Ирак, но от дистанция - безумна дестинация за Вашата ваканция !

• 37 127
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • Costa Rica
Ха, "Незнайко"! Вчера мислех да го спомена, но викам, да не си кажете "Тая пък от кой соц-резерват  изпълзя!". Любима детска книжка, радвам се, че пуснахте линк да си я припомня Hug
А "Малкият принц"? Заедно с "Братята с лъвски сърца" това са единствените книги, които са ме разревавали.
Карлсон ме дразнеше, може би защото е завършен егоист.

А като сме почнали разговор за книгите, кой от вас е чел нещо от арабски автори, независимо на какъв език и какво е чел.

Срам ме е да си призная, но само Джубран Халил Джубран (Джибран?). "Пророкът" и всичко останало от тук http://leb.net/~mira/ Толкова мъдрост, събрана на едно място... Яд ме е, че не е добре познат по нашите земи; манекенките вместо да се заиграват с Коелю и Кастанеда, биха могли доста да научат Wink И не само те.

Делта, мога ли да си отмъкна глътчица от това Praynig Какъвто съм шокохолик Wink

Хаджи, невероятни са нещата на твоя приятел!

# 91
  • София
...
ХАДЖИ
Този ти приятел е страшно талантлив. Страхотни неща има, голяма красота. Ама тука при нас никога не е имало изложби на такава калиграфия.

Ми а де. И аз май не съм чуваал дали е имало такава изложба. Дали пък да не го попитам.

# 92
  • Varna
ДЕЛФИНКА Hug
Хайде Душе и за тебе и за всички които обичат Макиато от сърце!!!
А Незнайкото, прочетох когато бях втори клас Grinning
Джубран- миналата седмица попрочетох нещичко от него. Аз така обичам по малко да препрочитам.
Малкият принц, последно я четох на 17 години. Бях на гости на учителката си по литература. Другите говореха на масата нещо със нея а аз се заврях при книгите и и седнах на земята подпряна на библиотеката да почета, и и като ревнах и то на глас. Тогава си я смлях както трябва. Чули ме от съседната стая как ревтуня и уплашени дойдоха да видят какво става. Така се изложих тогавааа, така поне си мислех де. Joy

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 16:40 от DELTA_DELTA

# 93
Моми,интелектуалки,не забравяйте руската класическа литература.Аз като филолог почти цялата я бях изчела,срам ме е да кажа,че вече почти нищо не помня и нямам време да и се насладя отново.
Особено Тургенев и Достоевски,моят мъж,който е изчел какво ли не,така и не можа да залюби руската класика,въпреки че е непоправим фен на Русия,да не говорим за изобр.изкуство,балет и класическа музика,които произхождат оттам

# 94
  • Varna
КРИСИ Hug
Кака ти Делта е много, много далече от интелектуалките да знаЙш.  smile3521

# 95
  • София
Я някоя дама да извади едно иракско сирене. Страхотно ще върви на тоя хляб.

Ръжено-пълнозърнесто-царевичен хляб с ябълка, морков, картоф, шарена сол и босилек.

С по светъл цвят, по мек вкус и консистенция.

Лично аз спирам да ям купешки хляб и това е.

# 96
Понеже аз не съм кулинарка,да попитам тези,дето само за ядене пишат,по колко килограма са в реалност,че аз едни 7 кг след раждането не мога смъкна и съм малко гюле.Сиреч 64 кг,но това е доста за мен,не съм с манекенските размери,които бях преди да забременея и то на моите 37 годинки

# 97
  • София
Понеже аз не съм кулинарка,да попитам тези,дето само за ядене пишат,по колко килограма са в реалност,че аз едни 7 кг след раждането не мога смъкна и съм малко гюле.Сиреч 64 кг,но това е доста за мен,не съм с манекенските размери,които бях преди да забременея и то на моите 37 годинки

Аз душа от както се помня съм си дебеличък, така че не го мисля тоя въпрос. Обаче ако ми кажеш, че и от черния хляб се пълнее може и да ти повярвам.  Laughing

