Под сърцето ми расте малко ЮНСКО бебенце - 13

• 20 470
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ох, днеска наваксвам откъм писане за няколко теми подред Simple Smile
Смилянова, не са нови законите и преди 3 години беше така.  Но някои от лекарите си гледат пациентките без за това да им плаща касата - просто защото така са преценили. Но в рамките на програма "Майчино здравеопазване" на ЗОК влизат 2 ехографски прегледа при нормална бременност и 3 при рискова бременност. Ако влезеш в болница, клиничната пътека вече е друга.

# 586
Доколкото съм чувала от лекари  Wink и приятелки, ако бременната има показания за рискова/патологична бременност и се налага болничен - не взимат никакви пари.
Искат пари само в случаи, когато пациентката сама си поиска болничен, без да й се налага примерно.

# 587
  • София
Доколкото съм чувала от лекари  Wink и приятелки, ако бременната има показания за рискова/патологична бременност и се налага болничен - не взимат никакви пари.
Искат пари само в случаи, когато пациентката сама си поиска болничен, без да й се налага примерно.
Аха - с други думи КОРУПЦИЙКА, подкупче плащаш  Wink лелее, спирам - хванала ме е логореята днес, извинявайте  ooooh!

# 588
........................
Аха - с други думи КОРУПЦИЙКА, подкупче плащаш  Wink

Ами... май така излиза.
Не, че подкупче, ами просто си плащаш болничния, който примерно не ти се полага.... нещо такова....

П.П. момичета, може ли да дам идейка за име на новата тема....  Flutter

"Радостта ми е голяма, сладко ЮНЧЕ чака мама!"

знам, че е раничко, ама това ми се върти от сутринта в главата  Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 14:24 от mayayo

# 589
  • Пловдив
Яничка и аз си плащам ехографите всеки месец, но когато ми издадоха болничен не си го платих .Ама наистина към болничния трябва и ехограф да има

# 590
Аз също си плащам болничния. На касовата бележка пише че сумата е лекарска комисия.
Ако нещо Ви притеснява питайте лекарите си момичета...тия пари не го берем по дърветата, имаме право да знаем къде отиват.
За разказа за стажантите...може да съм в грешка за Тина Киркова, сори не познавам бониците в Сф, освен по думите на момичетата в старата отчетна  Embarassed
Само се опитвам да съм полезна, в никакъв случай не искам да плаша някой...
Раждането - особено нормалното е по-скоро психологически процес. За да е леко и безболезнено, трябва да мсе спокойни за да си тръгне и окситокцина и т.н.... няма начин да не сте чели какво ще ни се случи, като психика и физика. Така, че напълно подкрепям Мартеа, че трябва да раждаме там и където се чувстваме спокойни.

За депресията и аз бях получила заради свекървата. Опитваше се да дава акъл за всичко....Слава богу, че  мъжа ми е като буфер между двете и успява да балансира положнието.
За ваната моята е от баткото със стойка и повивалник отгоре. но май ползвах повече повивалника. И аз си го държах и къпех под душа.

# 591
Е, айде да не казвам голяма дума, ама сега ми беше третия преглед и пак си ме гледа на видеозон, даже каза, че към края ще ме гледа и по-често. Водя се нормална бременност Simple Smile

Явно пак си има значение, че си избрах да бъда при моята си гинеколожка, а не при някой, който би ме израждал.
Аз от другия месец ще си искам болничен... дано не искат пари... не че като каже няма да й ги дам... ама някак си ми става криво, че не съм била предупредена. Защото още в началото си говорехме за плащанията и тя каза, че всичко ще ми е безплатно, само без екипа, ако си го избирам... Wink

за намирането на тактичен начин да направиш доведената си дъщеря дама... сега нямам намерение да й отделям толкова внимание. Просто като си уча детето на базови неща, каката ще гледа как става и ако се научи - ОК, ако не... здраве да е. Аз, познавайки майка й, предполагам, че всичко е от пубертета, а той свършва все някога... така че. и аз имах период, когато не си миех зъбите... даже беше модерно и беше вид бунт. После дойде момента с гаджетата... и няма как да не си с добра хигиена тогава Simple Smile

Не знам колко е заразно, знам, че има заразно нещо, люпещо се от главата, не гарантирам, че се нарича пърхут или нещо друго. А за Низорал-а, дерматолог го е казал колко пъти да се мие, точно на базата на скалп, възраст и т.н. А съм изпадала в стрес, хормонален дисбаланс и др. и не съм имала 24 години такова нещо. Няма да отида сега на лекар, защото съм бременна. Като родя и спра да кърмя ще мисля за красотата си... за сега е поовладяно положението при мен, но при нея не мърда, има люспи, колкото накътя на кутрето ми...

Така де... спирам да ви занимавам с глупости... девойката ще се оправи, стига ние да издържим на пубертета й!

А колкото до времето, когато детето вече ще може да ходи - тогава и имунната му система ще е друга, и все се надявам, че до тогава каката ще е влезнала в релси... поне малко. А до тогава - няма да ми пипа детето... ще си разчорля косата, ще си нарисувам огроммна ужасна бенка на носа и ще се смея истерично, накуцвайки на един крак...  afwitch

Иначе за симпатични хора - след месец - добре са ми дошли. Една позната мама ми връчи детето си толкова щастлива... Викам - как така ми го даде... аз няма да го давам. Тя ми каза - Енергията ти ми харесва и усетих, че искам да ти дам дъщеря си... Стана ми много объркано и мило! Simple Smile

# 592
  • Бургас
Наистина са само 2 ехографа по здравната каса - един във втори и един в пети месец, ако си спомням добре.Аз си плащам всеки допълнителен преглед.И с предната ми бременност беше така.Лекаря има право да си иска пари за допълнително гледане, друг е въпроса дали ще го направи.
За болничните колко е редно да се плаща не знам.При моята лекарка също са по 10 лв., това го пише на ценоразписа на вратата. Аз до сега не съм взимала болнични и не съм се интересувала за какво са тези 10 лв.

