? към младите шофьори(КИ) - 4

• 38 100
  • 708
  •   1
Отговори
# 195
 Joy Laughing ще ме уморите   bouquet

# 196
  • София
Е, Ивон, за бременни не е задължително да слагат колан. Предполагам, че и да получиш честитка, ако приложиш документ, удостоверяващ бременността ти, няма да ти съставят акт.
А ако толкова много държиш да караш с колан, прави като мен - стои си закопчан на седалката и като седнеш, само премяташ горната част пред тялото ти.

# 197
Здравейте и от мен. )
Аз отдавна не съм се разписвала, просто защото не карам. ) Сега със снеговете и ледовете изобщо не съм се качвала на колата. Мъжа ми пък 2седмици е всеки ден на работа и ходи с колата....та и като е чисто, пак нямам шанс да седна зад волана. )))

Иначе колан си слагам задължително и то както трябва, иначе не знам до колко ще те предпази по другите начини.
А и дъщеря ми щом се качи в колата ни изкомандва всички да си сложим коланите. )))
Днес слизахме с такси към града и аз веднага я закопчах със средният колан....а шофьора ме изгледа толкова учудено...явно за първи път му се случваше. )

# 198
  • някъде ... тук ...
Колко пъти са гледали странно шофьорите на таксита децата, че и нас, на въпроса къде са коланите отзад...

Колкото до полицаите - за 3 години ежедневно шофиране са ме спирали веднъж, наскоро - на 20м от нас, в 11 вечерта. Таткото пийнал, децата закопчани, аз - пушка от всякъде, колата фирмена, брандирана. За какво ни спряха така и не разбрах. Рутинна проверка било. Ама не спираха всички наред. Знам ли ги.

# 199
  • София
Lara - Знам аз, че по закон мога и без колан да се возя, въпросът беше, че полицаите отвън могат да видят дали имам колан, който минава през рамото, но според мен не могат да определят от по-отдалече дали съм бременна и за това не съм си сложила т.е. би трябвало да ме спрат за нарушение и да ме пуснат после. Но както казах като не са ме спирали си мислех, че хич не следят и глобят за това кой е с колан и кой не. Друго се оказа, което все пак ме радва.  Peace Ето едно много хубаво клипче по темата:

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM.

Иначе опитвам се аз да си слагам колана, както ти обясняваш. Въпросът е, че не знам какво правя, но голямо пуфтене пада, докато го наглася така и се промуша само горната част да минава пред мен.  Crazy Laughing Но поне междуградско  така се опитвам да го слагам, защото там скоростта е по-висока, а последните седмици доста се налага да пътуваме.

За камерите - о, не се притеснявам там, че могат да ме снимат без колан. По скоро за скоростта се интересувах и за преминаването на жълто.  Blush Laughing

# 200
Като стана въпрос за коланите, преди два-три дена се наложи да возя мой познат до един сервиз да вземе няква част за неговата кола. Този човек преди година претърпя катастрофа в Румъния, бил е с колан, понеже знае, че там спрат ли те няма 5-6, взимат книжка. Размина се със счупена пета, но в болницата като ми показа колана каква синя следа е оставил, ако не е бил с него 100% излита през предно стъкло и направо в дерето... Та този човек го возя и му казвам сложи си колана... той ми казва НЯМА, ще го преметна през рамо, така ще ги излъжа... Отговорих му, че лъже себе си, не тях, при положение, че колана му е спасил живота, как може така да разсъждава, още повече, че се вози при млад шофьор... В Германия ми се оплаква, че отнасял глоби заради колан, и кво наш Ганьо пак неговата си знае... Абе падна ми в очите тоя човек....  Flutter

# 201
  • София
За 10 години активно шофиране са ме спирали полицаи точно 2 пъти. Първият път беше на първото ми качване на кола след взимането на книжката. Карах 4 пияни мъже с една жигулка. Вторият път ме спряха, но полицаят като тръгна към мен и видя, че съм жена, направо ми махна да тръгвам.

# 202
Абе жени рядко ни спират няма какво. Е сега един се заложил след кръстовището, аз съм първа кола, логично мен да спре. Тръгнахме, запъти се той - ще спира, но понеже видя, че съм жена (100% беше заради това) спря задната кола... А това си беше рутинна проверка.

