? към младите шофьори(КИ) - 4

• 38 124
  • 708
  •   1
Отговори
# 600
  • София
(...) А какво мислите за закона, с който от 2011г ще караме целогодишно с включени фарове?
Аз в началото бях против, но напоследък като шофирам повече и особено извънградско е много по-добре когато колите са с включени фарове. Забелязват се отдалеч и няма начин да не видиш някой, или да го видиш в последният момент, ако си предприел изпреварване.
Подкрепям! Аз самата винаги си включвам фаровете, макар че в момента не съм длъжна.

Честито, Мелиса! Дано хубава кола намериш (ако ще е на старо).

А пък аз да се оплача - мъжът ми взе книжка  Mr. Green Понеделник си я получи от КАТ. Горката МИ колица...  Laughing

А, аз знам за спуканата гума - имам едни телефончета, винаги си ги държа при документите на колата - аварийна помощ, застрахователи... Имам и на брат си тел., и на баща си Whistling

# 601
(...) А какво мислите за закона, с който от 2011г ще караме целогодишно с включени фарове?
Аз в началото бях против, но напоследък като шофирам повече и особено извънградско е много по-добре когато колите са с включени фарове. Забелязват се отдалеч и няма начин да не видиш някой, или да го видиш в последният момент, ако си предприел изпреварване.
Подкрепям! Аз самата винаги си включвам фаровете, макар че в момента не съм длъжна.

...

И аз покрепям. Аз карам на фарове през цялата година. Виждала съм как сутрин, привечер или в мъгла и дъжд някой не вижда приближаваща кола, най-често сив металик, и... скандали.

# 602
  • Морска приказка
... Я аз да ви питам, какво правите ако спукате гума?
...

Аз и преди см казвала - чакам някой да ми я смени.
А ти от Плиска до Окръжна защо не си хвана автобус? Там не е удобно за пешеходстване, пробвала съм.

Бях далече от главната спирка, а аз без билетче не се качвам, та се разходих. Даже видях един патрул и си мислех дали да не ги питам да помогнат ,ама бяха заети да дебнат  Laughing
Иначе за пеша не е зле има си тротоар и даже на кръговото ми спряха да пресека, което незнам от кога не ми се беше случвало.

# 603
А какво мислите за закона, с който от 2011г ще караме целогодишно с включени фарове?

На старата кола винаги си пусках фаровете извънградско, а сега на тая те фабрично са направени да си светят къси и въобще не могат да се изгасят, та не ми пречи.
Обаче в неделя като се прибирахме беше ужасно време през целия път-облачно, валежи и тия с металик и по-тъмните коли почти не се виждаха като са без фарове  ooooh! Ама не можеш да накараш някой да си пусне фаровете като не е задължително. Ще рече човек, че имат електромери на колите си, та се стискат за светлините, па и за мигачите.

# 604
А на мен един чичо с трошка ми се скара даже, защото и моите фарове светят-блестяло му.Ми регулирани са идеално за тази цел, за да не вадят очи, защото аз самата знам колко е неприятно, но просто Светят, Пуснати са егати. CrazyКъде съм била тръгнала с фарове посред бял ден и естествено не пропусна да отбележи, че е защото съм жена, затова така... Laughing

# 605
Jizzlobber, светят му ушите....)
Аз пък съм ЗА включените фарове посред бял ден, включително и при ясно и слънчево време. Много по-добре се забелязват извън града колите, особено пък както сега хвърчат с бясна скорост.

# 606
  • някъде ... тук ...
Аз така или иначе си карам на фарове целогодишно. Лошото е, че миналото лято два пъти ги забравих, а пискалката проработва кога реши. Два пъти ми пада акумулатора...

# 607
  • София
Даже и за пешеходците е много по-лесно да се ориентират, когато колите са със светлини!

Jizz, в какъв смисъл казваш, че са ти регулирани фаровете? Като сила или като височина на осветяване?
Питам, понеже моите фарове имат принципно бутон за регулиране на височината - дали да осветяват по-напред или по-близо до колата, но не съм сигурна как да ги настроя (да не ги вдигна твърде високо и да пречат на другите шофьори, а и да не са твърде ниско, да ми ограничават видимостта нощно време). Засега не ги пипам, но понякога се замислям как се прави такава настройка.

# 608
julie, аз не пипам сама, има си хора-разбиращи и знаещи как.Щото аз мога да си мисля, че ок съм го направила, ама само аз да си го мисля Crazy Wink
в сервиза е правено това, съпругът ми също гледа после и каза, че не ушите, а цялата му глава сигурно свети на онзи, не са свикнали просто да видят включени фарове, може минавайки през легналия полицай да му е светнало, но денем, чак да му извади очите-не му се вярва, а аз много се впрегнах, защото съм с чувствителни очи, излизам с очила и знам какво е.Иначе има за настройка бутони, но аз не пипам.

# 609
  • при него
julie, аз не пипам сама, има си хора-разбиращи и знаещи как.Щото аз мога да си мисля, че ок съм го направила, ама само аз да си го мисля Crazy Wink
в сервиза е правено това, съпругът ми също гледа после и каза, че не ушите, а цялата му глава сигурно свети на онзи, не са свикнали просто да видят включени фарове, може минавайки през легналия полицай да му е светнало, но денем, чак да му извади очите-не му се вярва, а аз много се впрегнах, защото съм с чувствителни очи, излизам с очила и знам какво е.Иначе има за настройка бутони, но аз не пипам.

Още един глас "ЗА" карането със светнати фарове целогодишно, поради всичките изброени по-горе от вас причини. Все си мисля че цената на човешкият живот не може да се сравнява с цената на един акумулатор. А за тези, които си "пестят" мигачите думи нямам... ние останалите трябва да можем да им четем мислите явно и да им предугаждаме намеренията...

Мелиса, на теб и на всички начинаещи: Моля, давайте мигач, дори, когато около вас няма коли! Нека ви бъде навик, инстинкт, за да го правите винаги, защото един пропуск и ......

# 610
  • София
И аз съм ЗА фаровете. Peace Моите не са включват със запалването,
но така съм свикнала да ги паля при тръгване, че
 не забелязвам кога съм ги включила. Mr. Green

А, за спукана гума...от както чаках да дойде един познат да ми смени гумата , че да
тръгна, започнах всеки сезон сама да си сменям гумите с летни или зимни.
Та тренирам по този начин. И двата комплекта са качени на джанти и само сменям.
Пробвайте! Не е сложно. Hug

# 611
Мале каква буря и какво чудо видяха - за всичките си години живот таквОз нещо не бях виждала. Не виждах предницата на колата си, бях извънградско с по 2 ленти в посока, мантинелата изобщо не се виждаше къде е, а бях на не повече от метър!!! Тъкмо стигнах едно разширение и той спря дъждът, задминах  и с нова сила! Чистачките на последна степен, оставете, че все едно не бяха включени, ами на моменти ахаа...да остана без тях от вятъра чак зацикляха! Нищо не се виждаше, карах на аварийни?! С 20 км/ч бях стиснала волана с две ръце (кога казах, че не мога да карам с две, не мога ли, като се наложи...  Mr. Green), аквапланинг с 20 км/ч, те такова чудо не бях виждала. Водата покриваше почти целите гуми, карахме на по 200 метра дистанция, е тоя зад мен даже не си беше включил фаровете!!? В дясната лента водата се събираше сигурно до половината врата  Shocked, а лявата ни заливаха целите от насрещното и ставаше още по-зле! Сигурно продължи 10 минути, но ме боли главата, много беше страшно. Да не виждаш предницата си, а единственото, което виждаш е светкавици - огромни! Ужас  Sad За първи път си помислих, че няма начин да не стане беля, за първи път бях убедена, слава Богу, не се случи  Praynig

Едно БМВ се удари в мантинелата, защото се изсили и нямаше как - яко аквапланинг, щом при 20-30км/ч ставаше....представете си!

# 612
  • Бургас/София
А, за спукана гума...от както чаках да дойде един познат да ми смени гумата , че да
тръгна, започнах всеки сезон сама да си сменям гумите с летни или зимни.
Та тренирам по този начин. И двата комплекта са качени на джанти и само сменям.
Пробвайте! Не е сложно. Hug

Браво, аз сигурно няма да мога да отвия болтовете, а ако случайно успея тежеста на гумата (около 25 кг е, а може и повече) ще ме довърши. Wink

# 613
Трейси, напълно те разбирам. Нас такъв дъжд ни валя на влизане в София преди Богров преди години. В един момент дори спряхме в аварийната лента, за да изчакаме да отмине силата на дъжда. Много страшно преживяване! Имала си късмет.

# 614
Мене ме чака преход на магистралата,дано не ме запука. Praynig
Лошо ми става като ви чета,потоп. Confused

Общи условия

Активация на акаунт