# 593
Аз от начало съм с болнични от комисия и не са ми искали пари бе хора, това си е някаква измислена от тях такса. Досега и за детето и за мен преди да забременея не са ми искали такива суми, само когато е за мен потр. такса. Сега като съм бременна и такава не плащам.
Има нещо нередно тук, потърсете си правата.Аз ходя в Полимед, частна клиника, с договор с касата. Не е към някой в поликлиника...много ми е странно.

Отностно видеозона, и моята намекна колко малко пари им отпускат за водене на ЖК,  като и ми казваше, че била си изразходвала парите за месеца, в който се записах, и че ще се наложи да се платя някой изследвания, но като ги правих ми даде всички направления, дори и това за антителата, което при първата бременост си платих от мен.
Досега само за кръвна група си платих едно изследване и това е, други пари не са ми искани от нея.

Проверето това колко е законообразно.

# 594
Здравейте и от мен момичета   bouquet
Естелита, newsm59 да ти е живо и здраво детенцето и много да те радва, сигурна съм, че ще е много добър батко   bouquet (все се каня да ти пиша и забравям - името на сина ти ми е много мило - то беше сред последните останали 2 фаворити за име на сина ни и даже до последно се чудех кое да е, даже мъжа ми по телефона след раждането ме пита "И сега последно Онур или Мерт ще се казва?"  Grinning)
За ваничките - аз нямам анатомична взехме по-големичка нормална детска ваничка и вътре слагах шезлонгче, за да не се хлъзга и досега си ползваме тази вана при къпане и той много обича да си шляпа в нея.
За раждането - и аз съм на мнение, че е редно всяка майка да си изгради реална представа къде ще се чувства най-добре и дали е по-важен лукса или избора на екип или който каквито други приоритети има. Но наистина това си е психологически момент и е важно да отидеш с правилната нагласа - всичко останало е малко до късмет, малко до информираност. Но е много важно да се довериш на хората от екипа и да слушаш какво те наставляват.
Аз депресия не съм имала за щастие, но знам, че това не е до лиготия, а си е до човек и обстоятелства. Свекърва ми беше дошла при изписването и остана 2 седмици у нас да ми помага след това, но мъжа ми я беше инструктирал много стриктно, че за детето тя няма да се грижи и няма да се бърка в нищо. Нейната задача се свеждаше само до домакинстването - чистене, готвене, пране и тя за щастие не посмя да се бърка, само като я питах нещо и ми отговаряше. Но и тя и майка ми са на мнение, че нашето поколение е много по-добре информирано и че се грижим по-добре за децата си отколкото те някога. И никога не съм чула нито от нея, нито от моята майка израза "Аз 2 деца съм отгледала и няма да знам ли?" или нещо от сорта. И даже и сега мога го оставя на тях да го гледат макар и рядко, но знам че ако има дори и най-малката неяснота или новост веднага ще звъннат и ще питат кое как да направят. Важна е комуникацията с тях. Друг е въпроса, че с някои хора просто е невъзможно да се говори или да им се обясни нещо - то си е до  човек.
Ох пак много се разписах, извинете  Hug
Лек и слънчев ден на всички   bouquet

# 595
Здравейте и от мен!Естелита да ти е живо и здраво момченцето и много да слуша:)Следродилна депресия не сьм имала макар,че Ники се роди в една зима студена като тази гледах да излизам поне за половин един час навьн.При мен помощници не е имало и сега няма да има справяхме се двамата само с мьжьт ми.
Елиска защо не се опиташ да намериш някакьв подход сьс заварената си сьщеря изведи я някьде на сладкарница поговорете си като добри приятелки ако си строга кьм нея сигурно все наобратно ще ти прави даже и когато бебето се роди.Обясни и за хигиената и вьобще за всичко на 11 години не може да не разбере.Незнам какво е положението с майка и но сьс сигурност и липсва и може би има нужда от разбиране.

# 596
Аз да се похваля, че вече направих първите поръчки за бебо (дрешки), въпреки че мъжът ми беше против в началото, тъй като е много суеверен, но го убедих, че аз пък така се чувствам спокойна, така че ги чакам да пристигнат другата седмица.

и аз си получих поръчката с първите дрешки за беба Heart Eyes
не се тревожи, каквото ни е писано ще става...
а сега си пазарувай щом ти е кеф Wink

# 597
# 598
Аз да се похваля, че вече направих първите поръчки за бебо (дрешки), въпреки че мъжът ми беше против в началото, тъй като е много суеверен, но го убедих, че аз пък така се чувствам спокойна, така че ги чакам да пристигнат другата седмица.

и аз си получих поръчката с първите дрешки за беба Heart Eyes
не се тревожи, каквото ни е писано ще става...
а сега си пазарувай щом ти е кеф Wink
sophiepp, направи малко снимки и ги пусни в галерията да им се порадваме и ние на дрешките  Grinning

# 599
  • Бургас
Дрехи още никакви не съм купувала защото не знам пола.Утре на ФМ се надявам да го разберем вече.В тази връзка ударете по един палец.
Иначе съм напълнила кошницата си в Ларедут и само чакам да разбера сините или розовите дрешки да махам. Mr. Green
Утре сигурно ще си получа помпата за кърма и ще й ударя едно фото, за да я кача в албума. Peace

Софи и аз се нареждам за снимки. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт