? към младите шофьори(КИ) - 4

• 38 105
  • 708
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Вече и аз карам заключена, откакто една клиентка сподели, че така са й задигнали чантата с всички документи на фирмата.. не бях чувала, че има и такъв тип кражби, а те явно са си от едно време  Tired.
И да се оплача - в четвъртък вечер както се прибирам вечерта, спирам на едно кръстовище и усещам остра миризма на изгоряло масло, поглеждам напред и виждам как от предния капак излизат страшни пушеци  Shocked. Направо в първия миг си помислих, че колата ще се взриви, така се паникьосах. Добре че бях първа кола на кръстовището и се оттеглих така, че да не преча на движението, пък беше и късно и нямаше много движение. Докато дойде мъжа ми, до колата имаше локва с масло, не можахме да разберем откъде е изтекло и къде е проблема. Мъжа ми ме издърпа до сервиза на нашия майстор и сега чакаме тежката присъда.. то колкото сме цъфнали финансово, само това ни трябваше  Mr. Green. Ама здраве да е.. само си помислих ако това ми се беше случило предния ден, когато мъжа ми беше извън града, какво ли щях да правя  Rolling Eyes. Та съм си дала задача да намеря телефони на пътна помощ и да имам винаги в себе си. Та съветвам ви и вас същото  Peace

# 286
Гледам темата, не са само млади шофьорки, има доста полезни неща, признавам.
За заключването-Винаги и Задължително от как се помня.Т.е.-цял живот, само дето не помня МОсквича как беше..
Сега, към днешна дата това ми е първото движение при сядане зад волана-копчето за вратите да чуя, че щрака.После са ми фаровете, после копчето на огледалото, колана и напред.Отделно съм заключила задните врати-от вън без моя намеса с дистанционното не могат да се отварят.Отвътре-също.
Пътна помощ-имам телефоните също задължително в телефона си, както и на мобилната група на застрахователя.Хихи, имам ги и на листче, че ако си затрия телефона? Crazy Laughing
Тези неща си вървят с колата направо, или с книжката, все тая, но са неизменна част.

# 287
Аз също съм качила на един лист и принтирала (в жабката е) номера на КАТ дежурни София, всички спешни номера, телефони на Пътна помощ (София и страната), за мобилна група на Каско имам на прозореца стикер - Денонощен Каско асистънс, това че не си вдигат телефоните е отделен въпрос, писах на горещата им линия отговориха ми с мейл 3 реда с цифра правописни грешки и всичко свърши " Много се извиняваме, нямаме проблеми с тази линия, не знам защо се е получило така. Надяваме се да останете наш клиент!"  ooooh!. И това при лудо звънене в 8 сутринта...
Човек не знае кога ще се наложи да има нещата на хартия, че в паниката ходи се сещай какво се прави и на кой се звъни.

А Каско не важи при липса на 2 ключа, свалят ли ме от колата имам вземане даване с Полицията - там се жалвам за грабеж, там разследват, там ми търсят колата, но от Каско има да чакам - нито ще ми търсят колата, нито щяха да дадат пари и това при все че сумата за Каско за конкретната кола е пет цифри.... В сравнение за моята е три цифрена сумата. Един вид - мерси, че дадохте толкова пари, но няма ключ, няма каско.

# 288
Аз също съм качила на един лист и принтирала (в жабката е) номера на КАТ дежурни София, всички спешни номера, телефони на Пътна помощ (София и страната), за мобилна група на Каско имам на прозореца стикер - Денонощен Каско асистънс, това че не си вдигат телефоните е отделен въпрос, писах на горещата им линия отговориха ми с мейл 3 реда с цифра правописни грешки и всичко свърши " Много се извиняваме, нямаме проблеми с тази линия, не знам защо се е получило така. Надяваме се да останете наш клиент!"  ooooh!. И това при лудо звънене в 8 сутринта...
Човек не знае кога ще се наложи да има нещата на хартия, че в паниката ходи се сещай какво се прави и на кой се звъни.

А Каско не важи при липса на 2 ключа, свалят ли ме от колата имам вземане даване с Полицията - там се жалвам за грабеж, там разследват, там ми търсят колата, но от Каско има да чакам - нито ще ми търсят колата, нито щяха да дадат пари и това при все че сумата за Каско за конкретната кола е пет цифри.... В сравнение за моята е три цифрена сумата. Един вид - мерси, че дадохте толкова пари, но няма ключ, няма каско.

