Под сърцето ми расте малко ЮНСКО бебенце - 13

• 20 514
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
А вие докога мислите да шофирате?
Майка ми вчера започна с облъчването да съм спирала вече. Не мога да й схвана логиката, в крайна сметка не карам самолет.

Без колан ме е страх и да карам, и да се возя, претърпяла съм катастрофа, при която той ме спаси. Мисля обаче да го застопоря с канцеларска щипка, за да не ме прерязва през корема.

# 481
Здравейте,мами! Отдавна не съм писала,и е крайно време да се включа ....
dovega, аз също все още пия фолиева киселина. Питах доки на предната консултация (на 7.01.) и тя каза да си доизпия опаковката-имах още около 60 таблетки. Та продължавам де ...
Искам да ви попитам нещичко - кожата ми стана много суха - особено в областта на гърдите (ареолите ми направо стоят на миниатюрни люспички) и корема .... а как сърби да не ви казвам .... Препорчайте ми някакво кремче или мазило,моля!  Praynig

И аз имам същия проблем с кожата. Ареолите ми се лющят вече от няколко месеца, мазах ги до сега с олиото на Eucerin, но не помагаше. Последният път се намазах с най-обикновен вазелин и ми помогна. Сега обаче ме мъчи друг проблем - нападна ме адски сърбеж от няколко дни, въпреки че се мажа с едно бебешко олио. И вече се чудя дали не е от него, вчера го спрях и да видим как ще бъде тези дни. Сърбежа е непоносим просто - корем, гърди ooooh!

# 482
Мажете с крем за стрии някакъв. Аз Дева ползвам и не ме сърби толкова.

# 483
  • София
Аз също шофирам и за сега не планирам да спирам Simple Smile

За коланите - някой в тази тема ме беше светнал за един начин на слагане, който е супер. Слага се така, че само горната част минава през гърдите и съответно пази от катастрофа, а долната отива зад гърба. Надявам се, че можете да си го представите - така хем сме предпазени от удар, хем нищо не стяга коремчето.  Simple Smile

# 484
Аз се мажа. Сърбежа се появи преди 3-4 дни.

# 485
Това е от рязкото нарастване на коремчето явно  Thinking Давай сутрин и вечер задължително, пък каквото сабя покаже.

# 486
Мустелата много я хвалят...
А братовчедка ми се нацепи 2 седмици преди да роди.
Аз нямам нищо и  нищо не съм се мазала, явно си е до кожа.
За шофирането, аз мисля да си шофирам до край  Peace
Рядко ми се налага, обикновено си ходя пеша, но когато шофирам ВИНАГИ съм с колан.
Корем некорем, по-добре да стяга отколкото беля  Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 18:35 от ˙·٠ sorceress٠·˙

# 487
Аз мисля да шофирам до последно за сега колана не ме стяга и си го слагам по-нататьк ще видим!

# 488
....аз пък се вбесих, защото се досетих за причината, поради която не съм си потърсила трудовата книжка от последния работодател... Не била в счетоводството, а ако не била там, значи съм я взела... а помня мн добре какво ми казаха - ела края на др седмица, за да си оправим документацията до тогава....
Елиска, ако трудовата книжка е била съхранявана при работодателя, мисля, че той трябва да притежава документ, от който да е видно, че са ти я върнали- или примерно подпис върху заповедта за освобождаване "получих трудовата си книжка". Ти очевидно не си се подписвала никъде, тъй че ако действително е изгубена, то е по вина на бившия ти работодател. Когато трудовата книжка бъде изгубена по вина на работодателя, по искане на работника или служителя се издава нова трудова книжка от съответната инспекция по труда. В този случай работодателят представя на инспекцията по труда необходимите данни от предишните работодатели.
Документи не се губят току така в счетоводството.... тъй че дано да се намери, за да си спестиш главоболията.

няма да я намерят, да си гледат работата, те няма да намерят и документа, на който съм се подписала, че НЕ СЪМ си взела трудовата книжка, като съм им оставила документи, ключове, карти, телефони и др. Аз съм сигурна, че съществуваШЕ такъв документ, защото помня, че го подписах... но няма значение. Дори се чудех дали да им пращам проверка, при положение, че си закриват тъпата фирмичка и така или иначе ще платят ХХХХ лв. и инспектора ще си тръгне... били обявени в несъстоятелност!!! все още имат печалба (ПЕЧАЛБА!!) от над 2 000 000 евро на месец. ако това е несъстоятелност  newsm78
Но както вече казах - мога да им направя доста гадни номера, кои вандалски, кои не толкова. И кво от това? Книжката няма да си я получа. А знаете, че този, който няма какво да губи няма с какво да бъде заплашен... освен ако не заплаша шефката с живота на детето й  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil което вече е плод на телевизионната ми фантазия Simple Smile

Така че мога само да НЕ позволя да ми накривят шапката, те са с няколко дела, запорирани няколко сметки... кашата, в която сами са си се вкарали си им е достатъчна Simple Smile Длъжници са на 100 фирми, най-мнго дължали на НОИ  Money така че може и да не са ми плащали осигуровките, и за това няма за какво да се боря. Само се надявам да сме живи и здрави и повече да не се сблъсквам с червеи като тези! Simple Smile

Да, да, цаката с колана няколко проекто-мами я казахме, на мен ми е много удобно! И зъм си сигурна, че поне при нормално шибване на светофар, ще съм защитена, без да имам синини и притеснения. Като си спомня каква синина имах при една катастрофка.... ич не искам така да ми се притисне шкембачето с бебчо Simple Smile долната част предпазва от "хвърчене", а аз горещо желая на никой да не се случва  Heart Eyes

ае, гърците много са се впрегнали... Ний не можем така... дори и за децата си няма да излезем така масово... ц, ц, ц... както и да е

леле, мами, СУЕ ми е 70, при макс 25...  #Crazy на мен АГ ми каза, че това е втората кръвчица и следва трета чак към края.

