? към младите шофьори(КИ) - 4

• 38 208
  • 708
  •   1
Отговори
# 105
Значи в града можеш да изпреварваш от където ти падне? Хм...  Thinking

# 106
Значи в града можеш да изпреварваш от където ти падне? Хм...  Thinking

Мога реално погледнато... Копирам си мнението от другата тема:

Ето примерна схема, аз си минавам през прекъсната линия, позволено ми е... (къде пише, че не мога да се престроявам, влизам в средна, объркала съм се, връщам се в лява и?). Или ако съм извън града да кажем, в лява лента някой кара с 40км/ч, аз ако съм в дясна (очевидно не мога да го прелетя в лявата) трябва ли да карам до него в съседната лента с 40, защото ако го мина с 90, технически погледнато го изпреварвам отдясно ахахахха?)

# 107
Ти ако искаш и от космоса го изпреварвай, ама в ЗДП е упоменато изрично, че изпреварване е разрешено да се прави от лявата страна. Всички други варианти са в нарушение, пък ако ще и 18 ленти да има платното.

# 108
Ти ако искаш и от космоса го изпреварвай, ама в ЗДП е упоменато изрично, че изпреварване е разрешено да се прави от лявата страна. Всички други варианти са в нарушение, пък ако ще и 18 ленти да има платното.

Искаш да ми кажеш, че аз ако съм в лява лента, престроя се в средна и в един момент видя, че всъщност съм си за лява лента, край не мога да се върна, дори при прекъсната линия, защото ще извърша изпреварване?  Laughing Моля посочи ми къде пише, че при прекъсната линия не мога да се престроявам и веднъж влязла в средна лента не мога да се върна в лява, ако там има коли, защото ще ги изпреваря? Моля ви се.... В този случай не съм в никакво нарушение, по тази логика в града всички ленти трябва да карат със скоростта на този в лявата иначе технически погледнато ще го изпреварим отдясно?!  ooooh!

И друг казус зададох - извън града някой си джитка с 40 км/ч лява лента (той е в нарушение, ама си кара човека и не ще да мърда!), аз трябва ли да карам до него в дясната с 40, за да не го изпреваря?

# 109
  • София

Искаш да ми кажеш, че аз ако съм в лява лента, престроя се в средна и в един момент видя, че всъщност съм си за лява лента, край не мога да се върна, дори при прекъсната линия, защото ще извърша изпреварване?  Laughing Моля посочи ми къде пише, че при прекъсната линия не мога да се престроявам и веднъж влязла в средна лента не мога да се върна в лява, ако там има коли, защото ще ги изпреваря? Моля ви се.... В този случай не съм в никакво нарушение, по тази логика в града всички ленти трябва да карат със скоростта на този в лявата иначе технически погледнато ще го изпреварим отдясно?!  ooooh!

И друг казус зададох - извън града някой си джитка с 40 км/ч лява лента (той е в нарушение, ама си кара човека и не ще да мърда!), аз трябва ли да карам до него в дясната с 40, за да не го изпреваря?

В твоя случай ти не го изпреварваш, а го заобикаляш. Това според закона.  Laughing Иначе е едно и също, независимо от термина.

# 110

В този случай, трябва да се изравниш с него и да почнеш да му ръкомахаш през прозореца, че да отбие (погледа ти трябва да е тревожен). Ако имаш късмет да спре... спираш и ти. С лека усмивка и не много бързо се приближаваш до него, питаш го как се казва, като усмивката ти не бива да слиза от лицето. И докато той с лъстив поглед си мисли, че го сваляш - ти с ловък шут го нацелваш в топките - обръщаш се, качваш се в колата си и си продължаваш, като го оставяш да размишлява защо, как, ама нали... и т.н.

# 111

В този случай, трябва да се изравниш с него и да почнеш да му ръкомахаш през прозореца, че да отбие (погледа ти трябва да е тревожен). Ако имаш късмет да спре... спираш и ти. С лека усмивка и не много бързо се приближаваш до него, питаш го как се казва, като усмивката ти не бива да слиза от лицето. И докато той с лъстив поглед си мисли, че го сваляш - ти с ловък шут го нацелваш в топките - обръщаш се, качваш се в колата си и си продължаваш, като го оставяш да размишлява защо, как, ама нали... и т.н.

Mr. Green Харесва ми как мислиш

# 112
Глупости, това си е движение от лента в летна, другата кола просто се е озовала на пътя и. Wink

Освен това движейки се свободно от лента в лента стигаме много по-бързо отколкото ако се движим строго фиксирано само в една лента. Това е доказано с изследване на големите магистрали с найси и кусур ленти. Учихме го в университета. За сравнение във Варна три-лентов път не съм виждала Crazy

# 113
Докато онзи си джитка с 40 в лявата лента, ти си продължавай в твоята с 90, примерно. Това не е изпреварване.  Peace
А като слезаш да сриташ онзи - гледай да си поне с 10 см. ток.   Laughing

# 114
  • София
А като слезаш да сриташ онзи - гледай да си поне с 10 см. ток.   Laughing
По-шик е  Wink

# 115
Здравейте, някоя мацка наясно ли е колко време след подаването на документите за книжка се   издава тя, има ли още експресно или трябва повече да се чака, какъв е най-бързият вариант?

Но пък да не слагаме тигана, докато рибата е още в морето, защото изпитът ми е четвъртък Grinning

# 116
Няма експресна, на мен бърза ми стана за 3-4 дена  Peace Дадоха ми и телефон да се обадя да питам  Wink

# 117
  • sofia
А обикновената за колко време става? Тази година ми изтича и личната карта и шофьорската кнжка. И ма ли пак безкрайни опашки и мотане при подаването на документите, а и гишетата вече имат ли надписи кое за какво е Laughing??

# 118
  • Sofia
Както винаги ме забавлявате, мацки Laughing
По темата за изпревалването и аз го правя от където ми падне, но гледам да е от дясно. Много се дразня обаче, ако някой ме изпревари от ляво, за да се мушне в 1-та коля място пред мен, и аз се кръстя, че съм го видяла в огледалото и съм намалила достатъчно, за да не го тресна. Винаги си нося чефт 10-сантиметрови токчета до мен, за всеки случай Laughing

# 119
Както винаги ме забавлявате, мацки Laughing
По темата за изпревалването и аз го правя от където ми падне, но гледам да е от дясно. Много се дразня обаче, ако някой ме изпревари от ляво, за да се мушне в 1-та коля място пред мен, и аз се кръстя, че съм го видяла в огледалото и съм намалила достатъчно, за да не го тресна. Винаги си нося чефт 10-сантиметрови токчета до мен, за всеки случай Laughing

По-добре гледай да изпреварваш отляво  Mr. Green (простено ти е, жена си - имаме проблем с ляво и дясно  Laughing)

Общи условия

Активация на акаунт