Отговори
# 690
Здравейте момичета  Grinning
Хайде от мен кафенцето днес.... Wink

Днес сме на консултация...,така че ще влезна по късно за отчет ... Peace
Пожелавам на всички слънчев и усмихнат ден! Grinning

# 691
  • Deutschland
Аз също съм ЗА срещата,но ако е октомври ще мога да дойда.Ако не ще ви се радвам на разказите и снимките.

# 692
 За вит. Д , аз не давам, всеки ден сме навън ,а и педиатърката само първият път ми каза да давам и повече не е отваряла дума , че е нужно. Това ,което знам още от първото си дете, е че в кърмата може да има по-малко количество вит. Д, но се усвоява лесно и напълно от детето, докато от АМ , се усвоява трудно и въпреки , че е в по големи количества, не се знае  колко от него е усвоен .
  Често излагане на  въздух и светлина (естественна) е напълно достатъчно  Peace . На синът фонтанелата се затвори   към 10 я месец, въпреки, че не съм давала витамин Д. Просто бяхме постоянно на разходка. Да подчертая че той е роден Януари, зимно бебе  Peace .
  Относно столчето за хранене, на мен ми вършеше страхотна работа. Когато се учеше да яде сам синът, слагах го в столчето, завързвах  го с коланите , слагах купичката и си  върша работата, не е за разправяне какво беше около него в опитите да се храни сам с лъжица. Но чистенето е лесно. Вдигаш таблата от столчето, измиваш под чешмата и връщаш  Mr. Green . Вече съм споменавала и по-рано , че го ползвахме  до 2 години и половина . Изплати си парите  Crazy . Чувала съм , че има деца, които каквото и да направиш, не искат да седнат да се хранят  в столче. Синът го слагах в него от навършването на 5 месеца и половина и може би беше свикнал с него, а може би  си е и до дете, не знам Flutter

# 693
Здравейте.
Чета ви всеки ден, но не мога да пиша, защото малкат спи в шезлонга до мен и се стряска от чукането по клавишите.
Ние сме добре. Много я мъчатзъбите, но още няма избили. Вече е 6150 и 60 см. Върви по-голяма от кака си.
Започнах д азахранвам, но май ще спра. Дадох и домашно катофено пюре, но не го харесва. Вчера дори ми блъска ръката. Днес пак ще пробвам и ако е така спирам.
За срещата - аз не знам дали ще дойда. Моят съпруг няма да иска със сигурност и затова не знам.
И аз забравям Винагантола.
Аз също още не съм купувала стол за хранене. За сега ще ползваме шезлонга.
Ходихме и на ортопед. Каза, че въпреки че няма една гънка всичко и е наред. Ставичките са добре. Да я нося в генгуро и на хълбок. Да правя едно опражнение с краката. На 5 навършени месеца да я сложа седнала, а на 6 в паяка. Каза че паяка нито пречи нито помага.
Всички болни да оздравяват бързо.

# 694
За вит. Д - тук си е направо "задължително" до 2 г.- по 5 капки ежедневно, като капките ми ги дават безплатно от поликлиниката. Дават се и зиме и лято- нищо че лятото слънцето изобщо не се скрива Simple Smile Много пъти ме подсещат за тях, дори ме и "изпитваха" дали не ги забравям. Аз на детската им грижа се доверявам- имат такива статистически резултати по заболяваемост, че си е грехота да на не им вярва човек. Grinning
На мен проблемът ми е, че се дават преди храна, а аз като я храня на често и все забравям и се сещам на обяд- важното е, че не пропускаме нито капки , нито разходки Grinning

# 695
http://www.malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=6328&lang=1
Това е моята помпа. Удобна ми е.

# 696
  • София
Привеееет!
Честито на всички месечинки и хубави поводи, които съм пропуснала  bouquet
Как намирате време за форума ,на мен все не ми остава Sad
Ние хапваме пюренце с бебка, вече сме на втори вид зеленчуково -моркови, първия беше картоф с тиква и като започна да яде по цяло 125гр пюре смених на 1-3 пюре морков, после 1/2 ,днес за първи път изяде цяло пюре морков без да давам допълнително мляко. Беби се чувства перфектно, и нали има рефлукс ,сега с пюрето грамче не повръща, дано мине това чудо че само пера -амортизирах си пералнята  Joy
Пробвах оризова каша ,това дете не я харесва и това си е , изяда макс 50гр и почва да мучи и да се дърпа -нещо не и е хич любима. Май ще купувам друга , някоя плодова, ориза не го долюбва Laughing Мисля ябълкова ли да е ,да не вкарвам банан още, вие какво мислите?
За столчетата за хранене и аз съм в чуденка, харесах доста модели ама кой да взема ...има да се чудя сега. Един на Чико ,който и за шезлонг може да се ползва харесах в БГ е 380лв в Англия е 99 паунда ,още мисля дали си струва вложението. Подариха ни един стол ,ама много грозен и не особено удобен и го пратих при свеки, като ходим там ще го ползваме.
Аз още давам Вигантол, от другия месец сме на 1 капка, за сега още сме на 2 капки.
Бебка вече я слагам за по половин час седнала в шезлонга- като я закопчая с коланите и вдигна облегалката и много стабилно седи, но няма да я насилвам то природата си знае работата, когато настъпи момента сама ще си седи.
Целувки на всички бебоци ,и да оздравяват бързо болните сладурковци Praynig

# 697
Здравейте и от нас  Hug

Честито на месечинките  Hug Hug Hug

Вагинтрола го давам ама си признавам, че понякога го забравям  Blush

Днес бяхме на консултация и давам отчет  Laughing Не бягаме от постоянството да качваме 700-800 грама и този месец сме качили 750 гр. и вече сме цеееели 6 килца  Laughing и висока 63 см  PeaceУтре ще я водя да й сложат Пентаксим-а, че нещо не сме се доразбрали предния път и не го бях взела  Rolling Eyes Поздравиха ни за постоянството и ни казаха да захранваме ама на мен нещо не ми се чини, че е готова дудата, въпреки, че точи лиги на масата и реве когато кака й яде банан срещу нея  Mr. Green Ще почака още малко  Wink

Сега си на терасата в кошницата защото ми беше жал да я будя като се прибрахме и я метнах там за ужас на баща й  hahaha

# 698
  • Лавал-Пловдив
Здрасти и от мен. Днес съм на лекар и ще бягам, само да кажа, че вчера отидохме до една аптека, в която има кантар за бебета. С дрехите беше 7550, предполагам 7400 без тях. Това прави 1 кг от миналия месец, а още не е направил 4 месеца. Хапва момчето, но аз се бях притеснила, че не му стига кърмата, защото от 2 седмици сукне малко и после почва един рев, едно дърпане и аз не знам защо така ( като не съм кърмила другите ) Иначе имаше и пюрета на промоция, та се запасих със сладък картоф, морков и грах. За първо време това ще опитва, но когато му дойде времето.
Хубав ден  Hug

# 699
Мами,използвате ли нещо за сърбежа на венцине на бебчо?

# 700
Здравейте отново  Grinning
Да дам отчет от днешната консултация....качила е 520гр и вече сме 6400гр и 63 см  Peace.
Държа се мъжката докато не влезнахме в чакалнята...., Naughty чу от вътре едно друго бебенце как реве...,огледа се и като чу че майката вика повече от бебето за да го успокои....се шашна и на трепна докато не влезнахме вътре...и тогава се почна реването още преди да са ни били ваксината.Вуйчо й ,каза..."следващият път с тапи за ушите докато чакаме отвън"  Joy ...,да не чува реве ли някой или не .Та това от нас за днес...хайде мамчета приятна вечер на всички  Peace Hug

# 701
Привет и от мен!
За зъбките имам Calgel, но не съм го ползвала още и не мога да дам отзиви. Иначе малчо постоянно е с ръце в устата, но като гледам не е зъби, тъй като засмуква, а не си чеше венците. Дали пък не е признак и това? Интересното е, че дори като се кърмим се опитва да си навре пръст в устата ooooh!
Вигантол давам по една капка, дори ортопеда каза че може да не давам, но нашата фонтанела май бързо се затваря. Сол във водата според мен е направо абсурдно, чувала съм за случаи- бебета с "изгоряла" от сол кожа. Така че внимателно.

# 702
  • Русе
Мили майчета,
моля тези от вас, които имат време и желание да изкажат мнението си за "Отмяната на забраната за тютюнопушене на обществени места" в групата във Фейсбук http://www.facebook.com/group.php?gid=293813898557&ref=nf или ако нямат профил там да пишат на primeminister@government.bg  ; health_committee@parliament.bg

Лично на мен ми писна да съм затворник вкъщи, защото нямам намерение някой, който е решил да трови себе си, да трови и детето ми!

сгодена, нищо не ползвам още, но знам че всички мазила имат ефект 5-10 минути...

# 703
OnlyOne, има заведения за непушачи. Защо да няма и за пушачи? Аз лично с иван съм ходила на детски клубове и в нито един не се е пушило. Иначе смятам, че мястото на децата ми не е по кръчмите и по тази причина ми е все тая дали се пуши там или не.

# 704
Искре,смесвай кашата с плодово пюре.

Общи условия

Активация на акаунт