Отговори
# 645
  • Пловдив
Добро утро, аз изпуснах и двете предавания, че бях организирала колежката да дойде за малко да стои при малкия, а аз със снабдителя ни да отскоча до банката, че трябваше да си внеса вноската  Rolling Eyes
Дали ще ги има качени на сайтовете им. Определено това за инвагинацията исках да го гледам - поне симптомите да знам. Но ако ги няма, явно ще се ровя по нета за подробности.

# 646
# 647
Plami Ние в петък пристигаме в Пампорово. Вие с Гугата ли сте? Ние ще взимаме Райън и се чудя дали ще мога да излизам с него и с количката на разходки...? ПРиятно ли е времето иначе?
Нани Ако си си избрала столче на Чико, мога да ти съдействам Пиши на лични ако решиш  Hug
Деска Как е малчо?
Адри Къде се губи?

На Райън кашичката му понася добре. До няколко дни трябва да заместя едно хранене.

# 648
Здравейте мили мамчета,

Ние имахме малко приключение от вчера по обяд до днес на обяд-нямахме вода,щях да полудея един цял ден без вода- двамата с малчо пропуснахме вечерната традиционна баня и бяхме малко нещастни. И цяла нощ изкарах без да пия вода и беше малко тегаво като ставах да се кърмим, мн съм свикнала явно да пия вода, когато кърмя малчо. Не знам как се докарахме така без една бутилка мин.вода в запас, ама все си мислех, че ще дойде водата  стоях да я чакам до полунощ..напразно. Ох, оплаках ви се.
Иначе с малчо сме добре, тази нощ ме остави да поспинкам, папкахме в 1  после чак в 7 сутринта Grinning
Момичета, дайте ми съвет за две дилеми, които ме човъркат, моля ви. Първото е, че Алекс вече никак не иска да лежи, само се изправя и иска да е повдигнат и да се оглежда,  даже на 90 градуса, като го подпира човек е най-доволен.Като го облегна назад, да е мн леко повдигнат,но да е легна все пак започва едно пищене и ядосване. Какво мислите-да се боря ли с него да лежи или да го оставям да поседява  седнал.Той не може сам, разбра се,  но като е подпрян на мен или с възглавнчки е мн доволен.Ама аз се чудя, да не му навредя така,ако го слагам да седи още от сега. Знам, че и други бебчета споделяте, че имат такива амбиции, оставяте ли ги да поседяват Embarassed
Другото, което не мога да преценя е за положението на количката.Знам, че обсъждахте посоката на поставяне на детенцето, но аз искам да попитам кога можем да слагаме бебчетата вече не в коша, който е с легналото положение,а в пролетно-летния вариант, където детенцето вече е седнало и съответно какво положение на гръбчето е подходящо за бебенцата ни сега.
Мн. ви благодаря предварително за помощтта и споделените мнения и опит.
Хубав,макар  мокричък ден, ви пожелавам мили мамчета и бебчета Hug
Момичета,аз ли се бъркам или Атадарчето не е писала скоро.

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 12:48 от seagirl83

# 649
Деска,можеш да го слагаш Алекс вече в летния кош на 45 градуса.А Саши също иска седнал или прав и го слагам седмал в мен,за да има опора на гръбчето.В шезлонга е полегна.На възглавници не иска да лежи.

# 650
Здравейте от мен!

Тук едно гадно време ,вали дъжд и не става за разходки

За положението на количката аз да кажа, че вчера разхождах Ели в Макларъна,който взехме  и многооо й хареса...Там няма напълно легнало положение , а е около 30 градуса най-легналото ...Според мен е перфектно, явно й на Ели й беше удобно,защото като се върнахме спа ощя 1 час на терасата ,което не й се беше случвало никога досега...

За поставянето на бебето в седнало или полуседнало положение, онзи ден бяхме на ортопед и той ми каза да се вглеждам в бебето- ако то се опитва да става ,да се надига, да го оставям в това положение докъдето то само може да стигне, но не й да стои напълно седнало...Също ми каза за проходилките, че не било добре още на 6 месеца да се слага, а чак когато само може да се изправя примерно в кошарата....

Гинче
, за инвагинацията основния симптом ,който каза лекаря е внезапното пищене на бебето ,което се повтаря на определен интервал от време....това било първия симптом, после можело да има кръв в акото и повръщане, но това са вече по-късни симптоми ...
Абе дано не се случва на никое бебе това...Аз затова смятам да подходя много внимателно и бавно със захранването...А не както вече две педита ме съветват , на 3-тия ден да замествам хранене  Rolling Eyes

Отивам за забърквам млякото на Ели и да се храним..

