ПОМОГНЕТЕ! ТЕЗИ СТРИИ НЕ СПИРАТ ДА СЕ УМНОЖАВАТ!

• 57 593
  • 539
  •   1
Отговори
# 30
http://www.framar.bg/%D0%B3%D0%B0%D0%BB-%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83 … D1%82%D0%BE%D1%80
от тук мисля да си поръчам.Според мен за тово количество цената си е нормална и може би още тази вечер ще поръчам.
Ще снимам преди да почна да се мажа и може би след първия месец,дано да има ефект Praynig

За пилинга,който си правя аз си купувах сапун Palmolive SPA по-светлата опаковка,защото той е вътре с гранули търкам с него и после с твърда гъба,а в момента си купих един на Aroma със зелен чай, зелен е и вътре има едни чернички неща,за този сапун мога да кажа че е страхотен!!! имам предвид доста по добре "стърже" от Palmolive  Grinning

Последна редакция: сб, 20 фев 2010, 20:12 от sisi.sisi.

# 31
sisi.sisi дано да ти помогне.при мен за белязвам леко посвиване но нали знаеш всяка кожа е различна.но ще стискам палци newsm10 и нека да слетдим развитието за да видим дали ще има ефект. smile3521

# 32
  • София
Виж това:"Кожни промени. Наблюдават се розово-червени до виолетови стрии по корема, бедрата, гърдите, ханша. Кожата е суха, атрофична, прозира капилярната мрежа. Забавено е зарастването на раните, често настъпват кожни инфекции (фурункулоза, микози)"
Един от симптомите на Синдром на Кушинг
Вероятността да е това е много, много малка, наистина, но е добре да се консултираш с ендокринолог за всеки случай, защото заболяването не е безобидно.

# 33
Виж това:"Кожни промени. Наблюдават се розово-червени до виолетови стрии по корема, бедрата, гърдите, ханша. Кожата е суха, атрофична, прозира капилярната мрежа. Забавено е зарастването на раните, често настъпват кожни инфекции (фурункулоза, микози)"
Вероятността да е това е много, много малка, наистина, но е добре да се консултираш с ендокринолог за всеки случай, защото заболяването не е безобидно.

Да,това наистина е изключително рядко стещано,но аз със сигорност мога да кажа,че аз имам стрии,а не този синдром на Кушинг.Но при съмнения наистина е хубаво да се консултирате с дерматолог Wink

soledad8686a месри много   bouquet и наистина се надявам да има желания ефект.

# 34

КЛОНКА, и при мен едва ли е това - кожата ми е суха, но в никакъв случай не е атрофична и не прозират вени. А стриите ми никога не са били розово-червени или виолетови стрии. Направо си изникват бели, което винаги ми е било странно, защото другите момичета тук пишат, че са розови в началото.. Ходила съм само на дерматолог за тях - изписа ми някакви кремчета и това беше. Все повече се замислям за ендокринолог, но честно казано ме съмнява да ми обърне особено внимание.. все пак се занимават с къде къде по-сериозни проблеми.

В уикипедия намерих, че хoрмоните, които са виновни за появата на стрии са глюкокортикоидите (клас стероиди). А ето какво прочетох в някакъв български медицински портал:

Ендокринна система > Надбъбречна жлеза >

Кортикалната част на надбъбречната жлеза се разделя на три зони:
1. Външна зона – [...]
2. Средна зона – zona fasciculatа. Състои се от клетки, които произвеждат глюкокортикоиди (кортизол, кортикостерон). Те повлияват метаболизма на въглехидрати, мазнини, нуклеинови киселини, имат противовъзпалителен и хипергликемичен ефект.  Секрецията на глюкокортикоиди се стимулира от адренокортикотропен хормон (АСТН), продуциран от аденохипофизата.

И гледам, че в Писанец го изследват този хормон (http://www.pisanec.com/inval.php?tip=analys) та се чудя дали направо да не отида да ми го изследват и ако има отклонения тогава да ходя на ендокринолог.

Последна редакция: нд, 21 фев 2010, 03:09 от Hellena_

# 35
Hellena_ не е задължително появата на стрии да е от този хормон.Разбира се ,че е възможно,но също така може да имаме стрии и от недостиг на витамин А,което е доста често срещано.Аз затова в момента ям много моркови Laughing .Също така четох за приемането на колаген и ми се струва ефикасно особенно ако се съчетае с някакъв крем или редуктор.

Още нещо,искам да попитам дали някой е използвал крем с невен и какви са впечетленията ви ?

# 36
Възможно е да не е от това, но все пак мисля да си го изследвам, за да съм сигурна. Днес даже се пробвах, но отидох половин час преди края на работното време и ме върнаха  Close Пък от понеделник почвам диета и не знам дали няма да влияе това на хормоналните нива.  Така че по-нататък.

А за витамините отскоро съм си взела да пия А, Е, B комплекс и C.

А тоя колаген какъв е?? В смисъл синтетичен, натурален (ако е натурален от какво го извличат newsm78 и дали въобще се усвоява от кожата)?

# 37
Натурален колаген.Се пак той е един от главните белтъци в съединителната тъкан и се съдържа до 75% в кожата.Явно значително подобрява нейната структура.

# 38
q kajete za tozi kolagen malko pove4e.

# 39
Ами то няма много за казване.Общо взето подобрява структурата на кожата Simple Smile

Ако искаш напиши в нета "натурален колаген" ,а ако все още имаш въпроси ще ти отговорим Hug

# 40
Съмнява ме доста този колаген.

Цитат
Полският рибен колаген, биологично активен благодарение на тройната спирала, подобна на човешките аминокиселинни вериги, е най-голямото откритие на полската наука през втората половина на ХХ век и едно от най-големите открития в световната козметика въобще.

Доколкото разбирам, това е колаген от риба, който е подобен на човешкия, но доколко дълбоко навлиза в кожата при намазване, доколко (и дали) е съвместим с кожата и дали се усвоява не е ясно.

Повече доверие ми вдъхва онази добавка на Now Foods, която стимулирала организма да си произвежда сам колаген, въпреки че и там не е много ясно дали действа въобще, но дори и минимално да действа, поне произведеният колаген ще е естествения за човешката кожа, а не рибешкия.

# 41
Ами то няма много за казване.Общо взето подобрява структурата на кожата Simple Smile

Ако искаш напиши в нета "натурален колаген" ,а ако все още имаш въпроси ще ти отговорим Hug

Сиси, между другото ти изпробвала ли си го върху себе си?

# 42
Не още,защото не открих в аптеката,но възнамерявам да си купя (ако намеря).

Hellena_ ,нямах предвид този,а натурален колаген не от риба.И колагена не се маже а се пие(въпреки че ми звучи не приятно на вкус Grinning)

# 43
и аз съм чела за този натурален колаген обаче незнам дали ще има ефект.
сиси ти взе ли си редуктора?

# 44
и при мен положението е много зле вече става година и половина се мажа с всевъзможни неща и си стоят червени целта ми беше поне бели да станат но уви.единствено като бях 52кг сега сам отново 60кг се бяха по заличили и ги мажа с крема на ейван от него съм сякаш най доволна,поне не е скъп като останалите.много е гадно положението и по краката имам въобще ще се сбогувам с къси поли и рокли и аз съм на 20години,нераждала

Общи условия

Активация на акаунт