - вода, сухар, картофи и ориз.

Дядо хаджия, много талантлив е този Атанас !

# 87
  • по пътеката
ясине,да се  оправяш бързо! аз съм гадна гастрономка и си разтапям един истински , ама пусто диетуване! Peace Crazy

# 88
ясине,да се  оправяш бързо! аз съм гадна гастрономка и си разтапям един истински , ама пусто диетуване! Peace Crazy
за една-две чаши може, ама за три кани, какъвто е моя случай ... щях да съм не само с обрив, а направо в реанимация. да ти кажа аз хич не се усетих как го изгълтах това количество  Blush

# 89
  • Varna
МАРСЕЛИНКОВА Hug
СпеСиалнУ за тебе Душе
Щерка ти е бомба и със двата цвята. Но понеже и на живУ съм я виждала, май русичкото по ми аресФа на нея. Пък като си дойдеш ще ти правя от това трицветнУтУ, обещавам ти, честна Приятелска newsm10
ЯСКА Hug
Омахвам по една кутия шоколадови бонбони, обаче не ставам таката петниста пантера като тебе. На  какво ли се дължи Hug Да не би да е от дъртизма и да ме предпазвЪ newsm78 Ама и като по малчка го правих, но нямах такива издънки със петнисти  истории Joy
ХАДЖИ Hug
Този ти приятел е страшно талантлив. Страхотни неща има, голяма красота. Ама тука при нас никога не е имало изложби на такава калиграфия rotfImao

Общи условия

Активация на акаунт