Я да си питам аз - когато мъжът ми ми подари колата, ми каза, че има само един ключ. Тези, които му я продадоха са познати и няма да правят глупости, а и бяха казали, че дядото дето я е карал в Германия си е бил загубил ключа отдавна. Дали да си вадя нов ключ или да си карам с един? Каското ще ми го признаят ли? То дано не се налага .... Praynig

# 289
А сега де... ако си декларирала само 1 ключ (ако може, ама що да не може) би трябвало да си търсят 1 ключ. На нас и двата ни искаха, снимаха ги... Обади се да ги питаш, че е най-сигурно  Flutter Но мисля, че още в началото като си правила каско си дала само 1 ключ...

# 290
Ох, помня ли newsm78
Ще питам мъжът ми, като се приберат с дребния звяр. Той помни такива неща.
Мерси •ºtreisyº•   bouquet

# 291
  • София
Моята кола фабрично има 4 ключа - 2 стандартни и другите два с по-малко функционалности. Така че, все ще събера 2, каквото и да стане (дано не става).
Сега, специално четох, как се настройва автоматично заключване на вратите при потегляне, понеже забравям, а наистина се убедих, че трябва да ми стане навик.

# 292
Добре де, на вас не ви ли снимаха ключовете при сключване на Каско?

Ето кога пада каското - при откраднат талон на колата (затова никога не носете този талон или да го оставяте в колата!). По принцип искат двата комплекта ключове и дистанционни (поне на нас ни ги искат...). След като видите, че ви е открадната колата има 2 незабавни обаждания - в полицията и при застрахователя. Имаха разни клаузи до колко време трябва да се обадиш - хубаво си четете договорите специално в тази част! Ако колата е отключена или с отворен прозорец - каското пада. Това не знам как ще го разберат, освен ако не сте снимани с камера (от някой магазин например и там си личи...). Липса на аларма (пищяща) също!

Изобщо при много случаи не плащат. Например ако има знак, че улицата е забранена за влизане, ама вие влезете и се ударите там...сори!

# 293
Мен пък дилъра ме предупреди да декларирам само един ключ, точно заради такива проблеми с Каското. И така, макар да съм с два, в докуменитите ми пише един и ми снимаха само него.

# 294
Мен пък дилъра ме предупреди да декларирам само един ключ, точно заради такива проблеми с Каското. И така, макар да съм с два, в докуменитите ми пише един и ми снимаха само него.

Хитро... ама при нова кола няма как да стане. Виж с моята щеше да мине номера, ама кой да се сети? ooooh!

# 295
  • София

Хитро... ама при нова кола няма как да стане. Виж с моята щеше да мине номера, ама кой да се сети? ooooh!

Интересно, аз също декларирах и двата ключа, но не са ми ги снимали. Застраховката ми е в Булстрад, ако има значение. Следващата година ще взема да декларирам само единия ключ - за всеки случай Simple Smile

# 296

Интересно, аз също декларирах и двата ключа, но не са ми ги снимали. Застраховката ми е в Булстрад, ако има значение. Следващата година ще взема да декларирам само единия ключ - за всеки случай Simple Smile

Ако е в същата компания застраховката ще ти го търсят, не знам как стоят нещата... Знам при откраднат ключ на кола (без самата кола) за големи проблеми и отказ да се плати Каско, ако се открадне и колата!

# 297

При нова няма как Hug. И защо ти да се сетиш, това си е работа на дилъра, ако не беше той и аз нямаше въобще да се сетя. Всяка жаба в крайна сметка да си знае гьола....нали така.....

Вчера, разбиха на синът ми колата пред блока. Взели са му суббуфера и касетофона. Нищо особено (купувани са преди 4-5 г.), но детето е без музика сега. Та като дойдоха полицайте, разбрахме, че са подкарали паркинга пред блока по домова книга. Окола 15 входа, за една седимица, разбити 15 коли.
 Явно кризата и безпаричието ще ни връщат към времената, дето уж бяха отминали на кокошкарите крадци #2gunfire

# 298
не са ми искали ключ ни един, ни два.Аз имам два.Пълно каско поднових точно онзи ден.Снимаха колата, но ключ не са ми искали. Thinking

# 299
  • София
Дано не спамя, ама не мога място да си намеря от завист  hahaha
http://www.monitor.bg/article?id=235988
За една дупка затварят аутобана. А ние ще си трошим колите и ще мрем по пътищата, дори и бомба да падне там  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт