Отговори
# 660
  • Ловеч
Влизам да ви се похваля. Родата ни се увеличи с мома вчера. Детенцето е на племенника на мъжа ми, та се смях вчера, че вече съм станала баба  hahaha Joy
Направих на бебо пюре от морковчета и го сложих във формички да се замразява. Та да пита по запознатите мами, като за начало 4 формички ще ми стигнат ли за захранване, а останалото количество да го сложа в пюрени бурканчета?!
И да се пооплача:
Малчо не е акал 3-ти ден, обаче гледам, че и коремчето не го мъчи, не се присвива, та ще чакам още 2-3 дни и тогава ще вземам мерки.

Чипче мерси за споделеното за сядането, аз до сега съм правила точно това което не трябва ooooh!

За сядането и изправянето-ортопедът ни каза, че когато бебето иска да се изправи, да му асистираме, боча да не го хващаме и дърпаме за ръцете. Просто да държим бебето за трупчето внимателно,а когато се отпусне да го оставим да си тупне само назад.

Може събиранто да го направим през септември, за да не е станало студено, пък и мисля, че голяма част от нас ще желае да отпразнува първата годинка на бебето.

Ами ние като сме родени септември  Wink Laughing
Колкото до косопада, аз си реших проблема!

# 661
Здравейте, дами!
Ние сме добре, кишата е голяма, та Габи пак си спа на балкона. Много й е кеф.
Столче имаме на Бертони и каквото е- такова, на харизан кон ...
И аз да питам Ани за заместването на цяло хранене и с какво са й препоръчали  newsm78. Ние още си караме на кърмица без водица и сме си екстра и двете. Другия месец ще си ходим при нашите, та пак ще ме почнат  Laughing. Поне ще взема малко домашни картофки.
Онзи ден мъжът ми предложи на Габи картофче от картофената салата с лук и ако не го беше дръпнал навреме щеше да го налапа  Grinning. Но иначе интерес явен не проявява към нищо на масата. Според мен й е рано  Mr. Green.
Вчера пък говорих с една приятелка- интелигентно момиче, трето детенце гледа- преди 20ина дни започнала да му дава плодови пюренца- кайсии и праскови- така започнала и с другите 2 деца ...  Tired Детенцето е на 3 месеца и нещо.
Друга моя позната пък дава през деня кисело мляко, за да "събира" мляко за през нощта, понежене не й стигало, но там драмата е пълна- нямат средства, информация никаква, а детенцето е на 2 месеца  Sad.
Та такива неща по света ...  Thinking
Руми, честито, бабче  Party.

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 17:54 от vanirra

# 662
  • Лавал-Пловдив
Ето ме и мен, при нас нищо интересно, реанимираме от вчера. На гости бяха семейство с момиченце 5 седмици по - голямо от Сами, която ми се стори огромна. Тя приличаше на дете, а той до нея на бебе  hahaha Общо взето се харесаха - той и се хилеше беззъбо, а тя ревна с глас. Ще кача снимка да ги видите двамата какъв тандем са.

# 663
Един много деликатен въпрос За майките с момичета:
Почиствах срамните устни на Катето и забелязах, че не се вижда дупчицата на влагалището. Да обясна подробно-значи има ги големите срамни устни и малките, но като отворя малките и не виждам, това което виждам при мен. Виждах на снимки какво е синехия. При Катето няма срастване на самите срамни устни. Но не мога да разбера наред ли е всичко. Снаха ми имаха такъв проблем и я води на гинеколог, който й е казал, че трябва да вижда когато разтвори срамните устни, това което и при себе си. Аз дупка на влагалището не виждам, а само ципичка.
Не знам дали ме разбирате, но ако може да кажете как е при вас.

Бабо  Grinning Heart EyesРуми, д-р Вълешков каза за изправянето, а за събирането може в началото на септември или вкрая на август, както ще е удобно за всички! И аз съм една "червена шапчица$ Hug

Все дописвам- за Марагидик, има къщички, които са ремонтирани и много уютни, а в хотела не съм влизала честно казано. От къщичките има едно- и двуфамилни.

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 18:15 от chip4e

# 664
  • Пловдив
В комплекс Ягодите съм била. Приятно местенце. Познавам управителя и евентуално мога да се заема с организирането.