# 651
Здравейте мили мамчета,

Ние имахме малко приключение от вчера по обяд до днес на обяд-нямахме вода,щях да полудея един цял ден без вода- двамата с малчо пропуснахме вечерната традиционна баня и бяхме малко нещастни. И цяла нощ изкарах без да пия вода и беше малко тегаво като ставах да се кърмим, мн съм свикнала явно да пия вода, когато кърмя малчо. Не знам как се докарахме така без една бутилка мин.вода в запас, ама все си мислех, че ще дойде водата  стоях да я чакам до полунощ..напразно. Ох, оплаках ви се.
Иначе с малчо сме добре, тази нощ ме остави да поспинкам, папкахме в 1  после чак в 7 сутринта Grinning
Момичета, дайте ми съвет за две дилеми, които ме човъркат, моля ви. Първото е, че Алекс вече никак не иска да лежи, само се изправя и иска да е повдигнат и да се оглежда,  даже на 90 градуса, като го подпира човек е най-доволен.Като го облегна назад, да е мн леко повдигнат,но да е легна все пак започва едно пищене и ядосване. Какво мислите-да се боря ли с него да лежи или да го оставям да поседява  седнал.Той не може сам, разбра се,  но като е подпрян на мен или с възглавнчки е мн доволен.Ама аз се чудя, да не му навредя така,ако го слагам да седи още от сега. Знам, че и други бебчета споделяте, че имат такива амбиции, оставяте ли ги да поседяват Embarassed
Другото, което не мога да преценя е за положението на количката.Знам, че обсъждахте посоката на поставяне на детенцето, но аз искам да попитам кога можем да слагаме бебчетата вече не в коша, който е с легналото положение,а в пролетно-летния вариант, където детенцето вече е седнало и съответно какво положение на гръбчето е подходящо за бебенцата ни сега.
Мн. ви благодаря предварително за помощтта и споделените мнения и опит.
Хубав,макар  мокричък ден, ви пожелавам мили мамчета и бебчета Hug
Момичета,аз ли се бъркам или Атадарчето не е писала скоро.
Ние сме същите.Искаме да седим и да ходим точно като вас.Аз го подпирам и го държа,но се старая да избягвам седенето.Колкото може-толкова.

# 652
Вече се включвам по-подробно:
С леко закъснение честит празници на любовта виното и моля да ми простите ако съм засегнала или обидила с нещо!!
Снощи имахме ужасна вечер! Излязохме с каката на ресторант-изкарахме си супер тримата. Но тъкмо бяхме приключили и майка ми се обади, че Катето плаче и не може да се успокои. Добре,че ресторантът е на 50 метра от вкъщи. Веднага се прибрах и бебето ревеше, по-скоро се дереше също като след поставянето на Пентаксима. Хайде всички при дежурен лекар. Нямаше никакви оплаквания. Освен ревът. Док. каза, че е възможно да са ушички-взехме капки. Прибрахме се и капнах капките, а преди това бях й дала панадолче. Спа спокойна цялата нощ с едно кърмене и сега е добре. Много ми се измъчи детенцето. Confused Мисля си, че може да се превъзбудила от вчерашната разходка newsm78.
За сядането и изправянето-ортопедът ни каза, че когато бебето иска да се изправи, да му асистираме, боча да не го хващаме и дърпаме за ръцете. Просто да държим бебето за трупчето внимателно,а когато се отпусне да го оставим да си тупне само назад.
Кака Дора, много готски дворец!
За събирането- В хотел "Марагидик" се събират вече втора година мами април/май 2008г. / там е удобно за семейства с деца.
А тук - в "Имението" в с.Емен почиваме ние семейно и съм очарована. Има 10 декара зелени площи, възможност за игра на децата, басейн с топла вода и т.н. Единствено им куца малко кухнята- в това отношение има какво да се желае, но не е толкова зле, предвид на това, че бременна изкарах  Laughing.
Може събиранто да го направим през септември, за да не е станало студено, пък и мисля, че голяма част от нас ще желае да отпразнува първата годинка на бебето.
Пускам Ви линкове на двата комплекса, ако пък някой от вас се сети или има идея - нека предлага!
http://www.imenieto.com/home.html
http://www.maragidik.com/
Още нещо-"Марагидик" е в Априлци, Острец, а "Имението" е в с.Емен, на 5 км. от Велико Търново!

Само да спомена, че каквото и да решим да правим, ще е добре да се организираме по-рано, заради сезона и вероятността да бъдем повече хора!
ПРиятен ден!

# 653
Добър ден.

Ани, защо толкова бързаш да заместиш хранене? Питам, не се заяждам. Simple Smile Много са малки още да им се заменя млякото. Поне така мисля аз де.

За сядането, оставям го точно така както е описла и miracle82. А именно до там докъдето сам може да се изправя.

Норче, Юни или Юли ще си дотътрим дупетата в България. Още не знам с точност, защото искам да се засечем с майка ми и баща ми, а те не знаят по кой свят ходят, май...Та още не са ме ориентирали. А аз и билети искам да взема вече, защото колкото повече наближава, толкова по-скъпи стават.

