Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 6

• 55 414
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
да но на видеозона се показва че съм в четвърта г.с. и е 10.3мм това не е ли нормално ?
Ох незнам притеснявам се... Sad

# 106
да но на видеозона се показва че съм в четвърта г.с. и е 10.3мм това не е ли нормално ?
това 24.12.2009 е първият ден на последната ти менструация ли е? защото ако е така то зачеването трябва да е станало на 7.01 2010г ако цикълът ти е редовен ие на 28дни.Овулацията  е на 14-ия ден от първия ден на менструацията в идеален случай,цикъл на 28дни.Затова нещо с твоите сметки че бебето е заченато на 16-20.01 не знам как ще стане,освен ако си с много нередовяен цикъл.Нещо не се получват сметките,виж това
http://www.bg-mamma.com/pages/calculator

всъщност сега намерих този календар,внеси си датите на последната менструация и пише и седмиците
http://www.mamaibebe.com/calc.php

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 11:17 от Denito

# 107
  • Варна

Дефакто никой от нас не знае реално в коя седмица си, така че не можем да дадем и мнение. Като отидеш след седмица док ще установи расте и колко е пораснал ембриона.
Това , което са то писали за овулация на 14 ден след ПМЦ се приема за норма, но изобщо не е задължително да е така. Има и по-късна и по-ранна овулация.

5 табл Фолиева киселина и на мен ми се виждат много. ooooh!

# 108
да това е датата на последната ми менструация,но да кажа напоследък беше нередовна а и 3-4 дни тогава имах някакво кафеникаво течение след това към 29 ве4е беше нормално течението продължи до 03.01.2010.
Аз съм сигурна че е след 16 защото тогава за пръв път правихме опит за бебе

Благодаря ви за отговорите,да и аз така мисля за овулацията защо трябва да е на 14 ден,ох незнам дано всичко да се развива добре......... Hug

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 12:02 от AnMary

# 109
Препоръчителната дневна норма е 4000 международни единици. Да не би да ти е изписал опаковка от по-малко милигами и за това 5 да пиеш? Иначе и на мен ми се струват много. Ама както и да е аз не съм лекар. А за другото не се тревожи. Всичко ще стане ясно на следващия преглед. Ако сакчето расте значи няма проблем на този етап.

# 110
фолиевата киселина е от 0.4 мг

# 111
ами ако си сигурна че е станало на 16-20.01,то тогава твоите седмици се изчисляват по-трудно,но може и бебчо да етам някъде реално 4-5-6г.с,но сподели си с притесненията с гинеколога,обясни му кога сте правили бебе и той ще ти обясни и ще ти каже как стоят нещата,нали е затова.Той най-добре ще ти каже,но най-важното е наистина да се следи дали расте ембриона.
При мен също бебето расте поназад от реално сметнатите г.с,защото овулацията ми беше по-късно от нормалното,но това гинекологът ми не го смята за притеснително,а и на феталната морфология също ми казаха кога евентуално ми е било зачатието.Всъщност щом со ит София,спокойно можеш да отидеш на фетална морфология още в 9г.с .,и там ще ти кажат всичко,поне моят гинеколог ми препоръча сам ФМ още в 9г.с.

# 112
какво е това миличка фетална морфология/?
къде се прави?(извини ме за невежеството) Embarassed

# 113
ами пусни в търсачката или в гугъл фетална морфология и прочети,за София не знам кои са специалистите,но в здравния форум има много теми.Аз ходя във Варна,и много ясно и подробно се вижда всичко на бебчето,а още в 9г.с се следи за някакви хромозоми,имали ги,няма ли ги,за да не те объркам по-добре си прочети,че и аз не съм наясно с терминологията.
Но ако нещо те притеснява въобще около бебенцето(но според мен няма място за притеснения,всичко ще е наред,ще видиш,кажи и датата за раждане кога ти сметнаха) то поне посети друг гинеколог за консултация.

# 114
# 115
здравейте. Незнам дали съм за тази тема. Имам няколко въпроса. На 07.01.2010 бях на преглед защото установих че съм бременна. По точно правихме бебе. Когато отидох на лекар имах плоден сак с жлъчен мехур в който тепърва ще се развива ембрион. След 1 месец и два дена отидох пак на преглед и бебето беше станало 3.6 см. Възможно ли е за един месец това. Това ми е втора бременост, но такова нещо не помня при първата. И друго по ехограф излиза че съм 11 г. с.
а по изчисления на мензиса че съм с 4 седмици по малко newsm78

# 116
Момичета вие как сте със запека / с извинение/ имате ли, аз съм доста зле.
Чай от зърнастец. АГ ми го изписа и нещата се регулираха.  Peace

# 117
mar_6, главоломно се  развиват моларните бременностти мисля, но при  теб не е така. Според мен (от това, което пишеш) всичко си е на ред. Ходила си миналия месец, тогава си установила. Значи била си най-малко в 4 г.с. и месец по-късно се падат 9 г.с. , но само в случай че ти си сметнала вярно, а и ехографа бърка. Ако е имало нещо притеснително лекаря е щял да ти каже.

# 118
  • София
Момичета вие как сте със запека / с извинение/ имате ли, аз съм доста зле.
Чай от зърнастец. АГ ми го изписа и нещата се регулираха.  Peace

Вземи си ДУФАЛАК, страшно много помага и лекува! То се препоръчва както за бременни, така и за кърмачки и дори за самите бебета! Моя син има проблем с акането (с извинение) и сега му давам ДУФАЛАК! Пий го две седмици после почивка и така....но той си лекува и аз го пиех като бях бременна!
Успех  Wink

# 119
дравейте момичета,отново се включвам и аз.
Да кажа отново на кратко последната ми менструация беше на 24.12.2009 ,но беше кафеникаво течение нормалната менструация започна някаде към 29.12.2009. Имаше бебеправене след 16.01.2010 сигурна съм че е станало тогава или към 20.01.2010.След положителни два теста и един кръвен със стойности 721.6 отидох в Шейново на 12.02.2010 и ми потвърди доки бременността на снимката на ехографа се видя плодния сак и пише 4г.с. 10.3мм.Каза ми да започна да приемам фолиева киселина по 5 таблетки,сториха ми се множко но го правя..
В събота на 12.02.2010 прокървих леко(кафеникаво зацапване само когато се обарша от WC) и веднага отидохме до Шейново пак,доки каза че матката ми е затворена добре,но се притеснява защото според неговите изчисления трябва да съм в по-голяма седмица а сака не отговаря на това,т.е. той смята откакто ми е била последната менструация седмиците , незнам недоумявам.Аз мисля че съм в ранна седмица както и да е ако някой може да ми каже нещичко ще се радвам много и ще се поуспокоя-кога при вас се видя ембрион,сърчице,как си изчислявате седмиците и т.н..
Предписа ми Утрогестан и Папаверин да приемам.След седмица пак съм при него да ме види расте ли и какво се случва.
Моля ви момичета,ако някой е имал подобен проблем да ми помогне.
Благодаря ви!  

Днес пак ми се появи такова леко зацапване,възможно ли е да е след секс да се появява?Не ме боли нищо,симптомите за бременност ги имам.
Какво може да е мили момичета?

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 11:15 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт