? към младите шофьори(КИ) - 4

• 38 119
  • 708
  •   1
Отговори
# 315
Мислех, че вече не крадат бензин и чистачки  Confused

И мъжа ми така мислеше  Wink Ходи до Метро за чистачки  Tired
Не че има значение мястото ,но за протокола от центъра на Варна  Rolling Eyes

# 316
  • София
Някой знае ли къде в София се доказва наличие на катализатор?
Евентуално колко струва  Praynig
Ако искаш просто да видиш, дали го има, всеки сервиз за смяна на гърнета и ауспуси ще ти помогне.
Иначе, ако искаш да провериш, дали работи - в пунктовете за ГТП - там имат уреди за измерване на изгорелите газове и според показанията им се разбира, дали работи катализатора, или е изгорял.

# 317
  • На края на вселената!
Аз знам, че има и работи. Но ми трябва да се докаже наличието му с документ за пред данъчните. В големия талон в позицията за катализатор не е отбелязано нищо. От данъчните ме пращат в техническа лаборатория на КАТ (такова чудо не открих в нета). А чета, че някакви фирми правили оглед дали има и работи катализатора и давали удостоверение.

# 318
  • София
В КАТ на каналите правят прегледи и предполагам, че за там е ставало дума, иначе не съм чувала за специална лаборатория.
Но за пръв път чувам данъчните да изискват такъв документ?!?

# 319
  • На края на вселената!
Ако колата има катализатор има 50% намаляване на данъка, ако е до 75kw. При първоначалната регистрация я записаха, че няма. Но сега съм сигурна, че има. Един монтьор ми каза, че ще искат поне 100лв за такова удостоверение. А в нета чета за такива документи за по 12лв.

# 320
Писна ми! Тъкмо си помисля, че съм научила всички дупки по маршрута, който минавам и се оказва, че съм се излъгала. Има още няколко новички ровчета, които зеят като гладни птичета.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Не мога да повярвам на какво сме подложени всички зад волана, в стремежа си да избегнем една дупка, а се оказва, че в този момент влизаме в друга. Уморих се да маневрирам, да се чудя от къде да мина, да стискам волана всеки път като видя поредния зейнал ров #2gunfire

# 321
# 322
Ето за това Трейси миналия ден говореше. За да се заключваме. Ама тоя народ верно изтрещя съвсем. #Cussing out

# 323
При глад и мизерия криминалния контингент се раздвижва, вие па все едно не знаете.Хората почват да крадат.Крадат се в момента-детски колички, чанти от жени, портфейли от пенсионери на път от пощата през пазара/сиреч току-що взели пенсия/Има в обръщение фалшиви 20-левки.Има и още...ама темата не е за това все пак.Отваряйте си очите и да-заключвайте се, не вярвах да има някой, който да не е в час за това и да не кара заключен.

# 324
Абе....мисля си да ви попитам-какво значи според вас кола с паднал акумулатор и липсващ бензин? Thinking
Може ли по-точно? Как точно пада акумулатора и как установяваш липсата на бензин? А също и каква марка е автомобила. Щото може и много разход да ти дава и да има проблеми със запалването, които не винаги са свързани с акумулатора.

# 325
ok.Прибрал си се съвсееем нормално, както всеки ден.Заредил си до горе.И си се прибрал.Лягаш си, спиш си.Сутринта ставаш, излизаш за работа както обикновено, качваш се и -изненадаааа, хубаво-паднал е ак.Викаш такси.И си отиваш на работа.Междувременно роднина идва, сваля ак. и го зарежда.Вечерта, като се прибираш-палиш и изненадааа-бензина липсва/стрелката си е наред-показва коректно/. CrazyВодена е на доктор колата-не е установена повреда, изтичане, проблеми със запалване и пр.

# 326
Нямам идея... Освен някой през нощта да е източил бензина, случва се. Не знам дали си държиш колата в гараж. Ако е някаква повреда просто не ми се мисли. Докато се установи проблема може и да ти писне. А пък едновременно паднал акумулатор и липсващ бензин си е загадка.

# 327
  • sf
И да ви се оплача- докато бях в Борисовата градина ми разбиха колата и ми откраднаха Сиди-то. Нямам и Каско. Много ме е яд. Поне няма счупени стъкла. Нправо ключалките и двете са изкъртили.  Tired А мястото е оживено, локалното на Цариградско, до БТА.

# 328
Много неприятно!  #2gunfire

Аз да си кажа, че няколко дни вече си карам. Но засега не смея сама, само с мъжа ми. Някакси съм свикнала някой да ми дава акъл и да разчитам отчасти на него. Не мога да се отпусна. Маневрите не ми се удават.
С паркирането съм много зле. Тя и колата е по-голяма от учебната. Ще трябва пак да прочета в началото на темата как сте го обяснили.

# 329
  • София
Много неприятно!  #2gunfire

Аз да си кажа, че няколко дни вече си карам. Но засега не смея сама, само с мъжа ми. Някакси съм свикнала някой да ми дава акъл и да разчитам отчасти на него. Не мога да се отпусна. Маневрите не ми се удават.
С паркирането съм много зле. Тя и колата е по-голяма от учебната. Ще трябва пак да прочета в началото на темата как сте го обяснили.
Добре, но не е зле от време на време да правиш самостоятелни малки "разходки" из квартала. Просто да започнеш да разчиташ и на себе си Simple Smile Много хубаво, че явно не е от "мърморещите" половинки, ще ти е полезен! А за маневрите - практика се иска, ще свикнеш!  Peace

Донсита, пфу, наркоманска история. За едната глупост ти правят главоболия  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт