Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 6

• 55 768
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
lina55,само да спомена ,че проивозачатъчните не лекуват поликистозни яйчници,а само  отлагат във времето нещата.Коментирайте с доктора този проблем,преди да вземете най-правилното решение какво да правите.Защо противозачатъчни,при положение,че искате бебе.Най-добре отиди на гинеколог-ендокринолог.

Последна редакция: пн, 01 мар 2010, 23:33 от murffin

# 301
Здравейте мами, имам един въпрос и се надявам тук да намеря отговор. Предстои ми раждане към края на април - секцио. Как да си избера подходяща дата, търсих в google но неуспях да намера нищо. Чувала сам, че според дтата се определя детето.

Zdraveite mami, imam edin vapros i se nadqvam tuk da namerq otgovor. Predstoi mi rajdane kam kraq na april - cekcio. Kak da si izbera podhodqshta data, tarsih v google no neuspqh da namera nishto. Chuvala sam, che spored dtata se opredelq deteto.

---------------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 00:10 от AnMary

# 302
Zdraveite mami, imam edin vapros i se nadqvam tuk da namerq otgovor. Predstoi mi rajdane kam kraq na april - cekcio. Kak da si izbera podhodqshta data, tarsih v google no neuspqh da namera nishto. Chuvala sam, che spored dtata se opredelq deteto.
                                                                                                                                                                                                           Не е  голям избора одсвен ако не тръгне само.И на мен ми предстои същото,но лекаря каза,че се следи зрелоста на плода и ако не бърза самото то,го правят около 10-тина дни преди термин не повече.Ако искаш посъветвай се с нумеролог за съдбовни цифри.   

# 303
  • София
hristina_, говори с гинеколога си, при който ще раждаш. Обикновено секциото се насрочва една или две седмици преди термин.
За значение на различните дати можете да се консултирате с нумеролог.

# 304
hristina_, каквато и дата да избереш все тая, тя няма да е избор на детето. Вие ще сте се намесили в Природата един вид. Всъщност важна е не дата според номерология, а да се роди бебето на възможно най-безпроблемна (в пред вид адаптацията) дата.
Желая ти здраво бебе и бързо възстановяване.

# 305
hristina_, каквато и дата да избереш все тая, тя няма да е избор на детето. Вие ще сте се намесили в Природата един вид. Всъщност важна е не дата според номерология, а да се роди бебето на възможно най-безпроблемна (в пред вид адаптацията) дата.
Желая ти здраво бебе и бързо възстановяване.
                                Супер казано newsm10,аз също мисля така.За нашето секцио си мисля да е 18 април,скъсаха се да ми обясняват колко тежка била тази дата и сборното 9 от нея за  човека,който щял да я носи.А моята идея е супер семпла,просто и баткото е на 18та дата роден/и кученцето ни също Laughing/Дано не са прави.

# 306
Здравейте мами, имам един въпрос и се надявам тук да намеря отговор. Предстои ми раждане към края на април - секцио. Как да си избера подходяща дата, търсих в google но неуспях да намера нищо. Чувала сам, че според дтата се определя детето.

---------------------
Пишете на кирилица.

Колкото по-близо до термина,толкова по-добре   Hug

# 307
вчеря излизах и няма да ви описвам от 15 минутно ходене как ми дотежа и се втвърди корема, как ме заболяха краката и кръста и ходех едвам -едвам, по-зле и от баба...Ами че то аз не мога да мръдна никъде, ако не съм с кола... Close После цял ден ми беше тежко на корема.
Исках да питам за киселините,понеже доста ме мъчат на последък, направо са си постоянни и много натрапчиви...Четох сума ти статии в нета, знам че лек няма, знам препоръките за храненето...що сода изпих не е изтина, пробвах и с Талцид, но облекчава моментно....
Та въпросът ми конкретно е каква храна ядете, тези,дето ви мъчат киселини...защото при мен излизат от всичко - дори от сух хляб #Cussing out  или дори като пия само вода

# 308
tuly, аз в последния месец и от содата получавах киселини. #Crazy Беше ужасно, почти не се хранех. Седмица преди да ме срежат пиех само газирана вода и изяждах по един сладолед и три блокчета шоколад. Това ми беше менюто. Безкрайно нездравословно, но единствен вариант за мен.

# 309
  • София
При мен положението се усложняваше от болна жлъчка. Малко успокоение получавах от сода за хляб или газирана вода.
Може да прозвучи гадно... понякога само повръщането ми помагаше.

# 310
tuly, аз киселини имах само в 8-9 месец, правех си топло мляко с мед (освен содата), моье да се каже, че облекчаваше болката

# 311
Здравейте,
след три положителни теста за бременност, си записах час при гинеколог, който е чак в понеделник. Според моите изчисления ако действително съм бременна, трябва да съм в 5-6 гестационна седмица. Притеснението ми е, че от няколко дни ме боли корема непрекъснато. Лошото е, че не мога да определя болката и да я локализирам. Понякога имам чувството, че само стомаха ме боли, друг път - корема, друг път - по-надолу. Някой може ли да ме ориентира от какво може да са тези болки и доколко са опасни?
Благодаря!

# 312
Най-добре е лекар да каже.Понякога има болки от това,че нараства матката и връзките,които я държат започват да се поразтягат,нищо страшно.Малко но-шпа и ще се оправиш.Ако приличат на предменструални,може да си около датата на липсващия в сучая мензис и затова напомня за себе си.Може и колитни болки да са щом се местят и нагоре.Опасност има когато има течение/зацапващо кървене,макар,че имплантирането на яйцето може леко да оцвети бельото/Както виждаш доста неизвестни,така че най-добре се обади на лекаря и го запознай с проблема.

# 313
riga, благодаря за отговора! За щастие нямам кървене. Ще почакам до понеделник, защото по телефона не виждам как ще ми помогне лекарката при положение, че дори все още не е установила бременността.

# 314
гледай да не вдигнеш температура/ако е вирусно/ ако има такава,можеш да пиеш само парацетамол и то в краен случай,не повече от две и половина ,три таблетки за деня/не повече от три дни/Споко,може и просто да се притеняваш от новите обстоятелства около теб и да ти се присвива душичката newsm47

Общи условия

Активация на акаунт