Отговори
# 555
Мира, аз така и не разбрах, защо аджеба сега трябва да захранваш? Изтървах нишката нейде. Така де, никъде не съм прочела и едно мнение за това, че ранното захранване е полезно, пък в случай, че детето качва по-малко, съвсем. Thinking
Разясни малко, че наистина не вдянах.
Иначе, аз бих давала адапте, но не бих захранила по-рано. Rolling Eyes /при положение, че не съвпада с моите разбирания/

Ронка, не така категорично. Ранно захранване е захранването преди 4-ти месец. Бебетата е препоръчително да се захранват между 4-ти и 6-ти месец, нито по-рано, нито по-късно. Линкове от нета могат да се извадят, колкото душа иска. А и все пак всеки сам преценява кога и как да захрани. Може би не си искала да прозвучи грубо това, което си написала, но на мен честно казано така ми прозвуча. Аз все още не съм захранила, но не мисля и да го направя точно в шести месец, ще го направя, когато преценя, че детето ми е готово. Педиатърът ми вече даде зелена светлина за захранване, а досега съм изключително доволна от него.  Споменавам педиатъра, защото в Германия никак ама никак не се толерира ранно захранване.
Не съм имала за цел да прозвуча грубо. Мисля, че Мира ще ме разбре правилно, а не като груб тон и т.н.
Просто така си говоря. Тя сама е казала, че това не съвпада с нейните разбирания. Затова и я попитах. И ми е интересно да разбера, защо препоръчват да се захрани детето при положение, че наддава малко.
Не съм категорична в това кога да се захрани. Naughty Знам нейното мнение по въпроса, как е процедирала с първото дете и какви намерения има и за второто. Wink
Всеки захранва когато сметне за добре, храни с каквото има възможност и както го акъл учи. Не съм съдник на никого. Simple Smile
Аз самата съм захранила дъщеря си без да има пълни 6м. но се водих по детето. Така процедирам и сега, децата са показател за това кога са готови за дадено нещо. След като не си отваря устата, избурва с език, не седи особено добре, то за мен не е готово за захранване. Peace Това са моите разбирания.

Не приемай мнението ми като заяждане и грубост.

# 556
Здравейте момичета!  bouquet
Деси дано бързо да се оправя детенце! Стискам силно палци. Много ми е мъчно за мъничките душички.
Миркам щом си е жизнено и весело детето не мисля, че наддаването е от толкова голямо значение. Ще е манекенка милата.  Wink
Кaka_dora ти си нашата гордост! Забележителни резултати! Браво! smile3501 И аз не виждам колажа на първа страница. Thinking Дали не може да го сложите в снимка.бг да може и ние да го видим?
Ани добре завърнала се!  Grinning
Герчо много се радвам, че взехте визи и ще ходите във Вегас. Много е хубаво. И аз не играя на нищо, но като бяхме там се забавлявах страхотно. Има още милион неща да се правят освен хазартните игри. Много хубаво да си изкарате. И ти да се оправяш по-бързо!  Hug
При нас няма нищо ново. Тук времето е страхотно - 17-20 градуса и е много приятно за разходки.
Ние с Марти ще си идваме в България май месец и вече започвам да броя дните! Надявам се да си правим срещи, та да се видим на живо с вас.
Хайде лек ден за сега и до скоро.

# 557
  • Deutschland
Здравейте,
вчера ходихме на доктор и занесох и памперса с акото и кръвта.За сега място за притеснение каза,че няма.Дадоха му една дозичка витамин К и това беше.Ако има пак кръв и е повече да го водя веднага за изследвания.Поуспокоих се малко.Вчера му кървяса оченцето започна да сълзи.и за това ми каза да не се притеснявам.Изобщо незнам може ли нещо да го притесни този педиатър  newsm78
Както и да е...
Добре завърнала се на Ани в България  Hug
Миркам ти си знаеш най-добре какво ще е най-добре за детенцето ти.
Дорчеее чакаме за снимки,ама качи малко и във фейсбук.
Момичета няма да се давате на никакви болеси-молести.Бсички  с болежки да оздравяват незабавно  Naughty
Ай,Венера блазе ви.Ей го къде е май месец.А ние чааак октомври  Crossing Arms

# 558
  • Пловдив
Е,момичета,спокойно Hug

Аз не съм се обидила изобщо(наистина ,Ронче,много добре те разбирам Wink).Просто не исках да изпадам в подробности относно нашите хранителни одисеи и да ви занимавам.

Та накратко-детето качва малко ,защото просто не задържа млякото (най-вероятно).След хранене на два -три пъти има големи бълвания и после на още няколко пъти прави локвички около главичката си.
Гастроентерологът препоръча захранване директно с месно пюре,заради протеините.Тъй  като причина за рефлукса е неразвития мускул,а пък белтъчините ,които са в месото ,спомагат за развитието на мускулите.Но прекалено хард ми идва тази версия.

