ПОМОГНЕТЕ! ТЕЗИ СТРИИ НЕ СПИРАТ ДА СЕ УМНОЖАВАТ!

• 57 701
  • 539
  •   1
Отговори
# 195
Някой може ли да ми каже от къде мога да си купя витамин Е newsm78

За пиене или за мазане?

За пиене има много на най-различни фирми. Аз лично си купувам витамини на Now foods и GNC. И двете фирми имат магазини в БГ, но идва по-евтино да се поръчат от Англия или Щатите. Иначе поредполагам, че в по-големите аптеки ще ти предложат витамин Е на тези и други фирми, също ще ти предложат комбинирани витамини за коса и кожа, но не те съветвам да си купуваш такива - съдържанието на витамини в тях е много ниски и излизат много по-скъпо.

Течен витамин Е в България не мога да ти кажа от къде можеш да си купиш, но предполагам, че все някъде продават.

Иначе можеш да си поръчаш от тези сайтове:
http://www.chemistdirect.co.uk/fsc-vitamin-e-oil-liquid-100iu_1_53290.html
http://www.chemistdirect.co.uk/vitamin-e-oil-100-pure_1_4365.html
(доставката е към 10 паунда, но ако използваш посредник ще дойде по-евтино)

http://www.iherb.com/Search?kw=liquid%20vitamin%20e
(доставката е 4 $ и има кодове за 5 $ отстъпка от първата ти поръчка, но не е добре да правиш поръчка на обща стойност повече от 30 лв (с доставката), защото може да ти я обмитят.)

Като гледаш продуктите, обръщай внимание и на концентрацията на вит. Е във всеки един.

Не съм пробвала нито един от тези течни витамин Е-та, но мисля скоро да си поръчам някой, защото съм решила да си правя домашни кремове. (Joy)

Витамин Е със сигурност ще направи кожата много по-хубава, но честно казано, едва ли ще има какъвто и да е ефект върху стриите. Както вече коментирахме многократно, ако въобще има методи, които ги премахват, те са агресивните методи..  Sad

# 196
искам да се похваля.....днес изпитах ужасните сърбежи на изгореното място и се чесах мн.....кожата ми се обели и стриите ми са изравнени с другата кожа..........СУПЕР ДОВОЛНА СЪМ...Simple Smile)))))))))))))) Twisted Evil

Еми какво да ти кажем освен Честито обелване!!   bouquet Laughing (колкото и тъпо да звучи)

С този Пюр Скин Тоник ли го постигна? Извинявай за заблеяността ми, но така и не разбрах на коя фирма е този продукт..?

# 197
ДА!! само с тоника-той е на бг фирмата биотрейд(bio trade-pure skin tonic)не съм очаквала толкова добри резултати,но ето 4е са налице!!! Sunglasses иска се търпение и мн "оливане"..аз ще продължавам да си го ползвам ,сега ме е страх 4е като спра да мажа с него и пак ще се задълбочат...ама не ми се мисли за това мн мн де..Simple Smile

# 198
е честито, една приятелка има същия проблем ще й го препоръчам и след това ще докладвам за резултатите Wink

# 199
ДА!! само с тоника-той е на бг фирмата биотрейд(bio trade-pure skin tonic)не съм очаквала толкова добри резултати,но ето 4е са налице!!! Sunglasses иска се търпение и мн "оливане"..аз ще продължавам да си го ползвам ,сега ме е страх 4е като спра да мажа с него и пак ще се задълбочат...ама не ми се мисли за това мн мн де..Simple Smile
мила честито и от мен.би ли дала повече инфо сега как ти е кожата?какъв е ефекта?-стриите посвилили са се,има ли такива които ги няма вече,как така изравнени с кожата? newsm78като ми отговориш веднага отивам да си взема второ флаконче Praynig  bouquet

# 200
стриите вече не са ми вдлъбнати и изразени,а са равни с кожата,нямам никакви забележки за състоянието на кожата,тя се обновява,продължава да ми се бели повърхностно-седи като на пърши леко,но според мен това е нормално,смисъл дебелия слой изгорена кожа падна и докато с еобнови там кожата напълно си иска време..те просто не си личат толкова,а са замаскирани ...сега аз знам че там съм имала и ги търся,свивам си крака,гледам на тая светлина,на оная..но повярвайте ми ако отида на плаж,никой няма да забележи за тях,ще пусна снимка поне горе долу ако може да видите нещо
http://kama1234.snimka.bg/other/strii.488914
парола 1234;само да поясня 4е тези петна са ми по рождение,не ги гледайте тях,че изглежда 4е там имам,а тям нямам стрии,те са съвсем по долу
Щом този по безобиден метод работи до няква степен,предстявям си какво ще е с по агресивния химичен пилинг,според мен той е за по дълбоки,стари стрии.
Имах наченки,които се забелязваха при свит крак,сега ги няма,има остатъци където стриите са били по дълбоки,то се вижда:))

Последна редакция: пн, 05 апр 2010, 12:47 от бойка*

# 201
мила май наистина има ефект.  bouquet Praynig
та значи веднага и аз започвам отново с тоника.като се замисля моите не са равни с кожата а много малко по на горе а пък някои са вдлъбнати newsm78но ще пробвам с тоника нищо не губя.и без това толкова пари вече се издадоха та .......... #Cussing outбраво на теб.сега продължаваш ли с тоника?

