Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 6

• 55 484
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте мами!Искам да ви попитам за добър лекар в Надежда или района за следене на бременноста,8 г.с..Благодаря предварително!

# 511
  • София
duhchedobi, потърсете инфо в Здравният справочник.
В Надежда има две ДКЦ-та, 8 и 24. За 24та нямам инфо, в 8ма не препоръчвам гинеколозите.
Можете да направите вариант гинеколог от 8  или 24 ДКЦ по касата + частен гинеколог.
Аз направих така, като цяло бях разочарована и ходех само при частния. Направление за раждане и талон все пак всех от 8мо ДКЦ.

Можете да проучите въпроса и за платено проследяване на бременността към някоя б-ца, частна клиника и т.н. На ФМ ходих във "Фемина", в района на Сточна гара. Раждах в Тина Киркова.

# 512
  • Пловдив
здравейте,

някой чул ли е че майчинството може да стане от 400 дни само 45 преди и 45 след раждане и след това да се мине на минималната работна заплата?
Искам да питам, защото се чудя дали да довнасям за по-голямо майчинство в следващите месеца, а сумата не е малка, дали това ще е на сериозно и ще се приеме или по-скоро само се чудят от какво да спестят пари?  newsm78

# 513
Говореше се за 225дни да станело,при това с предварително осигуряване доста повече от 12месеца,но мисля,че не го приеха.

# 514
Здравейте, вчера ходих по спешност в МД, защото прокървих и ми казаха, че плодният сак е 3мм, но май е прекалено малък за шеста седмица. Този плоден сак на коя седмица отговаря?! Аз и бях с късна овулация, така че гледам да не се тревожа много, но трудно се получава!  Embarassed

# 515
  Ако си била с късна О е нормално да е по- малък и да не отговаря точно на седмицата си. Не съм много сигурна, но мисля, че върви със седмица назад. Доктора какво ти каза? Гледай да мислиш позитивно и всичко ще е ОК.  bouquet

# 516
Каза само че е много малко за седмиците си, не каза обаче с колко назад върви! В чуденка съм и аз! За всеки случай си взех болничен и сега почивам, че да не стане беля....

# 517
  • София
Здравейте,

Аз от неколко дни забелязах леко подмокряне на бельото(све едмо съм изпуснала няколко капки при пишкане). Сега една приятелка ме стресна като каза че това може да е изтичане на околоплодни води.
Освен това често ми се пишка и винаги имам усещането че не съм се изпишкала докрай.

# 518
  • София
stassimira, консултирай се с гинеколога си.
Могат да направят изследване и да разберат дали са околоплодни води. И да ти пуснат една микробиология.

# 519
По време на бременност се увеличава секрецията от влагалището,а честото пишкане е защото се притиска пикочния мехур от тежеста на матката.Сега тя все още е над мехура,като порастне още малко ще се повдигне и ще освободи/после като стане много голяма към 8мия месец пак ще го притиска заради тежеста на бебето вече/Аз имам смъкване на матката от първата бременност и поради тази причина също усещах в началото ,че все едно не съм се изпишкала докрай.Това идваше при мен от притиснатите уретри.Не забравяй да си питаш най-вече доктора за всичко,което те притеснява.Ние всички сме много индивидуални и може  някоя от нас без да иска да те разтревожи излишно.

# 520
stassimira, консултирай се с гинеколога си.
Могат да направят изследване и да разберат дали са околоплодни води. И да ти пуснат една микробиология.
                                                    newsm10  Задължително

# 521
А другия път като ви се скъса презерватива, има едно хапче до 72 часа действа  Mr. Green това в случай че не искаш да си бременна.

# 522
Здравейте, има ли някави симптоми, ако е започнала да се скъсява шийката на матката?При първа бременност за колко време е възможна да се скъси напълно? Бях преди една седмица на преглед и всичко си беше ок, но от няколко дни имам чат пат контракции и ме е страх, че може шийката да се скъси, а съм на преглед чак другия вторник.

# 523
в коя седмица си?

# 524
riga, към края на 6-я е. Тя пита се притеснява от 18.03. насам. Не ми е ясно обаче защо, щом се притеснява не се обади на лекаря си за преглед.
ivetka79, аз бях от началото с контракции. Трябва да не са болезнени и да са по-малко от 5 за час. Следи и движенията на бебето. Уговори си преглед бързо, не чакй до идния вторник.

Общи условия

Активация на акаунт