? към младите шофьори(КИ) - 4

• 38 116
  • 708
  •   1
Отговори
# 180
Аз пък понеже не се шашкам от полиция и днес ме спряха за превишена скорост  ooooh! Ама какво да се шашна,като ме спрат и хич не им се оправдавам. Всички си карат бавничко,а аз бързам-размина ми се,не знам как понеже полицая не е от най-милите(даже хич не е,по назад го бяхме коментирали,взима книжките без да му мигне окото),а мен пусна с усмивка(и как няма след тъпите ми обяснения за къде съм тръгнала  hahaha  как не му се изсмях като осъзнах какво му отговорих hahaha той явно очакваше друго да му отговоря  Joy) -просто имах късмет и беше в настроение Sunglasses Защо нищо не му пречеше да се заяде и да ми прибере талона/книжката .
Тотално съм разочарована от себе си ooooh!
Иначе и аз изпреварвам полицаи,ако примерно ограничението е 60,а те карат с 40 и е позволено. 

# 181
Тъкмо си помислих, че ти си закъсала пред работата ми в петък, но колегите се справиха за 15 мин. с проблема.  Laughing
Мацка, ти вече сама ли караш!  Rolling Eyes

Сама я, луда за връзване. LaughingКарам си и много се кефя. Булеварда е мой! Mr. Green
Тамън си бях организирала едно извънградско за да я форсирам и стана тая простотия.
Сега си стой кротко пред блока , пък аз си ползвам метрото. Wink

# 182
Няколко месеца, след като имах колата, карам дъщеря ми за първи ден на ясла. Казаха ми след 3 часа да отида да я взема. Отивам да пия едно кафе, после отидох до офиса на мъжът ми и след това си тръгвам, за да отида да прибера детето. По пътя ми звъни телефона, но тъй като зад мен има патрулка, решавам да отбия и да вдигна. Загасих двигателя, оставих само фаровете и аварийните, приключих с разговора и въртя - никой. Отново въртя - същото. Навън се лее дъжд като за последно. Звъня на мъжът ми и го питам има ли кабели - не, нямал. Казах му, че ще се оправя, да не се притеснява. Излизам от колата и се насочвам към таксита на отсрещтната страна. 5 коли и никой няма кабел. Голяма тъпотия.  ooooh!
Звъня пак на мъжът ми да ходи да купува кабел, но преди това да вземе детето. Да, ама не. Той купил кабел и пристига - запалих, и отидох да взема малката. Преди да изгася двигателя така го форсирах, че сигурно акумулатора се зареди напълно, шегувам се. Беше ме страх после как ще запаля, но нямаше проблем. След 2 дни имах нов.
Полицаите си ги задминавам редовно. Не ми пука особено. Те карат бавно, не по правилата. Така, че ...... newsm01

# 183
  • София
Полицаите нарочно карат бавно, те патрулират, така че няма проблем да се изпревартват ако е позволено. Ако не, карам си след тях и това е.
Аз обаче се изумявам колко много хора не познават знаците, или не ги гледат въобще, знам ли. При нас има едно кръстовище със знаци за предимство, но с отбелязан път. Е вчера една мацка,  щеше да ме отнесе. Аз завивах наляво (така се пада пътя с предимство), а тя направо и въобще не спря. Добре че я видях, че се е засилила и блее. Дали видя знака, дали го разбра?

# 184
  • Бургас

Закарах сутринта детето на ясла, оставих я, качвам се в колата, въртя ключа да запаля - няма никой. Ни звук, ни стон... Shocked  ooooh!

И при мен същото-спирам на червено и колата изгасна.УжасТ.Зад мен свиркат, псуват.....добре че бяха две момчета да ме избутат на безопасно място, дигнаха капака, почнаха да спорят, едното вика стартера, другото - не, тая кола губи ток от някъде Shocked. Въртя ключа - нищо, се едно й бях дръпнала шалтера, напълно умряла.
Седях така два часа, по едно време викам - я да пробвам пак, присветна , опита се да запали и пак изгасна.
Айде още половин час в пушене, втори опит и......се едно нищо не й беше станало, светна, запали от раз и тръгна.
Обаче е ясно че има проблем в тоците. И сега ме е шубе да я карам.
Идеи за жичкаджия? Обещаха ми един , но ми се ще да имам и план Б. Wink
Аз също имах такъв проблем.В един сервиз ми казаха,че не виждат проблема от къде е и да я закарам на комп.диагностика.Там се указа,че е дистрибуторната капачка и палеца са за смяна.Смених ги и сега нямам никакви ядове.Пали от раз и в най-големите студове.

# 185
Мале днес как не спрях на един СТОП  ooooh!, щото още преди да стигна кръстовището има малко видимост и видях, че няма никой, а пред мен имаше един бус, който мина и аз по него, като въобще не се обърнах пак на ляво да погледна. То нали съм видяла секунди преди това, че няма никой  ooooh! Е да, ама имало.
Оф, никога не правя такива неща, ама ей на....Добре че успя да ме заобиколи. На следващия светофар спрях до него и му се извиних на човека. Кимна ми - май прие извинението.
Та знайте момичета: На СТОП винаги се спира! Аз все така правя, ама един път рекох да не си спазя закона, а и принципите си и щях да направя ПТП. Вече никога  Naughty

# 186
Аз обаче се изумявам колко много хора не познават знаците, или не ги гледат въобще, знам ли. При нас има едно кръстовище със знаци за предимство, но с отбелязан път. Е вчера една мацка,  щеше да ме отнесе. Аз завивах наляво (така се пада пътя с предимство), а тя направо и въобще не спря. Добре че я видях, че се е засилила и блее. Дали видя знака, дали го разбра?Дали видя знака, дали го разбра?
Аз затова дори и да съм с предимство,намалявам и се оглеждам за някой проспал знака или просто решил да мине  ooooh!
Аз имам един въпрос ... написаха ми фиш за фаровете,обаче после ми казаха че в закона не било обяснено точно и можело и да не ми напишат фиш(аз карах на габарити,поради незнание,не че е оправдание). Аз намерих ,че трябва да са ' светлини за
движение през деня или с къси светлини'  newsm78 Как да си дефинирам това светлини за движение? В закона пише '"Дневни светлини" са светлини, предназначени
за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно
средство при движението му.' ,което означава ли че и габаритите може да минат за 'дневни светлини' ? Питам от любопитство  Flutter

# 187
Не може да караш на габарити, закона третира габарити и дневни светлини по различен начин. Например приятелят ми кара Ауди, при което има светлини само отпред (ДРЛ), които са фабрични и са точно дневни светлини. Тъй като габаритите светят и отзад, и ако ти е мръсен задният фар, даже трудно се различава кога натискаш спирачка, същото е, и при намалена видимост. А ДРЛ светят само отпред  Peace Така че има разлика между дневна светлина и габарит

# 188
  bouquet
Знам иначе ,че е забранено-затова и не спорих с катаджията  Whistling ,но бях с чужда кола и съм объркала копчетата,даже и полицая беше учуден защото на таблото свети лампата за фарове-а дефакто са вкл. габаритите  Tired

# 189
  • Sofia
И аз доскоро не намирах разлика между габарити и къси, когато се касае за шофиране през деня, но след дълъг спор с един катаджия се съгласих, че трябва да се кара на къси а не на габарити. Иначе беше много слънчев ден и той за да се отърве от мен ме пусна да си ходя без санкции Grinning
Аз все на симпатични катаджии попадам, посмеем се, поспорим и си ходя по живо, по здраво. Разбира се става въпрос за дребни нарушения.

# 190
Как попадате на симпатични катаджии, а мен все някакви гадове ме спират. Последният път - защото не ми е бил поставен правилно колана Tired Бях официално облечена и бях прекарала колана под мишницата си, вместо целият да е отпред пред тялото. Не съм се разправяла, просто им обясних, че рискувам да си разваля тоалета, но си ми написаха акт... Когато отидох да се разпиша, видях ЕГНто на сержанта - ами на една дата и в една година бяхме родени. Пошегувах се, че сме почти близнаци, ама и хумора не помогна... Както и да е, рядко са ме спирали приятелски настроени катаджии  Rolling Eyes

# 191
Как попадате на симпатични катаджии, а мен все някакви гадове ме спират. Последният път - защото не ми е бил поставен правилно колана Tired Бях официално облечена и бях прекарала колана под мишницата си, вместо целият да е отпред пред тялото. Не съм се разправяла, просто им обясних, че рискувам да си разваля тоалета, но си ми написаха акт... Когато отидох да се разпиша, видях ЕГНто на сержанта - ами на една дата и в една година бяхме родени. Пошегувах се, че сме почти близнаци, ама и хумора не помогна... Както и да е, рядко са ме спирали приятелски настроени катаджии  Rolling Eyes

Божееее, в такъв момент вадиш овчия поглед, мигаш 3 пъти неразбиращо и се маскираш на блондинка от висшия пилотаж "Ауууу, ма гУсин полицай, то не се ли слага така!? Мале колко съм глупава (тука премрежваш поглед, аха да заревеш)... как може да съм такава патка, знаех си, че нещо не е наред..." и айде по живо по здраво  Mr. Green Аз що "тъпи изпълнения" имам - като почнеш от "Ма те тея кръглите не са ли фаровете, пък и са толкова сладки!" (опит да ме глобят за каране на халоген на БМВ) придружено с "Ама Господин полицай, аз не знам от къде се включват истинските фарове, мислех си, че това са, защото колата не е моя - как може да съм такава!?" - полицая се навря наполовина през прозореца да ми включи фаровете (които аз много добре знаех къде са!), още ме бъзикат, защото имаше и познати, които минаваха покрай сценката, та не остана неразбрана. Та съм стигала до култовото "Моля пуснете ме, че бързам, утре сама ще се предам!!!" -  Tired имах предвид, че сама ще си занеса книжката, защото бях с много превишена скорост, не само че не мина, ами ме свалиха от колата да проверят коя съм, е мигах там на парцали, пуснаха ме  Laughing Та е така минавам. Е веднъж не минах...ама подробности.

# 192
Еее, Трейси... аз съм по рождение блондинка, ама хич не ми личи. Пък и никак не обичам да споря с полицаи, защото става по-зле.
Карай, следващият път ще мигам по-интензивно Mr. Green

# 193
  • София
И аз ползвам овчия поглед. Много помага...
Аз си държа колана винаги закопчан, премятам само горната част пред мен. Като ме питат полицаите защо така, аз им казвам, че май съм бременна и ме е страх нещо да не стане сакътлък  Mr. Green - винаги се смиляват над бременната женица, особено ако им разкажа, как преди време съм правила спонтанен аборт и много ме е страх сега, дали ще го задържа.
Иначе, ако е решил да пише акт, ако ще да си завършил НАТФИЗ - ще пише.. Обаче им личи винаги, дали ще поддадат на театро.  Flutter

# 194
  • София
Само мен ли не са ме спирали.  Crazy Вече повече от година.... веднъж само спряха този пред мен, аз не знаех дали случайно мен не спират и спрях и аз, а полицаят ми се накара да тръгвам.  Joy Но това ми беше още първия месец като млад шофьор...бях една притеснена-притеснена Joy

Относно колана - по принцип винаги с колан карам. Но коремът ми порасна доста, долната част на колана не мога да я държа под корема, а точно по средата идва и започнах да не го слагам, защото ме е страх при по-рязко спиране да не стане по-голяма беля, отколкото, ако съм с него. И ми прави впечатление, че според мен могат да видят, че съм без колан, но пък както съм седнала не могат да видят, че съм бременна, освен ако не се приближат - т.е. имат си основание да ме спрат, но не са го правили. И се възмущавах колко са безхаберни, защото аз съм твърдо за шофирането и возенето само с колан, а то какво се оказа - на вас проблеми са ви правили, че бил под мишницата, а не отгоре.  Crazy

Хммм...и така пропускат ме мен полицаите, но много се притеснявам аз за камерите и дали няма да получа някоя честитка.  Crazy Два ми се е случвало да мина на жълто при светофарите на Евлоги Георгиев и Цариградско - но беше хлъзгаво, непочистено, абсурд да спра.  Crazy И за скорост да попитам ... дали има някъде камери-радари по бул. България или по Цариградско по посока Младост, но преди Плиска.  Rolling Eyes Blush

Общи условия

Активация на акаунт