Разясни малко, че наистина не вдянах.
Иначе, аз бих давала адапте, но не бих захранила по-рано.

Ронка, не така категорично. Ранно захранване е захранването преди 4-ти месец. Бебетата е препоръчително да се захранват между 4-ти и 6-ти месец, нито по-рано, нито по-късно. Линкове от нета могат да се извадят, колкото душа иска. А и все пак всеки сам преценява кога и как да захрани. Може би не си искала да прозвучи грубо това, което си написала, но на мен честно казано така ми прозвуча. Аз все още не съм захранила, но не мисля и да го направя точно в шести месец, ще го направя, когато преценя, че детето ми е готово. Педиатърът ми вече даде зелена светлина за захранване, а досега съм изключително доволна от него. Споменавам педиатъра, защото в Германия никак ама никак не се толерира ранно захранване.
Просто така си говоря. Тя сама е казала, че това не съвпада с нейните разбирания. Затова и я попитах. И ми е интересно да разбера, защо препоръчват да се захрани детето при положение, че наддава малко.
Не съм категорична в това кога да се захрани.

Всеки захранва когато сметне за добре, храни с каквото има възможност и както го акъл учи. Не съм съдник на никого.

Аз самата съм захранила дъщеря си без да има пълни 6м. но се водих по детето. Така процедирам и сега, децата са показател за това кога са готови за дадено нещо. След като не си отваря устата, избурва с език, не седи особено добре, то за мен не е готово за захранване.

Не приемай мнението ми като заяждане и грубост.