# 202
да,ще продължа да се мажа с тоника поне докато не почна да се пека по плажове,така или иначе имам още половин шише..Simple Smile)))

# 203
да,ще продължа да се мажа с тоника поне докато не почна да се пека по плажове,така или иначе имам още половин шише..Simple Smile)))
да аз тъкмо това се сетих-идва хубаво слънчево време и май е вредно да се мажа с него въпреки че там освен на плаж или на море няма как да ми навреди на кожата нали? newsm78

# 204
на мен не ми се рискува с тва силно слънце лятото..затова максимум още 1 месец ще се мажа и спирам ,за да отдъхне кожата докато стане време за плаж:)

# 205
да аз тъкмо това се сетих-идва хубаво слънчево време и май е вредно да се мажа с него въпреки че там освен на плаж или на море няма как да ми навреди на кожата нали? newsm78

Ако ходиш с непрозрачни плътни дрехи където са ти стриите - не. Но ако искаш, за по-сигурно може да намазваш със слънцезащитен крем с висок фактор преди да се облечеш.

# 206

Ако ходиш с непрозрачни плътни дрехи където са ти стриите - не. Но ако искаш, за по-сигурно може да намазваш със слънцезащитен крем с висок фактор преди да се облечеш.
това реших и аз.защото всъщност ще трябва иначе да спре борбата със тези гадинки а според мен това не е удачно.аз реших и друго-ще започна да се оливам с тоника и ще продължа с крема с киселина дано да има ефект.

# 207
момичета искамда споделя какво открих всъщност.разгледах почти всички продукти в негта които са за лечение на стрии и се оказва че всичките имат няколоко общи компонента-морските водорасли или морски компоненти задължително някакво масло и провитамин В5.заинтересувах се защото снощи си писах с една жена която прави химически пилинг за стрии та разбрах няколко неща:първо специално тя прави пилинг на по-млади стрии-моите са над 3 години.,но като прави пилинга задължително отгоре слага и крем за заличаване на стриите.тя използва симулциум но като се поразрових и галеник и виши и симулциум и на деклеор и на клиник имат общите съставки.защото тя ми даде на мен следната препоръка7щом ме е страх за химическия пилинг да правя следното -вечер да се мажа с глико-а с 12%киселина а сутрин и на обяд със симулциум или крем с подобни съставки.защото като си говорихме за пилинга който прави тя каза че не дава гаранции но тази схема трябва да подейстав защото хем обновяваш кожата хем и лекуваш.намерих една статия и ще я копирам за да я видите а също ще кача някои линкове на кремове за стрии да си кажете мнението.http://www.kozmetika.bg/show.php?productid=15849 и http://www.euro-woman.net/stretch_marks.html[ftp]] и http://www.euro-woman.net/stretch_marks.htmlftp:// и http://www.magicpharma.com/product_info.php?cPath=40_96&prod … 6e3261a1dbad6c186ftp://

# 208
ето я и статията:
Стриите са видимото доказателство, че градивните елементи на кожата ( колаген и еластин) не могат да се справят с нейното рязко разширение или свиване.

Стриите се получават, когато кожата се разтяга с бързина, която не може да бъде поддържана от еластичността й. Могат да се появят в резултат на бременност, рязко напълняване или отслабване, растеж. Развитието на гърдите при подрастващите на момичета, както и свиването на мускулите при вдигане на тежести също могат да доведат до появата на стрии.

Всъщност, всичко, което повишава нивото на кортизона в организма, както в случай на пубертет, рязка промяна в теглото или употребата на силно кортизонови кремове може да доведе до появата на стрии.

В началото стриите представляват червени или лилави линии, различни на дължина и широчина. Понякога са набръчкани и лъскави. Постепенно избеляват и стават по- светли от кожата.

По принцип жените са по- предразположени към появата на стрии особено по долната част на корема, бедрата и седалището.
Многото методи, използвани за намаляване или премахване на стриите, все още подлежат на изледвания и проучвания.

Лечение

- Най- ефикасна до момента се счита употребата на третиноин (Tretinoin). Третиноин под формата на Retisol-A, Retin-A, Stieva-A, Rejuva-A, Renova или Витамин A, нанесен върху засегнатите участъци може да причини промени в разпределението на колагена в кожата.

За да има ефект, третиноина трябва да се нанася в дози не по- големи от 0.1 % на ден в продължение на 12 седмици. Кожата става много суха и може да се появят сърбежи. Тази реакция е много важна за успеха на лечението и затова не трябва да използвате овлажняващи кремове въпреки дискомфорта.

Стриите, които са се появили скоро са по- податливи на лечение с третиноин отколкото по- старите

- Друго добро лечение на стриите е лазерът с въглероден диоксид. Той води до реорганизация в колагенната архитектура на кожата. Прекалено агресивното лечение, обаче може да доведе до появата на белези и пигментации.

- В някои случай лазерите, използвани за премахване на капиляри могат да помогнат подобряване вида на стриите.

- Употребата на колаген за инжектиране също може да е успешна. Колаген може да бъде инжектиран в изтънелите участъци на стриите. Резултатите са несигурни, а количеството колаген, необходимо за запълването на много стрии може да бъде скъпо.

- Линейното хирургическо изрязване е добро решение при тъмни и дълбоки стрии, когато малък бял белег е за предпочитане.
Трябва да обсъдите всички варианти със своя дерматолог преди да изберете най подходящия за вас!

# 209
в последния линк е точно третиноина.и май в крайна смекта ще си го поръчам.защото мисля че само от него има ефект.писах си с една девойка от този форум и тя ми прати снимки след мазане с ретин-а и мога да ви кажа че има ефект.а не излиза толкова скъпо ако си го поръчаш.горе-долу колкото един крем на галеник.

Общи условия

Активация на акаунт