"Майчин дом"- Варна тема 3

• 50 183
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • област Варна
vesinka86 ти на пакет ли си там? Защото и аз чух, че се плащали болничните и като питах моята докторка, тя ми отговори, че щом съм записана там на ЖК нищо не плащам допълнително (е аз съм на платената 530 лв, ако това има значение).
Най-добре обаче питай следящия те в Майчин Дом, защото може да има значение на каква ЖК си записана и дали доктора има договор със ЗК.

# 646
  • Варна
Здравейте момичета!
Имам няколко издадени болнични от МД,но не съм платила за тях нищо.
И аз съм с платена ЖК  не по здравна каса.
 vesinka86   доколкото знам ще ти издадат един болничен от 1 до 9.09 ,и после този за бременност и раждане от 10 септември,не би трябвало да имаш проблем,при коя акушерка си?
Всъщност който и да е ,Снежи или Рени -и двете са добрички и разбрани.

# 647
здравейте,искам да попитам тези, които са карали консултация по здравната каса/от 320лв/ какво друго са доплащали през бременността? Аз ще ходя да се записвам и искам да знам какво ме очакава ще питам и доктора и Снежито за да няма изненади.От сайта ми сатна ясно че БХС и 4D видеозона ще се доплаща но има ли и друго,сега чета че болничните евентуално можели да се плащат newsm78

# 648
По-напред сте писали за д-р Мичев: моя приятелка роди при него. Той я преглеждаше в кабинета си в МЦ "Марешки" в ж.к. "Младост", а и направи секциото в "Майчин дом". До колкото знам си изражда там, просто кабинета му е на друго място, както например и на д-р Цветкова. Peace

# 649
Бях по здравна каса, е вярно преди почти година, но освен БХС и 4-д не съм плащала нищо, нито за болнични, нищо.......

# 650
Въпрос към бременни, които към момента са или са били на платена ЖК: случвало ли ви се е да имате проблеми при достъпа си до наблюдаващите ви лекари и в частност конфликта: пациенти с часове - бременни на ЖК?

# 651
 Аз лично в края на всяка ЖК си запазвах час за следващата - и за акушерката и за доктора  Peace Без час са идвали единствено за сваляне на конци или да носят изследвания

# 652
Аз съм на ЖК по Здравна Каса, платих април месец 300 лв, при д-р Борис Якош, акушерка ми е Рени. Допълнително съм си плащала само БХС и 4Д. Обаче имам някакъв спомен, че Рени ме предупреди в началото, че болничните се заплащат. Аз тогава бях убедена, че докрая няма да си взимам болнични и въобще не попитах как стоят нещата...
Имам приятелка, която роди там точно преди година (да и е жив и здрав малкия, днес прави годинка  Hug ), само че беше на ЖК при д-р Максим Яков, не по Здравна Каса, и не е плащала нищо за болнични (а тя си ги вземаше постоянно)... Та логиката ми е, че там може да е разликата...

# 653
Въпрос към бременни, които към момента са или са били на платена ЖК: случвало ли ви се е да имате проблеми при достъпа си до наблюдаващите ви лекари и в частност конфликта: пациенти с часове - бременни на ЖК?

Не ми случвало да имам проблем с достъпа, в конфликти не съм влизала ! Понякога се  е налагало да чакам повече ....

# 654
  • Варна
Аз винаги съм взимала час и при двете,като първо съм при Рени ,после ,например след 15-20 мин при лекарката,записвам си час 2 седмици преди прегледа за да са наред(часовете) Peace
Никога не съм имала конфликти Thinking.
Рени още в началото ме  предупреди да записвам час и при двете.

# 655

Аз съм платена интензивна ЖК,вземам болнични безпроблемно,не съм плащала за тях нищо.Прегледите са с предварително записване,но когато се наложи моя лекар ме гледа и извънредно,като дори не чакам ред,минавам веднага Peace

# 656
  • област Варна
Когато отидеш по спешност естествено, че минаваш веднага. При моята докторка се появяват и такива без часове, но с казуси, които могат да изчакат и си стоят пред кабинета докато им се освободи дупка. Единственото чакане ми е когато докторката е била на раждане или когато предната не си е приела пациентите в нейните си приемни часове.
Но конфликти от рода някой да ме пререди, защото бързал или др. такива не съм имала. Тя докторката си има листче с часовете и си ни вика по име.

# 657
Благодаря ви, момичета, явно само на мен ми играят сечено! Запитах и директно д-р Борис Яков в сайта на Майчин дом и получих уверението, че ТРЯБВА да се записват часове! Понеже от рецепция ОТКАЗВАТ да ми запишат час за лекаря, тъй като според тях жените на консултация НЕ трябва да получават часове, а да седим и да се караме в кой промеждутък от часове на записани да се вредим! Е, утре ше им събера очите!!! smile3557

# 658
Понеже от рецепция ОТКАЗВАТ да ми запишат час за лекаря, тъй като според тях жените на консултация НЕ трябва да получават часове, а да седим и да се караме в кой промеждутък от часове на записани да се вредим!

Винаги съм си записвала час и за акушерката и за лекаря. Изненадвам се, че отказват..

# 659
Аз също винаги съм си записвала часове ! Странно ми е, че отказват да го правят !

baby_doll , вече си на финалната права, а  Hug ?!

Общи условия

Активация на акаунт