"Майчин дом"- Варна тема 3

• 49 987
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
Много ти благодаря! Доста нови неща разбрах от теб, Галка! И аз съм за естественото раждане, но много ме е страх от ужасяващата болка! Sad

Кики и аз мислих че ще боли адски много и че няма да издържа, сигурна бях че няма да мина без упойка и т.н.С една дума имах се за страшна пъзла.
Отидох в болницата с 6 см разкритие(от срам да не отивам с "фалшива" тревога) и минах цялото раждане БЕЗ никакви упойки. Даже като ме шиха нямах(или и да са сложили лидокаин-не ме хвана) - еми не беше толкова страшно. Няма да лъжа че не боли защото си боли, но е абсолютно търпимо. Моят съвет е да си тръгнеш да раждаш без упойка, а ако вече мноооого те заболи да си поискаш - това е най добрият вариант за теб и за бебето.Консултирай се пак ако искаш с гинеколога си, а можеш да говориш и с наблюдаващата те акушерка - те са много компетентни и разбрани - така че не се притеснявай да ги разпитваш.
Успех!!!
Благодаря ти, мила! Още имам време дотогава! Сега ми се струва, че времето много бавно минава! А как стои въпросът с акушерките? Дадени акушерки са към даден доктор, така ли? или си я избираш?

# 721
Kiki_VN   акушерките работят с определени доктори. Според това при кой доктор са ти консултациите зависи при коя от двете акушерки ще си  Peace

# 722
Това за консултациите, на раждането - който се падне, в родилно акушерките работят на смени.
Между другото наскоро разбрах, че Кескинова и Горанова са се пенсионирали, страхотни акушерки бяха и двете - Кескинова се падна и на двете ми раждания, само с добро ще ги споменавам smile3525.

# 723
Кики момичетата са ти отговорили, акушерките са Снежи и Рени - в зависимост от гинеколога който си избереш ще ти се падне една от двете.Те са само наблюдаващи бремеността акушерки.
За раждането - горе(на 2-рия етаж) като раждаш ще има други акушерки, които са на смени и според дежурството им ще ти се падне тази която е на смяна. Мене ме изражда едно много приятно и младо момиче Нина около 25-26 годишно с едно малко момиченце. Беше до мен през цялото време, не ме остави и за миг макар че съпругът ми също беше до мен по време на раждането. Факта е че тя беше от другата ми страна, обяснява ми какво, как и кога да правя и накрая ме окуражаваше с много мили думи. Никога няма да я забравя и живот и здраве като имам второ бебче ако трябва ще и платя но ще искам пак тя да е до мене.
В никакъв случай обаче няма да пренебрегна и д-р Анна Атанасова, която пък беше моята лекарка благодарение на която родих едно прекрасно бебче без обезболяващи и хирургични намеси, макар че напъвах 2 часа и бях готова на секцио само и само да извадят бързо детето(тоновете му в един момент намаляха).Тя обаче беше убедена че ще се справя и няма нужда от операция (а беше и късно за секцио) и наистина чудото стана.

# 724
Това за консултациите, на раждането - който се падне, в родилно акушерките работят на смени.
Между другото наскоро разбрах, че Кескинова и Горанова са се пенсионирали, страхотни акушерки бяха и двете - Кескинова се падна и на двете ми раждания, само с добро ще ги споменавам smile3525.

да жалко за Кескинова и Горанова бяха добри акушерки.Аз при първото раждане хванах и двете а на Кескинова и бях слабост защото разбра че съм от Русе и се оказа че и тя била от този край. Wink
А за въпросния консулт по здравна каса ще питам на 08,10,когато има консултация, а въпросните 320 платих на 31,08,така че явно съм хванала някаква нова актуализация на цените. Дано не се вдигат много цените докато родя че както е тръгнало....незнам newsm78

# 725
И аз съжалявам да чуя, че и двете са се пенсионирали- бяха страхотни  Peace Кескинова страшно много ме успокояваше едната вечер и беше толкова мила жената, а Горанова също беше много готина- тя беше на изписването ни и даде малкия на баща му  Heart Eyes

# 726
  • Варна
Някой ако има снимки на тези акушерки нека сложи, че така по имена нищо не ми говорят, а по физиономия сигурно ще се сетя. Аз преди 2 г и половина бях очарована от двете младички акушерки, просто бяха страхотни, винаги усмихнати, лъчезарни, все едно влизаха слънца в стаите. Едната май се казваше Нина, ама за другото девойче не се сещам, но имам снимка от изписването:

# 727
  • Варна
Не знам как се казва момичето на снимката ,но е безкрайно мила и лъчезарна!!
Всеки път ме посреща с усмивка и готовност да помогне .Страшна е Peace

# 728
Да,и аз съм изключително доволна от нея!
Винаги е усмихната ,много е внимателна и грижовна към бебчетата  Peace

# 729
Момичета, много ви благодаря за информацията! А защо някои от вас са плащали по 2 пъти? От какво зависи? А, аз май ще ходя при д-р Яков младши. Имам 4ас за понеделник при него! Някакви мнения? Много лошите ми ги спестете, че вече ми омразна да се лутам из лекари и все така да съм без доктор! Sad(

На два пъти плащат момичетата, които не са по ЗК - платена ЖК - 530 лв беше доскоро.
При д-р Б. Яков си по здравна каса (ако си осигурена, естествено) и плащаш еднократно 320 лв. Аз съм негова пациентка от доста години, сега ми следи и бременността и съм вече на финалната права. Страшно съм доволна - всеки път обяснява много подробно, внимателен е и си разбира от работата. Няколко пъти го притеснявам на личният му телефон и винаги е супер услужлив. Всичките ми приятелки и майка ми също съм ги пратила при него  Peace
А, Веси, д-р Якоб прави ли снимки и ако да, кога? Той ли ме пита или аз сама трябва да си поискам например!?

На мен ми изкара снимки първите пъти, когато ходих при него. После става голямо бебчето и нищо не се разбира от снимките. Последната, която ми е дал е от 17-ти Май. Е, после и от 4 Д имам една много сладка на личицето само. Не съм казвала специално, че искам снимки, той сам се сеща, даже веднъж след прегледа се сети, че не ми е направил и ме сложи пак да легна, само и само да снима Simple Smile
Д-р Б. Яков работи заедно с акушерката Рени за ЖК. Много е миличка и освен, че преглежда е и оперативна акушерка и ако се разберея с нея, ще те изражда и тя (лично аз така ще направя).

# 730
  • Варна
Точно, а другата за която говорех, май се казваше Галя, не Нина. Като ги видех на смяна дните ми там бяха още по-приятни и спокойни!

Ето и нейни снимки, евала на тези две момичета  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пн, 13 сеп 2010, 13:35 от Alokazia

# 731
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!
Колко струва феталната морфология в МД и кой я прави? Само д-р Яков ли?

# 732
Миналата година излезе 400 и няколко лв, с направление от ЗК. Но при мен имаше и ваксина анти-Д, а само тя е около 200лв  Peace
Само д-р Борис Яков я прави във Варна.

# 733
  • ул. "Мечтание"
За едно и също нещо ли говорим?  newsm78

# 734
За амниоцентеза писах аз, много се извинявам, какво чета...  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт