Отговори
# 705
  • Русе
Ger4o, в София може и да има заведения за непушачи, но в по-малките градове не се намират такива! Аз естествено не казвам, че искам да ходя на кръчма с бебето ми по нощите, а на едно нормално кафе през деня! Клубовете са хубаво нещо, да, но за по-големи деца, за да си играят, не за бебета... а да не говорим, че в моя любим град в повечето такива места майките пушат!

# 706
Герчо, къде ги видя тия заведения за непушачи? АКо в София има - ами супер, радвайте се, защото във Варна аз лично такова заведение не знам..Може да има някакъв измислен кът за непушачи, но цяло заведение ме съмнява...
Иначе и аз смятам,че на децата мястото им не е по кръчмите...ама и възрастните непушачи им се ходи по заведения и имат право да не дишат цигарен дим  Hug

Онли,писали сме по едно и също време

# 707
Здравейте мами!
Първо да почерпя защото ставаме на четири месечинки!

Честити месечинки и на Виктор на Addri и Михаел на heureuse.Ние от вчера започваме да захранваме. Започнах с морков и днес доста добре се облизваше.
Относно вигантола, още предния месец педи ни каза, че сме пред рахит и ни увеличи капките на 4. Но тъй като този месец нямаме подобрение, вече приемаме и калций по 2,5 мл сутрин и вечер. Явно не можем да приемем от АМ достатъчно.
А за килограмите, преди седмица бяхме 7600 гр и 66 см.
Аз също съм ЗА срещата. Ако дойдем ще вземем и баткото.
Относно столчето за хранене, ще ползваме от батко му, което е дървено с масичка, и става високо за маса, става и ниско. Така, че няма да купувам.
Днес разглеждах паяк за прохождане, макар че ни е рано още. Някоя спряла ли се е на паяк.
Относно косопада аз ви бях писала, че съм много зле. И какво ли не правих. Но последно си купих ампули на Диксън, останах доволна, и за да е по-добър резултата си купих серум и шампоан на Диксън.
OnlyOne  Peace Ще изкажа мнение.

# 708
Пушачи vs. непушачи ще си остане много спорен въпрос в България за съжаление. Аз съм "за" абсолютната забрана на пушенето- да може да се пуши само у дома или на открито (и то без паркове и градинки). Как може половин Европа да преживее такова ограничение, а у нас да се тръшкаме и мем, че ще загуби "бизнесът"?  

# 709
Здравейте!
И ние от няколко дни започнахме със захранването. За сега сме на морков, който за сега приемаме с облизване и с треперене на ръцете за още Mr. Green За сега не смятам да замествам хранене.
Честито на месечинките   bouquet

Сгодена, аз взех Дентинокс.

За Вигантола, педи каза да го давам до края на зимата.

И един вьпрос-бебчетата занимават ли се сами-Ема само сутрин като се сьбуди си гледа вьртележката 15-20 мин;през целия ден трябва непрекьснато да я разнасям ,да и говоря и да я гледам в очите или да се правя на маймуна-и 5 мин не иска да си играе сама,даже и ако сьм пред нея и ме вижда не става-иска си активно внимание
Тунчо, все едно описваш нас. Сутрин като се събуди и ако не е много гладна си играе около 15-20мин. или с въртележката, или с един розов хипопотам, който е окачен на кошарата. Но само сутрин. През останалото време, ако няма кой да й говори и да я заблява, се почва едно мрънкане и реване, докато някой не я вземе на ръце или не започне да й се прави на маймуна. С играчките се занимава максимум за 5 мин. и после аз ги събирам от земята.

# 710
Аз смятам, че търсенето определя предлагането. Ако няма заведения за непушачи, то значи няма необходимост от това и дори и да се забрани, то пак ще намери своя вариант за съществуване като например се регистрира като пушалня със сервиране на храна, а не като ресторант. Ако имаше необходимост от заведения за непушачи, някой щеши да е открил топлата вода (обикновенно е кранчето с червената точка) и да е направил такова и щеше да спечели сума пари. Аз съм против влаченето на деца по кръчмите и кафенетата и ако това може да стане ако в тях се пуши бих подкрепила с две ръце пушенето по кръчмите. Виж, за парковете и градинките бих подкрепила да не се пуши с две ръце. Ако питате мене по-лош пример за мен е надигането на чашката, вечерната салата, биенето на жените и трайната безработица във всичките и форми, както и социалните плащания ма ако пушачите са проблема - да ви имам проблемите  Joy. Иначе половин европа е забранила тютюнопушенето на обществени места, но пък е възможно да се купи човек кокаин и трева от всяко кьоше. Ей на това му викам аз "криворазбраната цивилизация". Да изкореним вредните навици  Mr. Green и да ги заменим с още по-вредни! Алелуяяяя!
Айде бягам, че обещах вече да не изказвам мнения, освен ако не са ми поискани, ама понякога не се стърпявам  Joy, а и гледам че форума замря нещо... Ронка, ще прощаваш, душо златна  hahaha.

# 711
  • София
Искре,смесвай кашата с плодово пюре.

Благодаря, Деска newsm78 не съм се сетила ,така няма да я изхвърлям Hug

# 712
Иначе половин европа е забранила тютюнопушенето на обществени места, но пък е възможно да се купи човек кокаин и трева от всяко кьоше. Ей на това му викам аз "криворазбраната цивилизация". Да изкореним вредните навици  Mr. Green и да ги заменим с още по-вредни! Алелуяяяя!
Ей това и аз не мога да разбера  ooooh!

# 713
Като бивша пушачка, а по всяка вероятност и бъдеща  Mr. Green ми се иска да се пуши, НО навсякъде да има добри аспирации, а не след всяко излизане да си мия косата и оставям дрехите на терасата Peace . А за детето не ми се мисли- не смятам, че трябва само да ходя и да посрещам гости, защото имам дете, и да готвя, подреждам, сервирам, отсервирам и айде няма нужда, затова са ресторантите, да не говорим, че по празници и да искам немога да събера всички гости в нас. Между другото, понеже доста често пътуваме искам да ви кажа, че нещата не са чак толкова фатални - в ресторантите мирише хубаво, е малко е неудобно да излизаш от време на време, ама така се пуши по-малко Peace Беше ми странно само по клубовете и дискотеките - отвън имаше повече хора, отколкото вътре Laughing Може би ако не се налага забрана, а се измисли как да се стимулират търговците да откриват и заведения, в които да не се пуши изобщо и хората да имат избор май всички ще са доволни :peace newsm78

П.П - Вигантола ни го увеличиха на 6 капки Shocked и утре сме и при друг лекар. Сол няма да слагам Stop

# 714
  • Русе
Герчо, мнението ти винаги ми е било интересно, така че да знаеш, че съм ти го искала Simple Smile Но изобщо не съм съгласна с теб! Пушачите имат право на избор - да си останат в тях да си пушат или да излязат на заведение и пак да си пушат. А непушачите като мен (между другото от 1 година) имат единствения вариант да си стоят вкъщи, защото не желаят да се тровят - себе си и детето си. Това разбира се, когато навън е минус еди си колко градуса... Лятото естествено, че ще сме по парковете, където пък ще бъдем заобиколени от фасове... Абе и на мен като на Ваня ми писна да посрещам гости, а искам и аз като бял човек да седна да изям една торта на Неделя, докато бебо все още си мирува в количката...

Тунчо, и Симеон е така - сутрин е като ангелче, а по-късно само да посегна да го оставя легнал и започва да крещи!

# 715
Иначе половин европа е забранила тютюнопушенето на обществени места, но пък е възможно да се купи човек кокаин и трева от всяко кьоше. Ей на това му викам аз "криворазбраната цивилизация". Да изкореним вредните навици  Mr. Green и да ги заменим с още по-вредни! Алелуяяяя!
Ей това и аз не мога да разбера  ooooh!

Къде може да си купиш кока или трева в Европа? Колкото в Европа, толкова и в България, ако не и повече.

За цигарките пак опитраме д маналитета. Последния път, когато пътувах с автобус до Смолян беше преди една година. Бях вече бременна, а шофйора щеше да удуши всички с цигарите. Щях да откача. Такова нещо в Европа няма!!

# 716
И аз съм "За" забраната на цигарите. За децата по кръчми - нямам против.
Аз съм най-спокойна когато децата ми са си до мен. Не разчитам на баби, на гледачки също.
Не съм хукнала по клубове, но искам да обядвам и вечерям нормално и със двамата си сина.
Аз също паля отвреме на време, но мога да се съобразя със тези които не пушат.

# 717
Герчо, китайското ли се забави, бе душо кукурузена? Joy Joy Joy

Мария, на отворен прозорец го препичам малкото. Много рядко през прозореца, само ако времето не позволява.

Обичам цигаритееее и след като се отбие малкия змей пак ще си пуша. Whistling Ще пуша там където може. Все ми е тая къде ще е това, в заведение или пред него. Вкъщи се пуши на терасата, тук никъде не се пуши.

Аз си намерих бивши съученици и ми е едно хуууубаво на душата... Оглеждам се за билети за българско, нямам търпение да се видя с всички в някоя кръчма/пък ми е все тая дали се пуши/...Децата ще ги пласирам на бабите...ех, че хубавооо. Mr. Green

# 718
Мария, в бг, като и в Европа може да се купи наркотик буквално отвсякъде, включително и от училищата... Наскоро даваха мисля по темана на ново - ами потресах се... Утре там ще е иван или ева... Всички се правят, че не виждат. Иначе да не забравяме в колко държави в европа марихуаната е разрешена, а цигарите не... Хмъ... Странно... Иначе на летищата, където се пуши в стъклените клетки какво, около тях не мирише ли... Или унижението на пушиачите прави цигарения дим по-поносим?
Ваня, била съм в ресторанти, в които се пуши, ама пак мирише хубаво  Mr. Green. За съжаление са рядкост
OnlyOne , на теб не ти харесва пушачите да имат право на избор, защото ти нямаш, но ти харесва ти да имаш избор, а те не  newsm78, защото ако се забрани тютюнопушенето ще е така. Пушенето по сладкарници е друга тема (там сигурно няма 2 мнения по върпоса, че не трябва да се пуши, защото се посещава и е редно да се посещава предимно от малки деца). Иначе няма закон в бг, който да забранява откриването на заведения, които са за непушачи  newsm78. Т.е. непушачите в момента са в равностойно положение. Тук обаче идва въпроса с изгодата. Не знам как е в провинцията, но тук има заведения за непушачи и то не едно и две. Знам само едно детско клубче, което има кафе към него и в което се пуши, а в останалите, които са в общо помещение никъде не съм виждала цигари  newsm78. А иначе детето ми е отгледано по такива клубчета, че аз съм социално "зло" и не мога да стоя заключена у дома.
Иначе моето мнение е, че ми е все тая дали има забрана за пушене или няма. Мойте деца посещават кръчми, в които не се пуши и това е избора, който съм направила аз. Пушачите не ми пречат, защото те са си в техните си кръчми. Ако отида в тяхната кръчма се съобразявам с техните правила.
Еди, във Вегас нявсякъде се пуши  Mr. Green - ще ти донеса снимки с цигарка обещавам! Специално ще си запаля за снимките. И ти имаш кръчма на 2 минути от вас, дето не се пуши на цял етаж, кво рИвеш  Joy. Ако запалиш едно фасче по средата на етажа за непушачи дали няма да те линчуват, ама защо пък трябва като влезеш на етажа за пушачи да кажеш на 100 човека да се съобразяват с теб  newsm78. Не го разбирам. че на мен утре може да не ми харесва и да се пие пред децата ми... И какво...
Ронка, китаеца е за бой, аз съм невинна  Mr. Green  Joy hahaha

# 719
Аз съм против това да се наложи забрана да се пуши навсякъде.Има заведения в нашия "малък "град където изобщо не се пуши...,защото това е заведение където има и малки деца...и по принцип за тях е направено,ако има майки които пушат ,.... навън или няколко часа толкова ще издържат без цигари. NaughtyДалеч съм от мисълта ,че най доброто за едно дете е кръчмата ,пък било то и да не се пуши в нея  Naughty.Казвам го от позицията на пушач... Peace ,но както казва Ронка ,като се отбие...паля си цигарката и това е Mr. Green и в нас се пуши на терасата .Така ,че който не му изнася да намери изход от ситуацията ,а не всички пушачи да са му виновни/с най добри чуства към непушачите  Hug/.
Днес съм щастлива ,баща ми е жив и здрав ,след инцидент на пътя.... Praynig Grinning...,за което разбира се изобщо не мога да благодаря на пътното ,за "добре" опесачените пътища в нашия регион!
Споделих с вас момичета и ви пожелавам лека и спокойна нощ Hug

Общи условия

Активация на акаунт