115 САЩ Сред Св. Валентински милувки ще връзваме панделки и джувки. Давай Вики!

• 38 866
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41XEA3Z6D6L._SL500_AA280_.jpg
 За Бенсън и останалите майки, дето ви подлудява ползването на общ. тоалетна.  Laughing

# 136

Кюбит
, Michael Pollan, автор на In Defense of Food и Food Rules: An Eater's Manual, както и на съвета, че не трябва да ядеш нещо, което пра-баба ти не би разпознала като храна.

Не съм го гледала тоя Аватар и няма и да го гледам на 3д, няма надписи.

# 137
  • USA

Кюбит
, Michael Pollan, автор на In Defense of Food и Food Rules: An Eater's Manual, както и на съвета, че не трябва да ядеш нещо, което пра-баба ти не би разпознала като храна.
Броколите и авокадото отпадат, за киноата да не говорим  Joy.

Атти, държиш го прав стъпил на кръгчето. Кристиан също не е почитател на обществените тоалетни и сме с памперс навън.

# 138
само гърне не съм понесла навън Laughing

преди време бях гледала това нещо, ама пак не съм убедена дали е достатъ4но:
http://www.giggle.com/p/14614/c/561/cl/606/Travel-Potty-Seat.asp … 2&keyword=606

киноа купих преди няколко месеца, така стои, изглеждала шантаво и нямал доверие дали става за ядене..да отлежи още малко, може и да се наканя да я пробвам Simple Smile

# 139
  • usa
Ние решихме да го гледаме, за да не се окаже след време, че сме пропуснали крайъгълна точна в кино-снимането. Е, не сме...  Whistling А и аргумента на миз с папата даде тласък да си призная.  Joy

това, че историята не ме грабна, не ме спира да призная, че наистина е революционен метод в кино-снимането. технологията е новаторска, ефектите са забележителни, въобще филмът е постижение в технологиите и прочие. но ако бяха поразвили и сюжета, щеше да е добре. мое мнение.

# 140
Hear Again, ще я взема тази книга, така искам мъжа ми да спре месото, направо се побърквам. И ме гледа накриво ако не му сложа месо на масата. Тази вечер обаче не забеляза, че всичко беше постно  Mr. Green. Ако стане вегетарианец, те черпя  Laughing

benson10, киноата е хубаво нещо, само трябва да се престрашиш веднъж. Снощи правих пълнени чушки и мъжът ми на половината чушка не беше разбрал, че това не е ориз, ако не му бях казала.

А на мен Аватар ми хареса, стори ми се красив филм. Не коментирам сюжета или дълбочината на смисъла на филма. Ние бяхме в средата на залата, ефектите ги понесох нормално. Очаквам Алиса в страната на чудесата сега.

ТинаХрис, без коментар за тая статия  Sick

# 141
Това гърне се сгъва, Бенс, хич не тежи; Антон ми дава 30-секундни предупреждения, без него съм загинала.

На мен филма ми хареса (да, можеше да е историята по-смислена; то си беше приказка), но беше толкова красив и така безупречно направен. Гълъм - да, но тук всички герои бяха такива; признавам си, че седнах на следващия ден и изгледах и как точно е направен (всяка една от сцените е снимана първо, с летенето например, после чак са компютъризирали героите, но емоциите и лицата са истински). Революционното е също, че трябва да се гледа в кино; искаха да върнат хората в салоните - успяха. Може би помага, че на мен изобщо не ме притеснява 3Д като ефект, не ми става лошо, направо си летях. Бих го по-оклъцкала малко в края, де, едно 100 милиона можеше да им спестя.  Mr. Green

# 142
Моля ви за съвет. Майка ми идва от България за около 6-8 месеца, за да помогне с бебчето, което чакаме. Искам да и осигуря медицинска застраховка, докато е тук. Знаете ли къде мога да направя това? Ще съм ви много благодарна...

# 143
Къде живееш? Мога да дам инфо за Ню-Йорк.

# 144
Много ще съм благодарна! Живея в Бостън, дано инфото важи и тук!

# 145
http://www.google.com/search?q=us+visitors+health+insurance& … ;client=firefox-a

Marina, нека да проверя къде конкретно правихме ние, но ти погледни информативно списъка!
Важно е на колко години е майка ти, след определелена граница имаше рязък скок на цените...

# 146
Благодаря много, наистина има много избор, ще се опитам да преценя кой е най-надеждният вариант... а ако наистина сте минали по този път и имате името на компанията, това определено ще ми е от полза!

# 147
Здравейте! Сега откривам американската тема и ще се радвам да стана част от нея в бъдеще. Живея в Айова и точно на Св. Валентин ще се омъжа тук.

В тази връзка искам да попитам женените в САЩ как си оправихте личните документи след брака. Тъй като тепърва ще подаваме документи за жителство не мога да напускам страната, а от посолството ми казаха, че трябвало първо да си регистрирам брака в БГ преди да могат да ми издадат  документи. Процедурата, която ми описа недотам любезния служител ме хвърли в оркестъра... Апостил, разходка до посолството за заверка на превод на брачното свидетелсво и пълномощно, пращане на въпросните до БГ, чакане на някакъв документ оттам, който родителите ми трябва да ми пратят обратно, и чак тогава отиване пак до посолството за нов паспорт (ако благоволят някога да почнат пак да ги издават след 15 февруари)...

Консулството в Чикаго ми е на 8 часа път, което означава да отсъстваме двамата с мъжа ми (тъй като аз не мога да шофирам толкова дълго сама) два пъти по два дни от работа, което може да доведе до уволнение на някой, защото нямаме натрупана отпуска в момента. Направо полудявам, безобразие е при положение, че всичко в наши дни става по електронен път, да ни разкарват така!

Та се чудя, наистина ли е задължително да се носи пълномощно и заверен превод, издадени от консулството, в общината (а не просто превод от лицензиран преводач, при положение, че БГ е подписала Хагската конвенция, според която трябва да приемат всеки US документ с апостил без да искат други дивотии) или има шанс в общината да приемат брачното свидетелство само с превод.  Много ми се иска поне едното ходене до Чикаго да си спестя, че покрай сватбата наистина не мога да си го позволя... Не мога и да отлагам, понеже паспорта ми изтича скоро, а ще ми трябва за пред имиграционните. Изобщо, реве ми се... Вече взех да се замислям за отказване от гражданство при първа възможност, само и единствено за да не ме правят на маймуна и да не ме принуждават да отделям една заплата на всеки 2-3 години за подновяване на документи...

Ще съм много благодарна за всякакви съвети и вратички за съкратяване на ненормалния административен процес, които можете да споделите...

# 148
Привет мацки  bouquet
Къде сте днес? Вики тук ли си? Laughing

# 149
Марина, моята застраховка в момента е от Армеец. Това беше най-евтиното, което намерихме - $150 за 5 месеца, което включва 25% студентска отстъпка. Не ми се е налагало да я ползвам. Преди това се бях застраховала в Лев Инс, май струваше около 500 за година, те имаха и партньор в САЩ (Флорида), на който можеш да звъниш денонощно при спешен случай - обаждала съм се и бяха коректни. И двете застраховки бяха с лимит на покритие $50,000 - но издават полица с колкото искаш и променят цената по твое желание. Води се застраховка при пътуване в чужбина.

По принцип е най-евтино и лесно да застраховаш с БГ компания, американските са доста по-скъпи и имат deductible и co-pay обикновено, а на по-възрастен човек или с хронични заболявания могат и директно да откажат.

Общи условия

Активация на акаунт