Под сърцето ми расте малко ЮНСКО бебенце - 13

• 20 518
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
darry darry, аз се мажех в началото с бебешко олио, а сега с олио против стрии на Икаров - не е скъпо и за момента съм доволна, но аз рядко усещам сърбежи и то в областта на корема.

За фолиевата киселина - благодаря ви за отговорите, момичета! Аз не пия витамини, а също като Марчела бях чела, че не може да се предозира - организма се освобождава от излишните количества. Значи - ще си я пия

# 466
Здравейте сега се вращам от 4Д в "Селена",доктора каза че всичко е наред с бебето,дори е по-едричко с 9 дена напред е,сравнение с термина! Mr. Green Heart Eyes
И искам да помоля за РОЗОВ щьркел stork-girl,много се развалнувах,когато я видях бебе много красива! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

zlatnata честито розово щъркелче.Момиченцата са много голяма радост за майките-казвам ти го собствен опит.Сподели при кой лекар беше в "Селена" и дали си доволна като цяло.А и каква е цената на прегледа?Аз още се колебая къде да отида на 4д и вече е време да реша,че другата седмица трябва да си го правя.

Бяхме при доктор Крьшков,много симпатичен и мил доктор и двамата с таткото сме мн доволни от това как протече прегледа,огледа всички органчета на бебето,измери му глевичката,тазобедренната кост и т.н.после пусна 4Д-то видяхме личицето,броихме прьшчетата абе всико си направи както трябва!Прегледа е 80лв. и си носи флашка,аз сега имам клипчета и снимки които  нон стоп гледам! Mr. Green Mr. Green Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 467
Катюшка, Злати  Hug Hug Hug Честити Ви щъркелчета   bouquet Злати май проблема с различните отбори се разреши  Mr. Green Mr. Green Laughing Ще купувате май костюм за балерина  Laughing
Мария - прегръщам те мила, дано се оправиш по бързо и да не се стига до урбазон  Hug Hug Потъчси и друго мнение, а относно наследствените алергии не се притеснявай още от сега, може пък всичко да е за добро и сега бебо да си изгради имунитет smile3525
За сърбежите, аз ползвам Мама Дона на Чико, много съм доволна  Party
Пепси пожелавам ти най красивите спомени и страхотни усещания на дългоочаквания ден за всяка жена  Hug
Ох още щях да пиша ама забравих за какво  Thinking ooooh!
Сега да се оплача и аз  Sad Cry Сутринта  както си лежеше малката и като ревна  newsm45 Устата и беше пълна със кръв, направо ужас. едната и буза е парцал  smile3518 СЕга не знам афти ли са, прехапала ли се е  ooooh! Водих я на лекар уж да ми кажат ама те са по големи шамани и от мен  #Cussing out думите на докторката бяха - Миии... или са афти или се е прехапала  smile3511 Намазах я със онова зеленото чудо, после четох четох из нета... май не са афти, но почти не спира да кърви, а и тя си смуче бузата. Ама как да и обясня да не го прави  smile3518 Отидох при една позната аптекарка (то тя е по добър лекар) и тя ме посъветва да и давам Вит Ц за кървенето и ефизол да смуче против гъбички и възпаление....

# 468
  • Пловдив
Смилянова,    action032
Едва ли са афти, щом така кърви. Може без да иска да се е прехапала, миличката...    action032 Ако беше по-голяма, да й дадеш да жабури нещо кръвоспиращо... Сега се сещам единствено за отвара от смрадлика. Но тя е малка... Thinking Прави каквото е казала аптекарката и дано по-бързо да й мине. А лекарите са... Нямам думи! #2gunfire

Злати, честито ти розов щъркел и на теб! Hug

# 469
ами ние с витаним Ц-то спяхме кръвта ама още я боли много то си е рана  smile3518 Реве и крещи цял ден, поспа 1 час и тва беше.. а мен вече нервите ми не издържат от толкова крясъци..

# 470
Здравейте, момичета!   bouquet
Аз минавам само да споделя, че днес реших да отида при личния лекар, вместо да седя вкъщи и само да се притеснявам с тия вируси и температури.  Rolling Eyes Но личната сигурно много ми се е зачудила как мога да се шашкам за глупости- каза, че няма никакъв начин вирусът да повлияе на бебето, както и ако температурата ми не е 39-40 градуса, няма причина да ме притеснява. Искаше да ми изпише някакво лекарство за облекчаване на симптомите, но аз категорично отказах- търпя си, не ми е проблем, даже днес гърлото и хремата са малко по-добре, оправям се. Каза също, че мога да пия Парацетамол ако искам или всякакви хомеопатични от аптеката.
Ако не друго, поне се успокоих.
smilianova ужас! дано бързо да се оправи малката Praynig

# 471
smilianova, рани в устата минават много бързо, надявам се до утре вече да не я боли.

Можеш да и даваш сварен чай от лайка, но стайна температура, нищо топло или студено, защото може пак да тръгне кръв. Ако можеш да я накараш да държи отварата от лайка в устата си и да я жабури е най-добре. Измисли някаква игра примерно - напълни си ти устата с отварата и стой така с издути бузи. После можеш да пръскаш с уста малко да види че не го гълташ. И я накарай тя да пробва.

Лайката има антисептично действие и ще предпази от инфекции.

# 472
  • София
Смилянова, много гадно звучи - милото мъниче, дано бързо мине, че наистина е много гадно като се завайкат.

Аз да се отчета - днес бях на ФМ. Чакаме момченце Simple Smile и моля за синьо щъркелче. Като цяло всичко изглежда наред, с изключение на "бяла ехогенна точка в лява сърдечна камера". Според Марков само по себе си тази точка нищо не означава, но каза за мое спокойствие да отида и на кардиолог. Така че - ще трябва да навестя 3-та градска тези дни.

Валя, настина не се тревожи, нищо му няма на бебчето.

Етка кокетка, и аз отпадам утре за лекцията - изведнъж ми се отвори спешна работа...

# 473
Esma, честито синьо щъркелче.
Пиши как е минал прегледа при кардиолога  Hug

За лекцията в ЦУМ кои остават?  Esma и mama jeia пропускат, ще ги чакаме следващия път Wink

# 474
....аз пък се вбесих, защото се досетих за причината, поради която не съм си потърсила трудовата книжка от последния работодател... Не била в счетоводството, а ако не била там, значи съм я взела... а помня мн добре какво ми казаха - ела края на др седмица, за да си оправим документацията до тогава....
Елиска, ако трудовата книжка е била съхранявана при работодателя, мисля, че той трябва да притежава документ, от който да е видно, че са ти я върнали- или примерно подпис върху заповедта за освобождаване "получих трудовата си книжка". Ти очевидно не си се подписвала никъде, тъй че ако действително е изгубена, то е по вина на бившия ти работодател. Когато трудовата книжка бъде изгубена по вина на работодателя, по искане на работника или служителя се издава нова трудова книжка от съответната инспекция по труда. В този случай работодателят представя на инспекцията по труда необходимите данни от предишните работодатели.
Документи не се губят току така в счетоводството.... тъй че дано да се намери, за да си спестиш главоболията.

# 475
За лекцията в ЦУМ кои остават?  Esma и mama jeia пропускат, ще ги чакаме следващия път Wink
Много е студено, не ми се разкарва на мен. Днес умрях от ужас в тая поледица - няколко пъти а-ха да се изтърся. А в събота пък съм на ЖК и пак ще се разхождам по студа, така че утре почивам. А днес така ме заболя корема от колана на колата и веднага го махнах - не ме интересува въобще дали и колко ще ме глобяват.

# 476
Здравейте и от мен, не ми остава много време да ви пиша, но поне се опитвам да ви чета.

Исках само на КРЕМС да пожелая син щъркел, такъв какъвто " донесе " на мен 4D -то преди 2 дни.

Усмивки! Hug

# 477
Здравейте, момичета. Честито на тези които са разбрали пола днес  Simple Smile Аз искрено се надявам утре да го разбера  Simple Smile maretu, бременните имат право да се возят без колан, така че няма как да те глобят. Аз вече от  един месец се возя без колан  Simple Smile

# 478
  • варна
Някой може ли да ми отговори,сега влязах да си видя изследванията от днес и RBC (еритроцитите) са
3.97   x10^12/L   при референтни стойности Ж(4.0 -5.5).Дали този резултат трябва да ме тревожи, защото с доки се разбрахме да отида само ако нещо не е наред с изследванията.Останалото като гледам е в границите newsm78

# 479
Ето една извадка от ЗЗП специално за бременните и коланите, а и нещо което ще трябва на мамите с по-малки деца и живот и здраве един ден и на нас:
Чл. 137а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водачите и пътниците в моторни превозни средства от категории M1, M2, M3 и N1, N2 и N3, когато са в движение, използват обезопасителните колани, с които моторните превозни средства са оборудвани.
(2) Могат да не използват обезопасителни колани:
1. бременните жени;
2. лицата, чието физическо състояние не позволява използването на обезопасителен колан;
3. водачите на таксиметрови автомобили, когато превозват пътници в рамките на населеното място;
4. инструкторите - при управление на автомобила с учебна цел.
Чл. 137б. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Системите за обезопасяване на деца в зависимост от теглото на децата, за които са предназначени, се класифицират в пет групи:
1. група 0 - за деца с тегло под 10 кг;
2. група 0+ - за деца с тегло под 13 кг;
3. група I - за деца с тегло между 9 и 18 кг;
4. група II - за деца с тегло между 15 и 25 кг;
5. група III - за деца с тегло между 22 и 36 кг.
(2) Системите за обезопасяване на деца се подразделят на два класа:
1. пълен клас, който включва комбинация от ленти или гъвкави компоненти с осигуряваща ключалка, регулиращи и присъединителни устройства и в някои случаи допълнителна седалка и/или защитна преграда, и могат да се закрепват чрез нейната вградена лента или ленти;
2. непълен клас, който представлява цялостна система за обезопасяване на деца и може да включва частично обезопасително устройство в комбинация с обезопасителен колан за възрастни, който обхваща тялото на детето или задържа устройството, в което детето е поставено.

А някой преди време каза системата за слагане на колан, при която долната част, която премина през корема по принцип, да остава зад гърба и аз си я ползвам съвсем успешно. Всъщност само горната част ползвам, дори колана ми седи постоянно закопчан и само прехвърлям горната част.

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 17:51 от antoniabg

Общи условия

Активация на акаунт