# 98
  • Varna
КРИСИ Hug
Аз, не бях със манекенски размери като забременях-така се случи- Не ми се разправя защо. Но пък като родих, за нула време от 69 малкия ме направи на 48. Така, че споко. И на годините ти няма нищо. Много са си добре, радвай им се. Незнам дали ще мога да те питам когато стигнеш моите години как се чувстваш. А аз да ти кажа, не се отлаквам smile3503 Така, че мила радвай се на тия прекрасни 37 newsm10

# 99
Добър вечер ! ако не сте изяли дядо хаджиевия хляб, ето малко сирене към него:

Делте, ти изяждаш една кутия бонбони, но шоколадът в нея не е равен на този в 4 литра горещ шоколад освен това към алергените за деня добави  козуначени кифли + еклери + омлет + един Бог знае още какво, за което аз не съм разбрала. Той от около месец доста прекали със сладките неща, така че се очакваше да му избият петната !

Айа, благодаря за линка за Незнайко, но се оказа, че е продадена вече. В краен случай ще им я превеждам или пък по-лесно е да ги науча и на руски  Laughing

Дядо хаджия, калиграфиите са наистина много красиви. Винаги съм имала слабост към такива неща. Покрай твоите експерименти с хлябове да кажа, че аз пробвах да направя кекс с червено цвекло и стана вкусен и с много интересен оранжев цвят.

За арабските автори, наистина е жалко, че не сте имали възможност да прочетете и други. Имам спомен, че на български е преведена "Книга за скъперниците" на Ал-Джахиз. Ако я намерите и прочетете ще ви се стори забавна (нещо като габровските шеги, но в наш вариант).

Ето малко интересни снимки от един хубав курортен град - Шаклауа в Северен Ирак, Кюрдска автономна област и някои други места на север. Такива неща може да се видят много в България, но на нас са ни по-скъпи нашите си... там сякаш и въздухът и водата са други...

# 100
  • Varna
Божееей, тоЗ малкия буквалнУ се е натровил със шоколад и кифли #Crazy
ХАДИЛЧЕ Hug
Много красиви места, ама много. И разбира се и при нас ги има. Но кръвчицата си ви е тамошна бе Душе, как няма да си харесвате вашето. Хубаво е, го чувам това. Защото много ме е яд на такива българи които казват, че във краен случай биха живяли във родината си.
Това сиренце със какво е поръсено?

# 101
Привет-мривет малки, големи и още по-големи патиланки и патилнчовци  Mr. Green Laughing Hug

А-ха и тук в TR го има това сирене - едно от любимите ми - с черен кимион(çörek otu=чьорек оту е на TR), нали  Whistling  Mr. Green?

Хадил - снимките са прекрасни !

Какви 4 литра шоколад спрягате Whistling Thinking Mr. Green  .. Yaseen , момко, май ти си (no)nрекалил, а  Crazy ? ... Да се оправяш бързо Praynig Hug !

dedko - прекрасни творби !! ... страхотен музей има в Истанбул : Islamic Arts Museum (Turk-Islam Eserleri Muzesi) ... отиваш и се потапяш в др. епоха ... прекрасно е  Peace .

Лека вечер Ha Bcu4ku Hug !

ps: аз обичам да чета рубайятите на Omar Khayyam ... винаги ca мu на една ръка разстояние .

Последна редакция: вт, 02 фев 2010, 22:33 от bz

# 102
някой като ти каже, че не го тегли родината му, никога не очаквай нещо добро от такъв човек. а сиренцето е поръсено с едно такова черно семенце (челебитка, черен кимион).
Сега ставам та Ясин да попише за собствено оправдание, както той каза.

# 103
  • София
Аз пък нещо не ми се вярва Ясин да е прекалил толкова много с шоколада, ама тооо младо та щуро и всичко може да се очаква от него.

Хадил челебитката тука ли я намерихте някъде.

# 104
Аз пък с удоволствие бих заменила БГ за море, палми, пясък и слънце. Може и да съм повредена нещо, но никак не се чувствам горда от факта, че съм българка. Еле пък на дереджето, на което се намираме.
Хайде да не навлизам в подробности, че много мога да говоря по темата, страшно ми е накипяло, но няма да излезе на добър край.

дядо хаджия, нарочно ли подмина въпроса ми или не го видя?

Общи условия

Активация на акаунт