И понеже моето АГ не изражда вече, каза, че може да ми препоръча екипи в Майчин дом, Шейново и Токуда. Избор на екип в МД е 450 за нормално раждане, Шейново искат 900 за екип, а Токуда искат 2100 ПО НЗОК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Епидурална върви около 150-200 лв, в Токуда 400-600 лв

За водното раждане в Тина Киркова разбрах, че е 250 лв, само след избор на екип, което е 500 лв, значи водно 750 Wink
Втора градска - избор на екип - 900 лв за секцио само разбрах, за нормално не разбрах, но разликата е 100-тина лева.

Не знам къде ще раждате, на мен близо са ми II градска и МД и мисля да им отида на отворените врати. Имате ли готови списъчета с въпроси, мами... аз искам бебчо да е при мен и да е чистичко, ако може тоалетната да не е в коридора.. и някой да ми обяснява за кърменето и да ми обърне внимание как да се държа в първите дни с крехкото стъкълце, щото колкото и безстрашна да съм, сигурно ще се панирам при вида на мъънички сладички пръстчета и крачета Simple Smile

Освен това още се чудя трябва ли ми избор на екип, при положение, че за сега (да чукна на дърво) и аз и бебчо сме ОК, и избора на екип е относително, защото има и отрицателни черти - може доктора да е уморен, да е пийнал, че му е рожден ден или точно тогава да е на море в чужбина Wink примерно де Simple Smile Другото, което ме притеснява са историйките за рекети, нещо, с което аз не мога да се примиря и не знам как ще се справя, ако ме рекетират чрез първородното ми дете....  #Crazy #Crazy #Crazy

уф, изписах си мъките, сега и ако кажете нещо успокоително и разсъдно, ще е яко  Heart Eyes

Ааа, да кажа, че на ФМ ни видяха увеличени легенчета, но от всичко, което прочетох, а и Томова така каза, при момченцата е често срещано и най-често до края на бременността се оправят. Нямаме запушени или уголемени канали, просто легенчетата са по-големи. Записано е да се следи. Но четох мноого стреснати мами, на които са им казала същото (изкл. нашия случай тук - различните размери и увеличения не ми звучат нормално, но пак от прочетените доклади на всевъзможни чужбински нефролози разбрах, че сега нищо не се прави, следи се и се записват всички данни и след раждане се правят нужни ехографски и др. изследвания и се действа при нужда.)

Не се мажа с нищо, имам една стрия на едната гърда, но при тези размери... имам стари стрии и това не ми пречеше да си харесвам тялото, когато е било в добра форма Simple Smile Аз по-скоро от разсеяност бих спряла да шофирам... простоооо! главата ми е някъде другаде, забравям елементарни неща!

# 489
  • в белята
Относно шофирането,гледам да се огранича ,не за нещо друго ,а за да си спестя нервите от калпави шофьори................аман от тия дето си мислят ,че се единствени на пътя  Sick Sick Sick Sick
Аз пък се ядосвам на тия гърци ,не за нещо друго ,а защото си бях планувала да ходим на разпродажбите в Космос ,а сега ме е страх да тръгна да не би да си остана блокирана в комшиите......................

# 490
привет в края на деня! Аз се мазах с крем на Дева и на едната гърда се появиха първите след от стрии. Веднага преминах на Мустела и след едномесечна употреба вече почти нищо не се вижда и нямам нови. Дано така да продължава. Кремчето си струва парите и търсенето по аптеките.

# 491
привет в края на деня! Аз се мазах с крем на Дева и на едната гърда се появиха първите след от стрии. Веднага преминах на Мустела и след едномесечна употреба вече почти нищо не се вижда и нямам нови. Дано така да продължава. Кремчето си струва парите и търсенето по аптеките.
В старата ми отчетна мамите бяха много доволни и от превантивното мазане и от съществуващи стрии заличавало.
Елиска дано не ти се падат повече такива...*****
bubalanak Леля ми работи в Гърция и ни кани да отидем преди бебето, че после ще е трудно. И мен ме е страх и не смея, а как ми се ходииииии...

# 492
eliska , аз във Втора градска ще раждам, ама избор на екип там е 1300 май, 900 е старата цена. Както е да е, аз няма да избирам. По-натам ще ходя на Ден на отворените врати, ще пиша ако искаш да отидем заедно, както и другите мами, които искат да разгледат родилното там.
polkidot, а коя лекарка те следи тебе?
antoniabg , мерси за извадката от ЗЗП. Сега ще мога информирано да обяснявам, в случай, че се заядат, защо не трябва да го правят. Аз понеже не съм шофьор, не познавам много правилата, макар че като участник в движението би трябвало да се интересувам. Ама карай... newsm78.

# 493
оф, аз пак се зачетох в скапани мнения на страдали и патили... излиза едва ли не, че ако не се бръкна за 2000 лв за Токуда няма да родя здраво бебе, ще ме нарежат и зашият грешно, после ще имам инфекции и няма да кърмя... то Божа работа, ама...  Praynig
ако си си платял за лекар, сестрите те гледали лошо, ако не си платял те изнудвали да дадеш някой лев...  smile3511
Моля се никоя от нас да няма да разказва такива неща юли месец!!!!!  Praynig Praynig Praynig

# 494
Елиска а в Токуда дават ли ти бебето при теб както ти искаш?
Мисля, че имаше такова изискване  newsm78 или бъркам?
За да може да е при теб ми се струва, че трябва да си избереш клиника със самостоятелни стаи.... Peace

Общи условия

Активация на акаунт