Кристиан още си е на мляко, не бързам да захранвам, мързи ме, не ми се занимава...Като гледам и той не бърза, та си се кърмим и толкоз.
Всички близки жив го ожалиха, че е на една "гола" кърмица. Crazy Аз си пускам всички коментари покрай ушите и си свиркам. Кой както иска да си гледа децата, но да не ми се бърка на мен, че не нося особено на критики и забележки... а пък на подмятания съвсем. Stop

# 654
Здравейте и от мен!
За положението на гръбчето- в количката като не спи, го вдигам на около 30 градуса. И в шезлонга така. Иначе се набира да сяда от началото на 3 месец ooooh! Сега пък се е научил- като намери опора за крачката и се извива на дъга, вдига дупето нагоре, един памперс не мога да сложа Grinning
За захранването-аз съм за късното, а да замествам хранене- даже и не мисля да е в близките 5-6 месеца. Млякото си е най-доброто Peace

# 655
За събирането -и аз съм за, мога да помогна и да го организирам през туристическата ми агенция и да използваме отстъпката, която дават за туроператори , тоест ще излезе около 10 % по-евтино. Само кажете кога и в кой район  Peace

# 656
  • София
           И аз съм ок за събирането, Имението и на мен ми харесва и Марагидик също, но вече не е ли  доста остарял, но пък ако са го ремонтирали е супер с голям двор, басейнче за грациозните мами , в Априлци съм била и в хотел Център - стайте са огромни, но пък дворчето е малко малко, давам предложение и за комплекс Яев и комплекс Ягодите(там не съм била, но са ми го хвалили познати)!  

И за кога го спрягате това събиране, ние  горе - долу се познаме добре, ами татковците - как ли ще им е? Joy

http://www.yagodite-bg.com/
http://hotel-yaev.com/

# 657

Аз харесах ето това столче за хранене http://www.kasidabg.com/hranene_stolcheta-hranene_stolcehta-za-h … cts_id-11707.html  какво ще кажете, видя ми се доста стабилно, а и цената ми се вижда добра.
Moondream не каза какво столче купихте на бебка....

нани, абсолютно същото , само че със 100 лв по-евтино и на бертони. Има един нов магазин на Владислав малко след Дафнето поп посока на пощата. С огромен надпис БЕБЕТО отгоре. От него. За съжаление го има само в оранжево, но е абсолютно същото като това което си показала.

Връщам се да чета

опс.. ето го точния модел: http://www.kasidabg.com/stol_disney_sigma_orange.html   Аз го взех за 75 лв  Mr. Green  Имаше и розов на Дисни за 95

ООО вие много малко сте изписали днес! Да не повярва човек!

За количката: Вики откакто се е родила си гледа по посока на движението и е в летния кош с наклон 20-ина градуса. Винаги е в чувалче (от куини) и когато е по-студено я завивам и с одеало. Отдолу в зависимост от времето е била по боди, блузка и панталонче или екипирана като за северния полюс в космонавт и добре облечена под него и евентуално одеало - тънички, че  с дебелото  не се събира в чувала.

За стоенето: Тя в шезлонга е поизправена (около 30 гр.) като я взема в мен е подпряна на памперса си и е права общо взето, но се е облегнала на мен.

Рони, и моята дебеланка я ожалиха! даже свеки ми донесе една торба с банани (голяма торба от кауфланд, преливаща) че да съм мачкала и да давам! Горкото дете как може така да го измъчвам! Гладно и жадно го държа! Жалко че е почти 8 кг вече, че иначе още щяха да ми мрънкат на главата!

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 15:56 от moondream

# 658
Здравейте,
според мен вече може да вдигнем малко нивото на количката. Аз вече го направих. Марина все драпа да се изправя, даже в шезлонга, се пъне и успява да се набере надига се, и после уморено тупва назад. Ама голямо пъшкане и пънене е. Даже от зор пръцква, или се понааква Simple Smile
Аз срам не срам съм много непостоянна с Вигантола. ЩЕ се взема в ръце.

Аз днес си направих пълни кръвни изследвания+биохимия+хормоните за щитовидната, да видим какво ми е, и защо имунитета така ми е паднал. И се хвалих напред назад, колко ми е хубава косата и как от години не знам какво е кососпад, и от една седмица е някакъв ужас, цели шепи, чак почвам да се плаша...

# 659
Джоя, и аз съм така, наистина положението при мен е ужасяващо!!! Опашката ми остана1/3!
За събирането "ЗА" разбира се Wink
Столче няма ме, та ще купувам.Спред мен не си заслужава да се дават мн. парички. С Ники най-хубавото на столчето ми беше, че имаше няколко положения на гръбчето, друго не ми е трябвало.
И Дейка се пъне и се изправя като и дам пръстчета.
Плами, честито зъбче.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт