? към младите шофьори(КИ) - 4

• 38 023
  • 708
  •   1
Отговори
# 270
Лелеееееее, Трейси, ужас! То и аз заключвам от копчето в колата всички врати като седна.
Стики, честита придобивка! Леко и безаварийно!

# 271
Аз като тръгвам за и от работа все си мятам лаптопа и чантата на задната седалка, щото ако ги сложа отпред и ми пищи колата, че има пътник и не си е сложил колана. Но никога не заключвам вратите. А съм се замисляла, че така може докато чакам на светофар някой да отвори вратата и да ми грабне нещата, но пък не бях чувала за такива случаи.
•ºtreisyº• , благодаря, че сподели   bouquet Вече ще се заключвам.

# 272
  • sf
Аз се заключвам когато съм сама вечер. Иначе до мен има само ученическите раници на децата,ама вече не бих се чучудила и това да крадат. ще взема да заключвам винаги.

# 273
  • София
Ей, ще взема и аз да се заключвам вече... Баща ми, все ми повтаря да карам заключена, заради такива случки, но аз отминавам препоръките му. Но сега се замислих сериозно. Заключвам единствено, когато возя детето, защото ми е отварял вратата в движение и тогава ми спря сърцето. А и ме е страх от другите хора - има всякакви луди. Обаче за себе си не се грижа  ooooh!

И нещо весело - не знам дали сте забелязвали, но мъжете много помагат на жени в беда. Онзи ден забуксувах на едно нагорнище и докато се оглеждам, къде да пусна, за да се засиля, гледам трима бабаити се набират отзад и единя вика -"изправи", другия - " с малко газ".... нахокаха този отсреща, заради когото спрях по средата на баира.... Много ми стана смешно. На паркинга до работата пак така - един чичко, щом ми прибуксуваха колелата, веднага се лепна да бута.

# 274
Трейси ме подсети, че аз имам навика да карам със заключени врати от доста време, даже са ме бъзикали, че параноята ме гони. В Букурещ е задължително да караш заключен, на някой светофар може да се окажеш жертва на кражба... Та, по-добре заключени.
А иначе за помощта от мъжете, съм съгласна, че са много отзивчиви (със и без нужда). Миналата седмица ми свърши течността за чистачките в резервоарчето, обаче имах резервна в багажника. Спрях на една уличка, отворих капака и при мен дойде един чичко, да ме пита дали нямам нужда от помощ. След него се изредиха поне още двама Mr. Green Добре че бързо сипах, че можеше още помагачи да се намерят Grinning

# 275
О, да мъжете наистина са услужливи - отвориш ли капака...до тебе се поне 2-ма  Mr. Green Иначе момичета, наистина се заключвайте, аз понякога пропускам - но вече не  Naughty То чантата едно на ръка, но можеха да си тръгнат с цялата кола. Всъщност, ако беше само за чантата можеше да дръпнат само от страната, от която е... де да знам, може и аз да се филмирам вече  Rolling Eyes

# 276
  • някъде ... тук ...
аз карам двувратка и обикновено е отключена само шофьорската врата като съм вътре. и нея явно трябва да започна да заключвам Rolling Eyes

# 277
Аз се заключвам от години,още от първите кражби по светофари преди 4-5 години(когато доста хора ги сваляха по сред бял ден от колата докато чакат на светофар). Сега го правя защото като се кача в колата и все си оставям чантата отворена,портмонето на седалката+телефоните и ми е по спокойно като съм заключила. Мъжа ми също заключва колата като ме вози,все го бъзикам че няма да има късмета някой да ме вземе  hahaha Но той го прави защото багажника му не се заключва(примерно моят на старата кола можеше само отвътре или с ключ да се отвори) и много често като ме вози там си държа лаптопа/фотоапарата.

# 278
  • София
•ºtreisyº• , ама ужас си преживяла  Cry
Мъжът ми се дразнеше, че вратите се заключват автоматично, като вдигна оборотите, но и аз съм много по-спокойна да пътувам заключена. Отделно заради детето бих заключвала и допълнително, ако се налага  ooooh!

Моят Пенчо пак протече, та му ремонтираха съединителната кутия. Ама майсторът му е златен - смени и ротора на стартера, сложи ми и ново ключе за автоматично превключване от бензин на газ (че старото не бачкаше и аз превключвах ръчно), сега мърка като котенце. Да похваля още човека - на всичкото отгоре ми докараха колата и до дома вечерта на осми март - иначе аз трябваше да бия с баща си или с брат си път до тях (в околностите на София, а нали помните как беше наваляло в понеделника  ooooh!). Как да не го похваля!  Hug

А няма ли най-после от общината да се хванат и да оправят булевардите и улиците? Безумно е просто, как може такива трапища да зеят навсякъде и никой не си мърда пръста! Не са ли обявили, че от еди-кога-си започват ремонтите? (Аз не съм чула такова нещо, затова ви питам).

# 279
  • София
Уф, и всички врати на моята кола слава Богу се заключват автоматично като вдигна повече от 5-10км/ч. Но аз съм си страхлива и даже и да чакам някой в колата и пак се заключвам.  Само си представям как докато чакам и някой луд ще вземе да ме нападне и да влезе в колата. Crazy Спомням си веднъж на един светофар се опитвах да разкарам един миач, а той се ядоса и като удари по стъклото на вратата на детето -  Confused Не знам...ако можех щях да му извия врата, аз си мисля някакъв спрей да си купя или знам ли и аз. На едната задна врата от  страната, на която е столчето на София пък сме пуснали една механична защита и там вратата не може да се отваря отвътре, а само отвън. Но диването напоследък го наблюдавам как като се вози и само дърпа ръчката за отваряне на вратата - представям си, ако можеше да се отваря тази врата от вътре.  ooooh!

julie.k - А за дупките просто всичко е без коментар.....  Sick

# 280
  • Sofia
Уф, Трейси, голям кошмар...Аз ти прочетох поста преди да тръгна да се прибирам и се заключих, че нещо напоследък го бях забравила този навик. А като се замися с колко миячи се разправям всеки ден, колко му е да ми дръпнат чантата...
На всичкото отгоре на връщане с еразминах на косъм от грозна катастрофа заради някакво пишлеме дето не му стигаха 3 платна да сърфира, ами си направи 4-то в насрещното. Добре че го видях и карах по-бавно, че този в ляво от мен изведнъж зави и спря в средата на моето платно.Едвам успях да набия спирачи, добре че го бяха забелязали и тези зад мен и не ме нацелиха. Аман от простаци #2gunfire
А за дупките просто нямам думи, всеки ден излизат все нови и нови. Старите ги знам и ги избягвам, ама може ли да знаеш всички. А сега с тия локви и коловози....Шофирането в София направо си е оф роуд.

# 281
Благодаря, момичета!  Heart Eyes
Надявам се всички да имаме приятни емоции като шофьори!
•ºtreisyº• това е ужасно, да не се случва никому!  Praynig
Напоследък в района явно има някаква банда - като си взех колата в съседния блок имаше обир, а бабата твърди че някакви типове влизали в колата вече.

# 282
  • под дъгата
•ºtreisyº• Hug Ужасна случка!Аз съм с двувратка и обикновено само моята врата е отключена,ама...ще взема да се заключвам

# 283
Днес обсъждахме, че всъщност, ако ми откраднат колата така, Каското не важи, защото не мога да дам двата ключа.... Tired Та съвсем!

# 284
  • Sofia
Е добре де , ама ако имаш свидетели и протокол от КАТ или някаква жалба в МВР? Знам  че каското не важи при нашумелите преди години сручаи, когато слизаш от запалена кола за малко да вземеш вестник или кафе, ама така на светофара... ooooh! Налода съвсем изтрещя напоследък. Това си е криминално деяние, би трябвало да ти уважат каското, но утре ще питам познат застраховате.

Общи условия

Активация на акаунт