# 665
Здравейте, да се отчетем след днешната консултация - качили сме 400 гр и сме порастнали с 2 см и вече сме 6600 и 62см. Казаха, че е добре и да си продължаваме само на кърма  Peace
Това, което ме озадачи е, че ми каза през вечер да слагам по шепа сол във водата, когато го къпем, за да се подсили мускулатурата  newsm78 Та сега съм в чуденка да я слагам ли тая сол или не, като по цял ден шава, ритка си, правим редовно масажчета и гимнастика?
Руми, честита ви мома   bouquet

# 666
Руми,по-добре замрази повече кубчета пюре,защото можеш да правиш толкова,колкото ти е необходимо,да смесваш видовете пюре,да добавяш в кашата и тн.Ако замразиш в буркани и не се изяде,ще трябва да го хвърлиш.Не се знае за колко време какво количество пюре ще започне да яде бебето.

Ваня,логиката не я знам,но аз не бих слагала. сол.Бебетата дишат с кожата си и екстра поемането на сол в тези месеци не е добре за техния организъм.Затова не бебетата не се дава да пият и минерални води.

# 667
  • Пловдив
Чипче,при Дидка всичко изглежда както при големите ,така че не знам Thinking.Защо не се посъветваш с педиатъра Peace

Руми,да ви е честито  bouquet

От два дни и давам по няколко лъжици пюре на Диди.Ми кво да ви кажа,пълна скръб е.Нито преглъща назад,нито отваря устата,нито седи,а бе не е готова.Така че ,ако не се налага,не захранвайте по-рано Naughty

Столче реших да не взимам,а ще си карам със старото.Ще храня първо единия,после другия,а  после ще видим.

С вигантола и аз съм много непостоянна Embarassed(добре де,в чужбина пък грам не го дават,при положение,че не са толкова слънчеви страни Thinking)

# 668
добре де,в чужбина пък грам не го дават,при положение,че не са толкова слънчеви страни Thinking)
Дават го, дават! По 4 капки са изписани на Кристиан от раждането! Аз давам по 2-3. Признавам, че и аз бях доста нередовна, особено при наличието на слънчице. Спалните ни са южни и като пече, събличам и го оставям да рита по голо дупе и краци. Simple Smile

# 669
След 1 седмица неакане преди малко лайнян тайфун помете нашата къща  Joy. Много съм доволна.
Ваня, солта във водата е опасна - аз не бих слагала.

# 670
Чипче, и на Ели всичко й е като при големите ...виждам входа на влагалището като разтворя устничките ...Ако те притеснява нещо,най-добре да помолиш педито да я погледне на следващата консултация!

Хубава вечер на всички , ние ще се къпем след малко..

# 671
За вигантола-мой познат док. ми каза, че в други страни - като Германия напр. не се изписва вигантол.
Утре сме на консултации и ще задам вси4ките си въпроси.
Лека вечер!
Благодаря за мненията ви!

# 672
  • Русе
Идеята за среща е страхотна!!! Когато и където кажете, живот и здраве съм на линия!  Hug

Изпуснала съм "На кафе". Къде мога да гледам запис?

След 1 седмица неакане преди малко лайнян тайфун помете нашата къща  Joy. Много съм доволна.

Joy Joy Joy Ще ме умориш!

Деси, как е малкото бузесто Саши?

Аз пък не съм изпускала до сега Вагинтола, но давам само по 1 капка... така каза педи.  newsm78

# 673
Бамби, кураж и успех! Дано всичко се оправи бързо и хубаво!  Praynig  Слезе ли ти кърмата , слагай бебо често да суче...

# 674
В Англия сьщо не дават Вигантол, и СЗО не препорьчва;

Сол вьв водата е опасно, интересно ми е какво обяснение е дал лекарят за механизма на действие ...

И един вьпрос-бебчетата занимават ли се сами-Ема само сутрин като се сьбуди си гледа вьртележката 15-20 мин;през целия ден трябва непрекьснато да я разнасям ,да и говоря и да я гледам в очите или да се правя на маймуна-и 5 мин не иска да си играе сама,даже и ако сьм пред нея и ме вижда не става-иска си активно внимание

Общи условия

Активация на акаунт