# 203
  • Sofia
Абе мен първия път като ме спряха беше май за бавно каране Laughing Тъкмо се учех на една служебвна кола и.... абе голям смях падна. Иначе не ме спират много често, по-скоро за дребни нарушения, но  аз почвам с широка усмивка,блондински поглед и някоя шега и се разминавам само с препоръки. само веднъж дадох 20 лв че не можах да си намеря документие и после умрях от яд като си изсипах чантата и ги намерих.
 Иначе следвайте пропоръките на Трейси и сте ОК Laughing

# 204
Една вечер съм взела братовчедка ми от тях и отиваме на дискотека. Навън беше много ветровито и като влизаше тя в колата такъв прах нахлу, че нещо ми влезе в окото. Леко потърках горният клепач, няма да си размазвам грима, няколко пъти направих така  Shocked и ми се размина, май. Карам си аз и усещам как започва нещо зверски да ми дере в окото. Ама аз си карам. Давам си чинно ляв мигач, щото се пристроявам, и не щеш ли ХОП - палчица от десния тротоар. Веднага давам десен мигач, спирам до тях, пускам аварийни свалям стъклото и започвам да се оглеждам в огледалото, защото вече бузата ми е в черни следи. Идва полицаят и ми казва да си дам документите за проверка. Това нещо в окото ми направо ме убива. Все едно някой ми е забил нещо остро и върти. #2gunfire Човека се чуди кво ми има и дори задава въпроси - добре ли съм, имам ли нужда от помощ, можел да изчака докато ми мине hahaha Казвам, че съм добре, бъркам в чантата, вадя една салфетка и започвам да си трия лицето. Междувременно напипвам това нещо, дето са ми документите вътре и му ги подавам. Той кво гледа не знам, ама по едно време ме пита - сигурна ли съм, че колата е моя. Е как няма, нали ми е подарък от мъжа ми за РД. Той обаче се чуди. Да почакам да провери нещо. Предполагам, че е проверявал, защото бях в Хасково, а със софииска регистрация. А и предвид невероятно неадекватното ми поведение.......
Накрая дойде и аз му обясних, че нещо ми е влезнало в окото и много ме измачва, а той излезе разбран. Пожелахме си лека и мека и си тръгнах.

П.П. •ºtreisyº•, ти къде живееш? В друга тема четох, че пазаруваш от магазин, който ти бил наблизо Елемаг/ . Май сме доста близко, щото и аз съм там. Hug

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 02:31 от DiDika

# 205
Мен са ме спирали доста пъти, но имам две култови:
1. Връщаме ме се от морето, цялото домочадие, с мойта кола и карам аз, защото на градско вече се бях ошоферкала, но нямах практика кой знае каква на извънградско. И се започва едно безкрайно мърморене отдясно(разбирай съпружеското тяло) - какво се влачиш сега, дай газ, сега пък къде тръгна, стой си в колоната, не се научи да изпреварваш с газ до ламарината и т.н., докато ми се вгади отвсякъде и съвсем се ошашках - аджеба в колоната ли да седя, да изпреварвам ли, ама мълча само. Той се усети, че ставам напрегната и ми вика отбий, аз ще карам. Аз обаче инат  Mr. Green, колата е моя ще карам аз и точка. Малко дълго се получи предисловието, но просто да усетите атмосферата в колата Laughing.
Стигаме Сливенски минерални бани и той ме предупреждава, че има винаги полицаи, а ограничението е за градско. Намалявам чинно, виждаме ги, отминаваме ги, но след тях трябва веднага да кача един баир и (този път не ми накара той), аз издух на 80. Обаче, на края на баира втори пост и естествено палка. Свалям стъклото, добър ден госпожо, знаете ли, че има ограничение от 50, знам и гледам напред. Само мога да си представя как съм излеждала, защото полицая се повъртя, поразгледа ми документите и накрая ми ги върна с думите - Приятен път госпожо и не ме гледайте така, та да се чуствам виновен, че ви спирам в нарушение Joy Joy Joy. И като финал бях отбила върху някакъв чакъл отстрани, тръгнах с мръсна газ и въртене  на гуми. За секунди го мернах в огледалото, според мен му взех акъла и после и той го е разправял като куриоз.
2. Ще взимам дъщеря ми от училище, зимата, тъмно и вали. Аз само съм си метнала якето и съм взела документите. Училището в Изток, час пик и аз за по-напряко (тарикатка го раздавам Mr. Green) се набутвам в еднопосочна улица, да,  ама точно в края и полицаи. Спират ме, една лекция, знаете ли какво направихте, знам, трябва да ви пишем акт, викам пишете. И се почна, къде сте тръгнали, айде само заради детето този път да почерпите...А аз нямам една стотинка в мен и откъде я извадих тая наглост не знам, му изтърсих, че нямам една стотинка, но детето ме чака на 20м. пред нас, ще отида да видя тя какво има в себе си и ще му дам. Е, не му стигна наглостта дотам, пусна ме.

