Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 6

• 55 152
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • Казанлък
Момичета, от няколко дена корема ми се стяга, става твърд и после се отпуска. Нямам никаква болка. Случва се по няколко пъти следобед. Незнам дали това не са контракции и се чудя какво да правя. А по принцип трябва да съм на ЖК чак на 21.04 и се чудя дали да не потърся лекарката по-рано.

# 691
контракций са,но може да са безопасни.дори и да идеш на лекар ще те питат колко често ги имаш (примерен брой на ден) и през какви интервали.забележи го това.ако са до 10 бройки на ден май се водят подготвителни въпреки,че като ти гледам седмицата е леко рано,ама кой знае.....и ако не са на горе/долу равни интервали пак влизат в безопасните. не е лошо да ги засечеш един ден и да идеш на лекар после.там да ти видят шийката как ти е и ще ти дадат магнезий да пиеш.той успокоява тези неща. успех! не с еплаши.щом няма болка не е страшно. аз например имам (моите са подготвителни със сигурност) и ги имам от един месец някъде,че даже с лека болка са,ама съм си добре и си кюта.два пъти съм ходила на лекар,ама нямам ненормални отклонения.

# 692
искам да попитам само дали след като ми е свършил цикала (тоест 4 дена са минали от както ми е свършило) мога да забременея?

# 693
възможно е

# 694
Може да си, може и да не си. Направи си тест.

# 695
Има шанс по всяко време.Малко вероятно е 4 дни след МЦ,но има доста бебета родени с малката вероятност. Peace

# 696
Ми... бременна си  Wink

# 697
Спокойно,аз съм от четвъртия месец така,че даже и по-рано.Пия магнезий като бонбони и пак са ми далеч повече от 10 пъти за деня.Слушай си доктора,пий каквото трябва и почивай когато може.Моите вече са даже болезнени,но аз съм накрая.Ти се следи добре и за всичко си питай лекаря.Наблюдавай си секрецията от влагалището,кръвното,следи движенията на бебо и не се притеснявай.Във форума си има отделна тема само за контракциите,може да я проследиш.

# 698
теста кога да си го направя,след като цикала ми е свършил?почти сме сигурни че сперма не е попадала около влагалището ми?

# 699
тест може да направиш поне на 1 ден закъснение на цикъла

# 700
  • Някъде там на юг...
почти сме сигурни че сперма не е попадала около влагалището ми?

И в такъв случай за какво е темата?

# 701
а дали може да я пуснеш тази тема тук? темата за контракцийте.

# 702
  • България
Според някои учени-да,според някои-не!
Или иначе казано 50 на 50  Wink

# 703
  • България
За мен си е твърдо-да Wink
Честито!!!

# 704
темата е пуснах за да ми дадете някакви отговори и да ми е по спокоино

Общи условия

Активация на акаунт