Отговори
# 675
За цепчицата, при Марина, като разтворя срамните устни има малка дупчица, точно както си му е реда  newsm78
Мира, да ти кажа едно мое съмнение, да ме извиняват доФторите, ама си мисля че бебоците с рефлукс, доста по-трудно се захранват. Никол буташе с език, давеше се и повръщаше, а аз бутах с лъжицата, защото доки така казва, и защото ме бше страх да не и стане нещо, от това некачване на грамчета.
МАрина, седи и гледа като ядем, ама ахха ще те изяде, и и тече лигичка. А когато Никол дъфчи нещо срещу нея, милата съвсем се олигавя. Майка и беше дала преди две седмици една лъжичка морков, ама аз го спрях. Днес си викам дай да я пробвам. Изяде го от раз, без да излезе грам, и после отваряше уста и ревеше за още. Сега седи и си дъвче езика, ама така сладко, такива звуци издава, аз покрай нея 3 препечени филии изядох Simple Smile Та се чудя, да я почвам ли, да не я ли почвам. Малко си направих експеримент, ама исках да видя дали ще и се върнат коликите, но нито сега, нито предния път имаше реакция, много е хепи. Така че ще изчакам още една две седмици и я почвам.

# 676
  • Лавал-Пловдив

С вигантола и аз съм много непостоянна Embarassed(добре де,в чужбина пък грам не го дават,при положение,че не са толкова слънчеви страни Thinking)
Даваме го - нашият педиатър каза ако давам по 4-5 шишета на ден АМ, че няма нужда, защото има достатъчно витамин Д в АМ, но ако са по-малко да давам. Аз давам по 2 шишета АМ, останалото е кърма, така че всяка сутрин давам вит.Д Тук се казва ПедиаВит и е като сироп с вкус на череша, дава се с пипета по 1 мл.

# 677
Да почерпя аз днес се улисах,че имаме месечинка...майка му на Теодор толкова загубена,че докато се сетя да почерпя и ще мине деня doh Честито и на Виктор на divanence,Боян на Tsveteto ,Андреа anittta,
Яна на biberona

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 21:48 от -silvana-

# 678
Много ви благодаря за коментарите за сядането и позицията в количката на бебчетата. Hug
За столчетата за хранене-аз не мога да се включа, защото получихме като подарък стола за хранене на бебчо от колегите ми от фирмата. Марката е Чиполино, ако не се лъжа, не знам модела кой е точно, надявам се да е удобен, когато дойде време да го ползваме с малчо.
Честито на бебчеата с месечинки днес, че по-рано пропуснах да ги поздравя Heart Eyes
За Вит. Д- ние сме на 2 капки, давам ги всяка сутрин(пропуснала съм до сега 1 ден само, а няколко пъти се случи в ранния следобеда да се сетя и да ги дам, вместо сутринта). Една седмица давах по 3-4 капки, защото малко ме притесняваше потенето на крайниците на бебчо, но на последната консултация доки каза, да си продължа с 2, за да не се затвори прекалено бързо фонтанелата на бебчо.
Да ви споделя новото ми занимание-реших така или иначе стоя у дома, поне да се науча нещо ново в живота-хем полезно, хем приятно. Днес ми беше първия урок по плетене и мисля, че с повечко постоянство ще мога да ви се похваля с някое сладко пуловерче някога Embarassed
Може би пропускам някоя тема, но май вече мн ми се спи и ще ви пожелая лека и спокойна бебешка нощ Hug

# 679
Здравейте ,аз малко късно се включвам  Grinning
Честито на всички месечинки!

Руми, честито бебенце  Hug!Да ви е живо и здраво !
за вигантола и на нас педи ни каза по една капка...имало е случаи да забравям Embarassed...но някой път без да иска слагам две ooooh!...така ,че то се конпенсира  Peace
за захранването ,вчера дадох една лъжичка пюренце...и много и хареса ,изяде си го без никакъв проблем Peace
за столчетата ,днес обиколих всички магазини и складове за такива столчета и се уплаших тези с екстрите ,колко много място заемат  ooooh!...та те са огромни  Shocked....аз нямам толкова място и като ,че ли се спрях на този модел....http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 9/products_id/357
Толкова много разглеждах в нета...,но друго си е било да отида да видя и да пипна...добре че не си поръчах онлайн ooooh! щях да се чудя ,къде да го сложа  Joy
Добре момичета...лека и спокойна вечер от мен  Hug

# 680
  • Пловдив
Джойче,и мен ме е страх от това некачване,затова почнах да и давам Embarassed.Не го повръща пюрето(то не че е много де),не се дави с него,но някакси не знае какво да го прави,когато и го сложа в устата.Муцка си нещо там,все едно суче,милата.
Ама почнах и това е....

