Отговори
# 480
Джули, забравих да ти кажа, че племенницата ти много пораснала ми се видя на снимките от зоопарка, дето пусна онзи ден Simple Smile И много ми прилича на майка си Simple Smile
По сходен начин като Дари се държи Никола, когато го оставим при баба му и дядо му за няколко часа - като отидем да го вземем, се лепва за мен и почват едни глезотии, не си е работа!

Значи майчинство до две години твърдо, така ли? Лелее, скоро всички ще се върнете на работа сигурно, само ние с Катче и ДеЩо ще сме налични из форума Simple Smile 

# 481
Дея с тая нейна страст, освен в тефтерите и тетрадките, твори и по стените, вратите, гардеробите, дрехите и т.н.  Simple Smile

И аз за тази страст говорех Mr. Green
Тъй като вече не може да се проверява майчинството в сайта на НОИ,сега има ли такаква опция в сайта на НАП,аз гледах но нищо не открих. newsm78
Другият варият май е интернет банкиране Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 24 фев 2010, 16:32 от *angel81*

# 482
Майчинството си го проверих днес в НОИ. Мисля, че само здравните осигуровки са в НАП

# 483
До 2г и 6м е. Останалите 6м до навършване на 3г се полагат на бащата, но могат да се вземат oт майката, ако:
4) Родител (осиновител), който сам се грижи за отглеждане на детето, има право на отпуск по ал. 1 в размер 12 месеца в случаите, когато:

1. не се намира в брак с другия родител и не живее в едно домакинство с него;

2. другият родител е лишен от родителски права с влязло в сила решение на съда;

3. другият родител е починал.
(линк с повече инфо: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=32418) - последния пост.

# 484
  • София
Егати  Shocked с това майчинство до 2.6г ме убихте просто  Shocked В смисъл до 2г е платено, а до 2.6г се води стаж, така ли newsm78
Пред беше до 3г стаж  Tired
Аз вече усилено започвам да се оглеждам за работа  Crazy

# 485
Въй, въй, и моите сметки за 3 годишно майчинство ще вземат да излязат криви  Crazy

# 486
Ужас с майчинството.  Sad А ако Сами не се класира за ясла, какво правим? Трябва да го дам на частна или да си наема детегледачка сигурно. И кой ще ми ги плаща, понеже заплата ми не стига за нито едното #Cussing out

# 487
  • София
Евридика, аз ако тръгна на работа, повече време ще имам за форума, отколкото имам сега   Blush

Това за 2,6г е ново за мен, но и без друго си мислех септември да тръгна на работа.

# 488
Хм, това за неплатения отпуск и аз не го знаех  Rolling Eyes Аз също си правех сметки да си ползвам 3-тата година, кофти работа  Confused

# 489
  • София
Една смешка  Grinning
Маги и Дени гледат филмче, ..дават един Жираф и Маги го сочи и вика "Муууууу",
а Дени " Не бе Маги, това е жираф, .....те си мълчат" Joy Joy Joy Joy

# 490
Кетито,  hahaha

Една близка така си изкара майчинството - до 2.5 на детето. Мислех, че се е прекарала нещо, но явно така си е по закон. Кофти, но се чудя дали бащата (на когото се полагат другите 6месеца) не може да ги предостави на баба/дядо  newsm78

# 491
Мен ме мъчи една настинка... сила нямам просто.  Tired Съответно Боян е пушка и прави бели на поразия.

Втората част от практиката ми минава много по-добре. Имам какво да върша и стоя по цял ден. Имам обедна почивка между 12 и 1 и ще се радвам, ако някой се присъедини на кафе.  Flutter За центъра става въпрос.

# 492
Аз сигурно мога да ползвам 6 месеца за Пепи, но той ще ходи на предучилищна. А и клоня към започване на работа, че взех да се поизнервям у дома(тук зимата играе роля, пролетта и лятото ще съм на друг акъл, гаранция. Особено след лятната ваканция...). А и като ми спрат майчинството съвсем ще стане тегаво  Rolling Eyes Всъщност мога да съм цял живот по майчинство, ако имам всеки ден чистачка и готвачка и парите не ме притесняват изобщо Laughing

Дони, може пак една среща да спретнем, само че в 11.30, за да можем всички да се съберем, докато дойдеш. Ама се излекувай първо, да не пръскаш бацили Mr. Green

# 493
  • София
Днес ще заведа яна в борисовата. ако някой има път натам, да ми се обади или да пише лс. (преди 10 няма да тръгнем)
ако някой има път към южния парк, може и натам да се запътим. общо взето ми е все тая, само парк да е.  Laughing

# 494
Ох, и на мен ми се ходи в парка, но Ива втори ден е с температура. Слава Богу, днес е по-ниска - 38 градуса. Вчера направо ми изкара акъла с 39.3. Ей, така без нищо и от нищо. Водих я на лекар, нищо и няма. Гърлото - чисто, няма хреме, не кашля, нищо не я боли, няма разстройство , не повръща. Абсолютно нищо, само температура. Докторът предположи, че са зъбки, но възможно ли е толкова висока температура да вдигне от зъбки. Стискайте ми палци, моля, да се оправя бързо.

Общи условия

Активация на акаунт