# 206
  • sofia
flambe, това със стотинките ме развесели, ама моя мъж ми разказва следното (той е пътника).
Работи на Дружба 2 до ТЕЦ-а и с колега отиват до магазинче при блоковете за цигари. Това късно вечерта. Колегата има 5 лв, пил и ги спират на връщане (става въпрос за разстояние не повече от 1 км). Полицаите им става ясна картинката и искат кинти, ама колегата останал с два лева..........най-накрая взели двата лева, но акт не написали  Shocked

# 207
  • sf
Мен още не са ме спирали, дано не се случва скоро  Joy

Преди години , тъкмо си бяхме взели колата, дето сега е на мъжо, бегачка, той много й се кефи. ТРъгваме към Ботевград, той съответно яко е кацнал на газта. По едно време-хоп! палка!, моя обаче така се е засилил,че не го вижда, крещя му аз,че полицая му е махнла, моя спира след 30метра, смях! Идва полицая и мъжо вика" много бързам г-н полицай, на жената и детето им  е лошо"   А оня само се изсмя І "е как няма да и е лошо, като караш толкова бързо"  Joy Провери му документите и ни пусна.

# 208
Много забавни истории с полицаи Simple Smile.
Аз за първи път като пътувах по Цариградско имаше полицаи. Два след полунощ, почти няма коли, обаче аз нали за първи път карам там и съм в ограничението - 80 в средната лента, обаче един с БМВ, излетя покрай мен. В момента в който беше 10-тина метра пред мен от нищото изникна полицай, мина пред моята кола /намалих да не го цункам/ и вдигна палка на онзи. Е, няма такова бързо отбиване и спиране. Аз се спекох ужасно. Питам мъжа ми - Мен ли спират?, а моят пиян залян се смее - Не! Нали мина пред теб, за да спре онзи. Карай си спокойно. Честно, изтръпнах  Laughing.
 Да не говорим като карах от Бургас към София. На 2 месеца шофьор бях и мъжът ми като мъжа на Фламбе-не спря да мърмори. По едно време видях по широчко място, ама имаше ченгета. Викам си - Разрешено или не - спирам! Не го издържам вече! Така извъртях гуми на чакъла и явно сценката със слизането ми и качването на моя им се е видяла много смешна, ама се спукаха да се хилят  Laughing.
  А преди да взема книжка, ходихме с едни приятели да празнуваме раждането на бебето на други приятели. През ноща се прибирахме с две деца и двама пияни мъже. Ние жените отпред /мацката скоро беше взела книжка/, а мъжете и децата отзад. Тя караше малко бързичко, щото нямаше никакви коли. Малко след блоковете на Мобилтел в Младост ни спряха полицаи. Смъкна тя стъклото, погледна полицаят, видя картинката в колата и само махна с палката. Дори не поиска документите Simple Smile.

# 209
  • Морска приказка
И мен за двете години стаж са ме спирали 2 пъти, през нощта като се прибираме от гости, ама като видят жена вътре и се опулват  Laughing. Онзи ден пак отиваме на гости и на един ляв завой си чакаме една порядъчна колкона. Гледам след сфетофара патрулката дебне и в тоз момент един засилен сладур ни задминава цялата колона отдясно да завие най-отпред. Викам си  ей тоя изгоря  hahaha....да ама не в последният момент пича ги вижда / а те вече почти дигат палката/ и хоп яки спирачки, десен мигача и зави на дясно  Joy  как съм се смяла само като минах покрай полицаите, които стояха като гръмнати....

Общи условия

Активация на акаунт