Иначе кърмата пак си я повръща.
.....
А относно вигантола имах впредвид точно Англия и Германия,но явно си е въпрос на национална здравна политика.Просто се чудих защо не го препоръчват при положение,че наистина слънцето е малко  за разлика от страни като нашата.
А пък аз просто съм отвеяна и затова ту дам,ту не дам.
.....
За солта във водата-аз не съм Ванчето,но понеже ходим при една педиатърка(която аз иначе много харесвам),та и на мен ми беше казала,малко сол във водата за каляване newsm78.Ама аз още като чух и на ум си викам-да бе да и не я разпитах подробно.Някаква връзка си правя с морската вода,нали и тя е солена,здраве и т.н.А бе .....така или иначе съм против солта във водата Stop

# 681
  • Cambridge, UK
Здравейте дами,   bouquet
срещала съм на хиляди места, че НЕ трябва да се слага сол във водата.

Аз харесах 2-3 модела столчета за хранене, но също като merydit ще ида на място да пипна и избера.

Помагайте в избора на стол за кола, ние сме с S6 количка и зимния кош се ползва и като столче за кола за бебета до 9 кг, сега се  чудя какво столче да купуваме занапред до 15, 25 или 35 килограма?!

Така и така съм се разписала да питам още две неща Simple Smile
Препоръчайте ми компактна прахосмукачка за всекидневно почистване, която да комбинирам с текущата ни огромна Делонги с воден филтър. Много съм говолна от Делонгито, но не си е работа всеки ден да я сглобяваш/разглобяваш, миеш и т.н. за да изчистиш 60 квадрата апартамент.

И второто - от няколко месеца имам непостоятнни болки в лявата китка. Днес не ме е боляла изобщо, но пък сутринта като станах ме заболя дясната ръка - болката започва от пръстите, минава през китката и свършва на лакътя. Съвети и идеи с какво да се мажа или на какъв лекар да ида?

Честити месечинки на всички празнуващи!

# 682
usmifchica, стол за кола трябва да е група 0-18кг. Peace
Ема е с такъв, все още й става. След някой и друг месец ще вземем по-голям, а Кристиан отива в този на кака си.
До годинка детето трябва да се вози в посока обратна на движението.

По другите ти 2 въпроса не мога да отговоря. Дано скоро отминат болките.

Миркам, милото Диди, още не е готова. Но предполага бързо ще влезе в час.

Чипче, отдолу малката трябва да е както си и ти. Ема се бе сраснала малко, когато беше на 6м., но моя приятелка я оправи. Лекичко в банята, но при Ема наистина беше малко.
Отиди да я види лекар.

Стол за хранене ще взема малък който се слага върху обикновен стол. Заема по-малко място...искам пространство. Ако взема друг, то ще е възможно най-малкия.

# 683
Усмивчица, аз ползвах 9-18 кг на Чико след като иван навърши 6 месеца. сега смятам да го вадя пролетта, че кошницата и на нас ни е вече неудобна, а и някак не ми харесва захвата за колата.
За ръката - иди на травматолог.

# 684
В Канада наистина предписват Витамин Д, но аз и на това бебе, и преди на 2-годишното не давах. Много мразя такива препоръки, които не са съобразени индивидуално с всяко дете. Например едно чернокожо дете усвоява от слънчевата светлина 6 пъти по-малко Витамин Д отколкото едно бяло дете, ама те са препоръчали една и съща доза за всички. Моето като е бяло и като всеки ден е навън по 2 часа, не виждам никаква нужда от Витамин Д. 10 минути на ден навън с открито лице и ръчички било достатъъчно, дори когато е облачно. Хайде на нас ръцете ни са закрити, ама компенсираме с много повече време. Иначе имаше такава тема в чужбинския подфорум и там стана ясно че в едни страни предписват Витамин Д, а в други не.

# 685
  • Deutschland
Добро утро
Тук в Германия му предписаха на дребоса вит.Д ,НО той е комбиниран с флуор.Едни мънички разтворими хапченца.Давам ги с няколко капки водичка с лъжичка.Обаче не съм много редовна.Притеснявам се заради флуора,но тук не го смятат за вреден.
Сиигърл ти се учиш да плетеш пуловерчера,а аз се потя над листовки,че октомври ще се прибираме и мисля да изкарам книжка евентуално  Simple Smile
Аз забравих да ви се олача,че ходих на лекар и до колкото разбрах имам колит,но само накрая на дебелото черво  Sad  Доктора ми каза,че с кортикостероиди ще ми мине,но тъй като кърмя не мога да ги взимам.
Имам въпрос към Герчо.Спомням си,че каза,че имаш помпа Медела електрическа.Какъв модел е?На мен вече не могат да ми дават безплатни рецепти да ползвам моята и ако искам мога да я наема за по 1,90 евро на ДЕН.Благодаря  Stop Купих си от Ибей Медела Суинг.Дано да ми свърши работа. Аз до сега бях с такава

# 686
Здравейте!

Директно по въпросите и обсъжданите теми, че ми е малко времето.

добре де,в чужбина пък грам не го дават,при положение,че не са толкова слънчеви страни Thinking)
Дават го, дават! По 4 капки са изписани на Кристиан от раждането! Аз давам по 2-3. Признавам, че и аз бях доста нередовна, особено при наличието на слънчице. Спалните ни са южни и като пече, събличам и го оставям да рита по голо дупе и краци. Simple Smile

Тук някои лекари дават, някои не дават. Зависи конкретния лекар откъде е. Един Иранец ми изписа ПедиаВит, както при теб Дорче, а англичанката, при която я водя редовно го отрича. Каза, че в Англия за кърмените бебета не се притресняват от рахит.

Рони, а аз отдвна се чудя. Казваш, че го оставчш в спалнята по голи крачета и ръчички. Ама през стъклото ли го напичаш или на отворен прозорец. През стъклото има ли същия ефект?

Диваненце, тази помпа е страхотна, аз в боницата такава ползвах. Сега съм с Медела мини и съм пак доволна. Трябва да свикнеш различния вакуум.

И да ви се похваля. Намерих си дъждобран за Пликото. Трудно, защото тук нали не вали, ама на нас ни трябва за Швейцария. Мамас енд Папас ми го дават безплатно!!!! Една момиче от един от клоновете ми го издирваше. Плащам си само доставката от Абу Даби за около 20 лв.

# 687
Добро утро.
Mirkam,мислех си като идея да слагаш от пюрето в кърмата.Примерно да цедиш малко и да сложиш 2-3 лъжички пюре.Незнам дали е правилно,дали ще ти е удобно,но поне ще яде хем пюре ,хем кърмица.
Аз столче за хранене -няма да купувам,то и баткото нямаше.Нямам място,пък и за няколко месеца не виждам смисъл.Столовете са ми подходящи за сядане на бебе,имам и шезлонг и реших за 10-мин.хранене да не купувам.
Вит.Д -давам всяка сутрин по 2 капки,стана ми навик и не съм пропускала.
Аз ще си продавам помпата на Авент/ръчна/ и ако някой има интерес да ми пише.Ще пускам обява и в продавалника,само да я снимам тези дни.

# 688
  • Deutschland
Мария наистина помпата е страхотна. Тирсих да си я купя,но като и видях цената и бъзичко се отказах.Сега си купих такава

Да видим как ще е тази

# 689
Здравейте!

Аз започнах да захранвам, главно защото Райън не си изпива никога млякото, явно коремчето му не побира повече и след 2часа е озверял от глад. Отделно, поради порасналите вече два зъба, което уж се води един от признаците че детето е готово.... и факта че постоянно се напъва и успява да се изправи  newsm78 Захранвам го бавно, за около 10дена искам да заменя едно хранене. Захранвам с оризова каша, направена доста редичка... повечко мляко и така.. Лекарката препоръча захранване със зеленчук, но за мен е рано...
За столчето аз имам от Алекз голямо на Фишър Прайс, но заема МНООООГО място! Ако тепърва трябваше да купувам, със сигурност щях да избера това, което се слага на обикновен стол! Много удобно, лесно за пренасяне, не заема никакво място! Бебето е щастливо, че стои на масата заедно с всички останали и така..
Вит Д Миналата седмица на консултацията, казах на педиатърката, че не съм му давала вообще и тя ми каза, че не ме е карала да давам, защото бебето е на АМ, което има пълната доза за деня и плюс това сме изкарали най-голямата зима в Испания, нямало нужда. Каза, сега ако искам да му давам по 2капки, но аз няма да давам.
ЗА срещата Аз съм за Септември за Имението  Peace Майките с по-големи деца, ще вземате ли и батковците и каките?
Днес пече слънце, отивам да се къпя докато Райън още спи и после гас навън!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт