Сънувате ли починали ваши близки? - 2

• 163 022
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря на всички Ви за отговорите.Да,почина внезапно.Със сигурност неочаквано от никой...може би и от него...За мен още е неосъзнато.На гроба не съм ходила от погребението.Нямам сили,а си говоря с него най-вече вечер като паля свещта.Раздадох на 31.12 когато бяха 20 дни.Пак ли да раздам?И смятате ли,че като не ми се показва лично в сънищата ми,иска да ме предпази от нещо?

# 346
  • Пловдив
Благодаря на всички Ви за отговорите.Да,почина внезапно.Със сигурност неочаквано от никой...може би и от него...За мен още е неосъзнато.На гроба не съм ходила от погребението.Нямам сили,а си говоря с него най-вече вечер като паля свещта.Раздадох на 31.12 когато бяха 20 дни.Пак ли да раздам?И смятате ли,че като не ми се показва лично в сънищата ми,иска да ме предпази от нещо?

Щом не си ходила на гробищата може би за това ти се сърди починалите "искат" до 40 дни да са с блиските си ...за това ходи на гробищата поне до 40 дена защото "душата му още е тука " След 40 дни вече отива там горе Peace
Раздай ,винаги раздавай като назоваваш името му ,да се знае че  го даваш за него...за бог да прости....

# 347
ЗИЧЕ ,аз като ходих 3 месеца всеки ден,а сега през 2..3 дни заради многото снегове тук при нас,какво?Затова ли не съм го сънувала въобще?Не мога да не ходя...имам чувството че той ме вика Ела,ела..Случи се така,че ходих 1 седмица с детето в Египет и естествено портретът на нашия тате е винаги с нас,на челно място стоя...Където и да ходя,винаги го нося. Crazy
Веднага като се върнахме, ходих на гробищата и като откачена му се извинявах,че не съм била цяла седмица.. ooooh!Сега си мисля,гледай какви глупости,но чувствах вина и тежест,че съм отсъствала...Ако искате вярвайте..направила съм на съпруга ми олтар и всяка вечер,без изключение палим свещ...малкия я държи,аз паля..На двора имаме висящи фенери/свещници,в които по всички празници горят свещи(72ч!)...
Писах и преди,че много искам да го сънувам...Искам да му кажа много неща, които по една или друга причина не успях да му кажа приживе..... Cry

# 348
  • Пловдив
Bee.  обикновено така се случва и за това съветвам да го направи понеже спомена че не е ходила от погребението там ... Rolling Eyes Човек трябва да опитва и да прави това което знае че няма да се чуства гузен за това което не е направил Hug Hug
Моите искрени съболезнования за загубите ви Hug

# 349
Ако знаете къде го погребах...ОООХ и това ми е огромна мъка...Нямаше избор и единственото място се оказа най-безобразното гробище сигурно в целия свят...Единственото ми успокоение е че минели  необходимия срок ще го прехвърля при близките му...А и не искам да го усещам там...Той е в мен постоянно...Чуствам се гузна по-скоро,че е там отколкото че аз не ходя...Може и да звучи конщунствено,но така го усещам...Как да раздавам винаги като  го споменавам?Съжалявам,ако задавам глупави въпроси...Та аз го споменавам толкова пъти...На кого да раздавам,какво...

# 350
  • Пловдив
Сега вече се разбира защо? Ти се чустваш виновна за това е така Peace
Раздава се храна приготвена от теб или купена на някого когото познаваш например. Когато му го даваш казваш-Вземи това за Бог да прости Иван например /или както е името на съпруга ти/
Така това което раздаваш отива за него Peace
Също и дрехите и личните  вещи  се раздават.... Peace
Поне така правим ние  Peace но мисля ,че навсякъде така се процедира. Peace

# 351
С риск да прозвуча тотално глупаво,пак ще искам пояснение.Значи ли,че може да се раздава постоянно а не на определените за това дни?Днес съм решила и давам-така ли да го разбирам?Както споменах на 20 дни раздавах,следващия път е 40...През останалото време какво се прави?

# 352
  • Пловдив
Ти сама решаваш не е задължително само на определените за това дни да се раздава....
Аз например когато сънувам умрял човек винаги раздавам на следващият ден за Бог да прости. Peace Тъй че прави това което ти сама прицениш стига да се почустваш по добре ,че си направила това което зависи от теб....

# 353
Стана ми малко по-ясно и по-леко-доколкото е възможно...Благодаря ти ЗИЧЕ  bouquet

# 354
  • Пловдив
Стана ми малко по-ясно и по-леко-доколкото е възможно...Благодаря ти ЗИЧЕ  bouquet

Няма защо  Hug   радвам се ,че съм помогнала доколкото мога...  bouquet  bouquet

# 355
....Алена и тя голяма всезнайка само пари лапа от хората ...та и книгата  издаде..

Абсолютно. Peace

Аз обаче не съм раздала дрехите на съпруга си.Някои от тях запазих.Изпрани и подредени до моите,в гардероба.Миришaт ми на него.Когато ми е много мъчно и съм плакала много(почти всяка вечер) прегръщам някой от пуловерите му или го обличам и така спя.Това ме успокоява..Това е моят начин да бъда с него..Нека съм луда...

# 356
За раздаването на дрехите знам,че се прави след 40-ия ден.Всичко ли трябва да се раздаде?Не бих могла да се разделя с толкова много неща...Чета ,че много жени в моята ситуация са си оставили много вещи,даже носят някои от дрехите на съпрузите си.Да дам 2-3 дрехи,но чак пък всичко...Ами бельо,чорапи,хигиенни прибори,кърпи,чехли,обувки...Толкова са много...Как да залича изцяло толкова дългото присъствие на най-любимия ми човек...един цял живот...                                               Bee казваш"някои от дрехите запазих"Какво направи с останалите вещи?

# 357
  • Пловдив
....Алена и тя голяма всезнайка само пари лапа от хората ...та и книгата  издаде..

Абсолютно. Peace

Аз обаче не съм раздала дрехите на съпруга си.Някои от тях запазих.Изпрани и подредени до моите,в гардероба.Миришaт ми на него.Когато ми е много мъчно и съм плакала много(почти всяка вечер) прегръщам някой от пуловерите му или го обличам и така спя.Това ме успокоява..Това е моят начин да бъда с него..Нека съм луда...

ТОВА Е ТВОЯ НАЧИН ДА СЕ ЧУСТВАШ ДОБРЕ И СЪМ НАПЪЛНО СЪГЛАСНА С ТЕБЕ .
А може би същото бих направила и аз в твоя случай. Rolling Eyes Peace
.... Peace Hug

helen69  Остави си нещо но това което прицениш го раздай ... Peace Виж  Bee.  и тя си е оставила  Hug  тъй че сама прицени кое да оставиш и кое да раздадеш. Peace

# 358
Дадох на родителите му,а по..старите изхвърлих.
Тук не е прието да се раздава..нито дрехи,нито храна.Нищо не съм раздавала.От време на време купувам сладкиши,които давам на родителите му,но ние сме едно семейство както се казва,това не влиза в сметките.Все пак в Рим,като римляните,нали?Освен това мъжът ми си беше финландец,нищо общо нямаше с православието,беше лютеран.Но това е друга тема..
Извинете за спама.. Blush

# 359
  И аз зачетох книгата на Алена, но не ме грабна. Вее и helen69 Hug Споделянето не може да бъде спам!

Общи условия

Активация на акаунт