Педиатърката ми напълно подкпрепя късното захранване и дори си бяхме говорили 6-8 месец да захранваме,но след като за близо два месеца детето е качило 300 грама,значи просто трябва да се вземат мерки.
При Диди проблемът е ,че просто не може да задържи млякото в стомаха си.
И се препоръчва(при нея) да се захрани малко по-рано именно,защото пюрето има такава  консистенция ,че няма да повърне.
И то пюретата,които давам трябва да са гъсти(напр. с картоф) именно поради тази причина.Често след като преминат на твърда храна,такива деца,спират да повръщат.
Другата причина за даването са допълнителните калории.

И всъщност не е чак толкова ранно захранване,де(все пак е на 5 месеца),просто е по-рано ,отколкото ми се искаше,но ето и аз се водя по спецефичните изисквания на детето Peace

Мненията и на двамата лекари се обединяват относно индивидуалния план на захранване,който трябва да се състави за всяко дете.
И относно даването на Ам(за нея се препоръчва Фризовом,който ставал като слуз в стомаха и затова се възпрепятства обратното връщане)  е по-скоро с идеята да служи като тапа на кърмата в стомаха(ама много подробна станах... Laughing).

Но аз пък предпочитам на този етап да почна да и давам пюре на обяд,защото така или иначе захранването предстои,отколкото да и дам АМ при положение,че кърма има.Ще кажете кърмене по -начесто,но тогава положението с повръщането излиза съвсем извън контрол Tired

Иначе съм напълно съгласна с признаците за готовност за захранване на бебето и ако не се бяха стекли така обстоятелствата при нас,щях да изчакам поне още един месец.

.....
Момичета,ей сега ще го кача на друго място колажа,да видим дали ще ви излиза ,защото  сега се намира в дата.бг и е възмножно,затова от чужбина да не го виждате.

# 559
Eхоооо, страхотни са бебоците ни  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes!!!
Много сте изписали, сега се връщам да чета.
И да питам- защо не мога да публикувам в продавалника?

# 560
Мира, мерси за подробното обяснение.
Наистина 5м. не е толкова рано. Имах в предвид, че е рано за това което ти искаше.
Каквото и да решиш ще е най-доброто за Дидка. И наистина може би след като така стоят нещата е по-добре пюре, отколкото АМ. Peace

Венера, супер. Още малко и ще стъпите на Българска земя. Hug

# 561
  • Пловдив
Момичета,качих колажчето в снимка.бг.

Сега би трябвало всички да го виждат на първа страничка ,а и ако желаят могат да си го свалят Peace

# 562
Момичета,качих колажчето в снимка.бг.

Сега би трябвало всички да го виждат на първа страничка ,а и ако желаят могат да си го свалят Peace
Миркамче, качи и зимното, когато имаш възможност  Hug.

# 563
Миркам Hug Благодаря - виждам го сега.
Пламито пропуснах да благодаря и на теб! Страхотен е колажа! Благодаря за труда, който си положила.  bouquet

# 564
Здравейте и от мен!

Сега се връщаме от малка разходка, ама направо откачих по тия улуци ...Не само ,че няма тротоари, има паркирани коли навсякъде и аз бутам количката по улицата, ами да не ви казвам колко пъти щяха да ни отнесат някакви шофьори...Аман, вместо да се разведря малко на въздух,заболя ме главата от напрежение да внимавам да не ме блъсне някой...НИКОЙ не ми направи път, не знам колко пъти виках след колите"малоумник"...един таксиметров шофьор чак спря и щеше да слиза да ме бие явно...Абе потресена съм всеки път като се върна от разходка с количката...За щастие Елито си спинкаше блаженно и нищо не усети....

Миркамче, стискам палци да вземеш правилното решение за Дидка, дори и Фризовом да й даваш, не мисля, че е чак толкова лошо....Знам, че от кърмата по-хубаво няма, ама щом се налага друго....

Плами, честито ви зъбче и браво за колажа...аз пак не се наканих да кача снимка, ама много се радвам на личицата на бебчетата....

Аз възнамерявам да захранвам Елена след 2 седмици като стане на 5 месеца...не мисля да чакам до 6-тия, след като е само на АМ. А и тя милата само се облизва като ни гледа как ядем...Ще видим дали ще й хареса .

Болничките да оздравяват бързо- много ви съчувствам...

Хайде толкова от мен.

# 565
Мира, ще си позволя да коментирам, защото съм минала през това. Никол повръщаше много, първите месеци почти не качваше, ходихме къде ли не на гастро, ехографи и т.н. Тежък рефлукс, минахме на Фризовом (спря ми кърмата още на 15 ден) и пак повръщаше, сменях по 50-тина блузки на ден, и мои и нейни, перях нон стоп. Препоръчаха ми да я захраня след 4 месец, със зеленчукови пюрета, за да почне да качва и да задържа храната. Според мен детето не беше готово, но пусти страх дадох и. Нито спря да повръща, нито почна да качва повече. Явно си е доструктира. В ко0мбинация със запека, бяхме просто чудесни (заради запека се навих на пюренцата. Така че не очаквай чудеса. Рефлукса си е рефлукс, и с по-гъста храна пак ще повръща. Никол спря към 6-7 месец, тоест разреди, и до ден днешен си повръща. Ако се закашля, ако нещо не и харесва, от инат, или от болест. Аз за сведение даже да умирам, не мога да повърна. Знам че в момента ти е много тежко, като си гледаш детенцето, много е плашешто това повръщане на фонтан, но имай предвид, че поръщаното, изглежда повече отколкото всъщност е. Започни със захранване щом се притесняваш, но имай едно на ум, че може да продължи и след това. И още нещо, като започнеш да захранваш, детето може да се дави и повръща, не се плаши, и това ще мине, изглежда по-страшно отколкото всъщност е  Peace

# 566
Момичета,много съм притеснена.Излизахме с малкия,днес времето е мн хубаво.И като се прибрахме го съблякох,бяка му се отпе4атали 4орапките по кра4ето ,от ластика.И сега му сменям памперса и гледам по кра4ето синини,то4ки Confused Възможно ли е да е от стегнатя 4орап?Одеве му нямаше нищо,сега е посиняло.Има и по ходилото отдолу,беше с пантофки,но и те не ми се виждат много удобни.Дали е от това или е нещо сериозно?А на другото кра4е нищо няма.
Жени беше преживяла нещо подобно,какво се оказа Жени?
Ох много съм притеснена,моля ви дайте мнения Praynig

# 567
НВИ, не се притеснявай. Нашите петънца изчезбаха от само себе си. Сигурна съм ,че не е нещо сериозно Hug
Прекрасни бебчовци си имаме, благодаря за колажа  bouquet
Доре, браво за резултатите от диетата Hug
Мира, аз не смея да се меша,но съм сигурна ,че ще вземеш правилното решение Hug
Герчо, много се радвам за вас. Вегас ми звучи фантастично Hug

Днес ми е последен ден на работа и утре отиваме да си вземем Габи.Толкова ми е примъчняло, нямам търпенеи да я гушкам Crazy
За килограмите. Редовно на фитнес, ограничаване и пак нищо. Може би е от хорминит е, незнам.
Много цунки от мен Heart Eyes

# 568
Жени,а от какво бяха? Аз съм по4ти сигурна,4е е от 4орапа,но като знам ти какво преживя и много се уплаших,а и нашите са доста и отпред и отзад на кра4ето,до малко под коляното Sad
изглеждат като кръвоносни съд4ета

# 569
Здавейте!
Аз вече давам по половин пюре на Хип с мляко на обяд.Като през ден прибавям по нещо ново.Ако се съди  по седенето и отварянето на устата мойта лакомия е готова за пържоли Laughing.Да не говорим как иска непрекъснато да си стои права като пиронче на крачетата.А вчера и показах как да подскача и днес със ставането се изправи на крачка и клекна...и ме гледа с надежда  да я друсна пак.Изправих я и тя пак клекна, а като я подех на скачане...щастие голямо.Вкарах си автогол, щото вече останах без гръб.
Мирка, нищо друго освен да и завиждам на дъщеря ти не мога да кажа Crazy.Аз съм в една безкрайна борба с килата, дано тя си го спести.
НВИ, пак ли си във филм Hug.Аз доколкото знам обезпокоителни са синини като синявица от ударено.Такива точици може да са от стягане, прежулване и т.н. Точно снощи се загледах и аз в такава точица...ама точица  отзад на крачето, та и аз се зачудих от какво може да е, тъй като нашата е на прасеца, до там чорап не стига.Пък и младежът може да е с по-чувствителна кожичка.Аз например, на дай си Боже да се почеша няколко пъти по врата - веднага ми се прежулва и става като усмукано.
Норчеееее, станаха по-задружни и по-големи батковците....станаха.Толкова големи се чувстват на моменти, че чак мен се опитват да учат.Много ми помагат главно като я занимават, а тя грейва като ги види.И то кво я занимават...учат я на глупости, като да пърди с уста, да се плези...и т.н.Представям си каква ще ни е първата дума. ooooh!Обаче аз и на това съм доволна, да мога да почина поне половин час.

Общи условия

Активация на акаунт