oбщуване между баща и син

• 5 644
  • 29
  •   1
Отговори
искам да споделя своя проблем мьжа ми е много грижовен баща и съпруг но не може да осъзнае че сина ни порасна вече е на 18 те не могат да разговарят винаги се скарват и аз все съм буфер това много ме измъчва натъжава а също ме уморява

# 1
Може и сина ти да не е осъзнал,че вече не е дете и ако се държи по детски е нормално да се карат с баща си.
Просто говори и с двамата,дали по отделно или заедно ти решаваш,аз бих го направила по отделно.
Все пак на 18 години в едни мъжки  мозък и тяло бушуват безброй хормони и мисли. Не могат току така да бъдат озъптени.

# 2
Никога не съм можела да разбера мъжките отношения.
Моите у дома, непрекъснато са заедно и се карат.
Мъжът ми не отстъпва и той на неговия детски акъл.
Ще следя темата.

# 3
А аз си мислех че баща и дъщеря е трудно да се разберат. newsm78

# 4
  • Талант на 2012,2013 г.
Това е неизбежно. Все пак те са две различни поколения с различни виждания нали...??? Не смятам ,че има нещо, което да не е нормално в техните отношения. Нашият син е на същите години. С баща му са във вечен спор за нещо, но това не значи, че не се обичат. Напротив - един без друг не могат. Сина непрекъснато търси съветите на баща си. Ако в тази минута всичко е тихо и спокойно, в следващия момент се е разразила истинска буря. И след пет минути отново са заедно. Прегърнати и усмихнати. Това е. Това са мъжките отношения... hahaha

# 5
искам да споделя своя проблем мьжа ми е много грижовен баща и съпруг но не може да осъзнае че сина ни порасна вече е на 18 те не могат да разговарят винаги се скарват и аз все съм буфер това много ме измъчва натъжава а също ме уморява

И какво/кое по точно делят?

# 6
  • София
Нищо не делят. Просто твърде много тестостерон на едно място не води до нищо добро...Моят големият е на 5, представете си - на 5!!! - и все по-трудно се разбират с баща си. Какво ще е нататък, а и като се присъедини малкият...не знам Rolling Eyes Като ги чуя някой път за какви глупости се сдърпват и ми иде да хвана това голямото, дето е на 30, пък се държи като на 5, и да го запукам с някой чехъл newsm29

# 7
И какво/кое по точно делят?

Мерят си ги.  Laughing

# 8
Винаги съм си мислила че синът трябва да има респект от бащата, независимо от възрастта! Поне при нас е така! Но за целта бащата трябва да си знае мястото - пред децата и обществото не е дете/момче, а мъж! А когото сме сами може да се вдетинява колкото си ще!  Peace  

ПП Мъжът ми има син от друга жена!

# 9
нищо не делят просто не могат да разговарят.сина ни е все пред компютъра,училище и пак компютър.после на кафе до късни часове с приятели и така отново на следващия ден,като в омагьосан кръг.не е лошо  или трудно ,,дете,, не .за мен е като приятел.вярно че сега му е най_безгрижното време,но той се отчуждава като че ли.вярно че звуча като майка орлица но ме боли че го виждам за 5 мигути докато си взема храна.и все пьк такъв е животь но таткото не приепа това обвинява мен за ситуацията

# 10
Sote в някоя литература се препоръчва, майката да е тази която прави от таткото  -баща на децата, т.е тя е онази която го привързва към тях! В смисъл, майката носи детето 9-т месеца, а таткото е ...!
А относно възпитанието на момчета, не е случайно, че в арабския свят бащите взимат правата - след определена възраст -  мъжът възпитава мъж! Има някои особености в мъжкият свят които ние,като жени - не ги знаем и затова неможем да ги предадем!

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 20:11 от nely_dk

# 11
Sote в някоя литература се препоръчва, майката да е тази която прави от таткото  -баща на децата, т.е тя е онази която го привързва към тях! В смисъл, майката носи детето 9-т месеца, а таткото е ...!
А относно възпитанието на момчета, не е случайно, че в арабския свят бащите взимат правата - след определена възраст -  мъжът възпитава мъж! Има някои особености в мъжкият свят които ние,като жени - не ги знаем и затова неможем да ги предадем!
Уф,арабите пък изобщо не могат да бъдат критерий за бащинство  Stop.Ако взимат правата въру децата си,то е от други подбуди и разбирания при тяхната религия.

# 12
Авторката ако иска да погледне една моя тема в "Нашите деца" и да види и друг вид отношения между майка и син на 18г.  Но предупреждавам -ако лесно ти става лошо, ако си с пуританско възпитание,ако лесно повръщаш, -по-добре не я преглеждай. Laughing

# 13
няма да погледна темата .за пъви път пиша и май не се изказвам ясно икато че ли не бях разбрана.а може би децата ви са малки.исках да разбера дали това е проблем и при други .нели моя съпруг също има дете от първи брак и от дете израстна при мен и се разбираме чудесно .за нас възпитанието е семейна грижа а не бащина или майчина.болно ми е че фече не се разбираш надявам се да е един от поредните периоди и кога ли ще отмине?

# 14
Вече от 3 познати слушам оплаквания за взаимоотношенията баща - син. Отчаяни са! Все едно децата им са конкуренти, ненавист и озлобление от бащите към синовете. Едното момче е в пубертета, другите са пълнолетни. Не мога да си представя, какъв тормоз е за тези жени да са постоянен буфер. А за децата ми е най-тежко.

Общи условия

Активация на акаунт